| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Holde mad varm Fra : Ralph | 
  Dato :  02-11-10 17:58 |  
  |   
            Jeg skal endnu engang til min søns forældredag på gymnasiet, forrige år 
 lavede jeg kødsovs til klassen, andre lavede pasta, salat osv. Det var til 
 at finde ud af at pakke gryden ind i et tæppe så den varm rygende varm efter 
 ca. 3 kvarter.
 Sidste år havde de så et fastfood-tema hvor der blev leveret burgere, 
 pølser, pommes frites og pizza, men inden alle var bænket og havde forsynet 
 sig fra buffeten på gulvet var alt koldt.
 Nu mener de så at de selv (læs: os forældre) skal lave maden, og jeg skal 
 lave kamsteg med brun sovs, sovsen kan jeg godt finde ud af holde varm, 
 sikkert også stegen, men hvad med sværen, skal jeg bare afmontere den og 
 acceptere at den bliver kold, eller er der råd?
 
 -- 
 Ralph 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (02-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  02-11-10 18:41 |  
  |   
            Ralph <rwr@post6.tele.dk> skrev i meddelelsen 
 4cd0431f$0$36576$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
 
 > men hvad med sværen, skal jeg bare
 > afmontere den og acceptere at den bliver kold, eller er der råd?
 
 Jeg ville langtidsstege kamstegen med sværen nedad - i et fad med vand 
 dækkende hele sværen . Derefter ville jeg forsøge at holde stegen varm, og 
 så give sværen en omgang med en gasbrænder lige inden servering. Stegen kan 
 evt. holdes tilstrækkelig varm i en passende (stor) riskoger.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ralph (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  03-11-10 00:03 |  
  |   
            "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:COGdnQZj9Z-40E3RnZ2dnUVZ8vydnZ2d@giganews.com...
 > evt. holdes tilstrækkelig varm i en passende (stor) riskoger.
 
 Stor, jo tak, det er til 25 personer, og så ejer jeg kun en ukrudtsbrænder, 
 kan den bruges .-)
 
 -- 
 Ralph 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Emil (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  03-11-10 02:04 |  
  |   
            "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote:
 
 > og så ejer jeg kun en ukrudtsbrænder, 
 >kan den bruges .-)
 
 
 Hvis ukrudtsbrænderen kan justeres til blå flamme er den OK til
 fødevarebrug. Gul flamme forurener meget (ufuldstændig forbrænding ved
 for lav temperatur). 
 Der er dog forskel på gasarterne, så ved regelmæssigt brug skal man
 lige undersøge disse, da der er forskel på deres forureningsgrad.
 
 
 m.v.h. Emil
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  03-11-10 15:01 |  
  |   
            Hej Emil
 
 > Hvis ukrudtsbrænderen kan justeres til blå flamme er den OK til
 > fødevarebrug. Gul flamme forurener meget (ufuldstændig forbrænding ved
 > for lav temperatur).
 
 
 Problemet er nok nærmere at ukrudtsbrænderen bruger den store
 gasflaske som godt nok indeholder samme gas som de små, men
 som også er tilsat et meget ildelugtende sporstof.
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Ralph (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  03-11-10 17:09 |  
  |   
            "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:4cd16b2b$0$56776$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Problemet er nok nærmere at ukrudtsbrænderen bruger den store
 > gasflaske som godt nok indeholder samme gas som de små, men
 > som også er tilsat et meget ildelugtende sporstof.
 
 Nej, det er godtnok de små flasker, og jeg kan også godt justere flammen. 
 Det kunne være mega-sejt at "flambere" 7 kg. kamsteg foran 200 3.G'ere og 
 deres forældre, vel vidende at det kun er 25 der skal have stegen.
 Jeg tvivler dog at jeg får lov pga. brandregler(gymnastikhal med trægulv), 
 jeg må hellere få sønnike til at spørge først. Generalprøve imorgen, jeg 
 vender tilbage med resultat.
 
 -- 
 Ralph 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Emil (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  03-11-10 23:30 |  
  |   
            "Max" wrote:
 
 >Problemet er nok nærmere at ukrudtsbrænderen bruger den store
 >gasflaske som godt nok indeholder samme gas som de små, men
 >som også er tilsat et meget ildelugtende sporstof.
 
 
 Det er ikke noget problem.
 
 De små engangsdåser og de blå camping flasker fyldes med butan. Alle
 andre flasker fyldes hovedsagelig med propan og lidt butan.
 
 Gasserne er tilsat et meget kraftigt lugtende røbestof. Dette er et
 lovkrav, der har til formål at afsløre evt. utætheder ved
 gasinstallationen og forbrænder fuldstændigt ved blå flamme.
 
 
 m.v.h. Emil
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |