?
Tusind tak for dine altid saglige og kompetente svar, er imponeret over din
viden, du har mangen en gang hjulpet mig, når det kneb udi MAD kunsten, dit
svar på sødet gærdej fik jeg endda opgivet i forholdet mellem 1 og 2,5 dl.
sirup pr liter vand, det er bare alletiders.
mvh/kirsten
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:slrn-4d11ad13-b17b16d3@klaus.seistrup.dk...
> Kirsten Marker skrev:
>
>> Sukker, honning (smagen) bliver "ædt" af gæren undervejs i min brød-
>> bagning, ved det er en kemisk proces, men når den gærdej jeg laver
>> skal være sødet, er det et problem for mig, er der nogen der kan give
>> mig et godt råd desangående?
>
> Sukkersmagen forsvinder hvis gæren kan nå at spise sukkerindholdet i løbet
> af hævetiden, så løsningen må være at komme så meget sukker (eller
> honning)
> i dejen at gæren ikke kan nå at spise det hele. Dog ikke så meget at
> gæren hæmmes.
>
> De fem først hits på 'gotlandslimpa' på google anvender mellem 1 og 2,5 dL
> sirup pr. liter vand, så måske ku' du prøve med noget i den
> størrelsesorden.
>
> Mvh,
>
> --
> Klaus Alexander Seistrup
>
http://klaus.seistrup.dk/