| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Fritureolie Fra : Jørgen | 
  Dato :  31-12-10 17:27 |  
  |   
            Oldfruen har lige købt en ny frituregryde.
 
 Der må ikke bruges fast fedt, eks. Raffinol. Det skal være olie. Hvilken 
 olie kan I anbefale? Rapsolie. Solsikkekerner, majs- eller olivenolie?
 
 Hilsen Jørgen
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Preben (31-12-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben | 
  Dato :  31-12-10 17:36 |  
  |   
            Den 31.12.2010 kl. 17:27 skrev Jørgen <skjelm@hotmail.com>:
 
 > Oldfruen har lige købt en ny frituregryde.
 >
 > Der må ikke bruges fast fedt, eks. Raffinol. Det skal være olie. Hvilken
 > olie kan I anbefale? Rapsolie. Solsikkekerner, majs- eller olivenolie?
 >
 > Hilsen Jørgen
 >
 
 Solsikke-, raps- eller vindruekerneolie er fint. Olivenolie duer ikke, det  
 kan ikke tåle så høje temperaturer.
 Man kan også købe speciel fritureolie, men prøv at Google på fritureolie.
 
 -- 
 mvh/Preben
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lars Kongshøj (31-12-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Kongshøj | 
  Dato :  31-12-10 23:21 |  
  |   
            Den 31/12/10 17.35, Preben skrev:
 > Solsikke-, raps- eller vindruekerneolie er fint. Olivenolie duer ikke,
 > det kan ikke tåle så høje temperaturer.
 > Man kan også købe speciel fritureolie, men prøv at Google på fritureolie.
 
 De olier, der bedst tåler høj varme er så vidt jeg er orienteret 
 kokosolie, palmeolie og olivenolie.
 
 Rapsolie er sikkert også et rimeligt valg til friturestegning. Det tåler 
 vist varme rimeligt og er generelt billigere end olivenolie.
 
 Mvh. Lars
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (31-12-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  31-12-10 20:54 |  
  |  
 
            Preben skrev:
 > […] vindruekerneolie er fint.
 Er det korrekt?  Vindruekerneolie indeholder omkring 70% flerumættede 
 fedtsyrer — det er ikke lige dét jeg forbinder med en god fritureolie 
 der skal være go' til høje temperaturer.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (31-12-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  31-12-10 20:57 |  
  |  
 
            Jeg skrev:
 >> […] vindruekerneolie er fint.
 >
 > Er det korrekt?  Vindruekerneolie indeholder omkring 70% flerumættede 
 > fedtsyrer — det er ikke lige dét jeg forbinder med en god fritureolie 
 > der skal være go' til høje temperaturer.
 MÃ¥ske ku' jeg lige supplere med et link:
  ·  http://www.vom.dk/?id=14&mid=412
 “Det er en olie med mange flerumættede fedtsyrer, så den egner
   sig bedst til kolde formål så som dressing, mayonnaise og
   lignende eller til bagning.â€
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (01-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  01-01-11 03:27 |  
  |   
            Hej Jørgen
 
 > Der må ikke bruges fast fedt, eks. Raffinol. Det skal være olie.
 
 
 Hvorfor køber man sådan en gryde hvor man begrænser sig selv ?
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (01-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  01-01-11 09:21 |  
  |   
            Hej Max
 Den 01-01-2011 03:26, Max skrev:
 > Hvorfor køber man sådan en gryde hvor man begrænser sig selv ?
 
 Sådan er det med de fleste små-friturer, så er man er man ret begrænset 
 i sine indkøbsmuligheder.
 
 Mvh Hauge
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (01-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  01-01-11 11:40 |  
  |   
            Jørgen <skjelm@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 4d1e0475$0$56786$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
 
 > Hvilken olie kan I anbefale? Rapsolie. Solsikkekerner, majs- eller
 > olivenolie?
 
 Under ingen omstændigheder olivenolie. Den kan ikke tåle det, og den smager 
 desuden af alt for meget.
 
 Jeg bruger ofte rapsolie, men har også købt en dedikeret "fritureolie" i 
 trelitersdunk (Azura), når jeg løber over den, der så består af 75% 
 solsikkeolie, 13% palmeolie og 12% jordnøddeolie. Den er ganske udmærket.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kevin Borbye Edelvan~ (01-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ | 
  Dato :  01-01-11 11:42 |  
  |   
            On 1 Jan., 11:39, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
 
 > Under ingen omst ndigheder olivenolie. Den kan ikke t le det, og den smager
 > desuden af alt for meget.
 
 Uden at være forstandig på det fysiske område, har jeg i Italien lært,
 at man friterer i olivenolie, men den må ikke være jomfru/koldpresset.
 Den "almindelige" olivenolie bruges i det daglige til både stegning og
 fritering, mens jomfruolien bruges kold og i salater. Den
 "almindelige" smager langt fra af lige så meget som jomfruolien, men
 har en mere behagelig subtil smag, end f.eks. rapsolie, som jeg ikke
 bryder mig om. Desværre er ikke-jomfruolie svært at få i dk, fordi
 danskerne fra starten af lærte, at olivenolie *skal* være jomfru.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jens Bruun (01-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  01-01-11 19:50 |  
  |  
 
            Kevin Borbye Edelvang <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 b924a020-34cd-45a2-8be5-6d655f638a65@r29g2000yqj.googlegroups.com:
 >> Under ingen omst ndigheder olivenolie. Den kan ikke t le det, og den
 >> smager desuden af alt for meget.
 >
 > Uden at være forstandig på det fysiske område, har jeg i Italien lært,
 > at man friterer i olivenolie, men den må ikke være jomfru/koldpresset.
 Du har helt ret. Mine bemærkninger har kun med jomfruolie at gøre. Som du 
 selv er inde på, glemmer man (jeg) helt, at der også findes olivenolie, der 
 ikke er koldpresset jomfru-udgave   
-- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Jan Bøgh (02-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Bøgh | 
  Dato :  02-01-11 15:51 |  
  |  
 
            Kevin Borbye Edelvang kom med følgende:
 > On 1 Jan., 11:39, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
 >
 >> Under ingen omst ndigheder olivenolie. Den kan ikke t le det, og den smager
 >> desuden af alt for meget.
 >
 > Uden at være forstandig på det fysiske område, har jeg i Italien lært,
 > at man friterer i olivenolie, men den må ikke være jomfru/koldpresset.
 > Den "almindelige" olivenolie bruges i det daglige til både stegning og
 > fritering, mens jomfruolien bruges kold og i salater. Den
 > "almindelige" smager langt fra af lige så meget som jomfruolien, men
 > har en mere behagelig subtil smag, end f.eks. rapsolie, som jeg ikke
 > bryder mig om. Desværre er ikke-jomfruolie svært at få i dk, fordi
 > danskerne fra starten af lærte, at olivenolie *skal* være jomfru.
 Prøv invandrerbutikker, de har så vidt jeg husker som regel alm. 
 olivenolie typisk i 5 liters.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Fotos:  http://album.boegh.net
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kevin Borbye Edelvan~ (02-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ | 
  Dato :  02-01-11 13:17 |  
  |   
            On 2 Jan., 15:51, Jan Bøgh <nos...@nospam.net> wrote:
 
 > Pr v invandrerbutikker, de har s vidt jeg husker som regel alm.
 > olivenolie typisk i 5 liters.
 
 Det må der ses nærmere på, tak. Ville være skønt at frittere små
 blæksprutter, squashblomster og de fantastiske cotolette milanese i
 olivenolie.
 
 Mvh
 Kevin Borbye Edelvang
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |