Den 07.12.2010 kl. 22:14 skrev Aksel <Aksel@hotmail.com>:
> Datomærkningen kan nok ikke undværes. Men det ærgrer mig, at mange gode
> tinggår helt til spilde. Men jeg må indrømme, at jeg ikke kan foreslå et
> anvendeligt kontrolsystem, som kunne erstatte datomærkningen, men en vare
> hjemme i køleskabet eller i kælderen kan komme til at ligge langt over
> udløbsdatoen. Ja, for køds vedkommende opbevarer vi forsætligt varen til
> retlangt over "datoen", hvis det stadigt ser rimelig friskt ud. Og hvis
> en øler god til den 15., hælder vi den ikke ud d. 16. - så lidt elastik
> er derda.
Jeg kan sagtens følge dig, og vi køber også på sidste salgsdato og
opbevarer efter denne dato i køleskab eller i dybfryser. Det vigtigste
redskab til at afgøre om det er OK at spise det, er din næse. Den vil med
det samme kunne afgøre om det er friskt nok.
Reglerne er lavet for at beskytte forbrugerne, så selv om det kan virke
lidt firkantet en gang imellem, er der nok ikke andre muligheder end
fastsætte en sidste salgsdato.
I øvrigt er det ikke en god idé, at du skriver/svarer i min signatur, så
kan andre ikke læse, hvad du skriver.
Løsningen kan være, at bruge en ordentlig newsreader
--
mvh/Preben