| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | tør flæske steg kan den redes ? Fra : Bo M. Mogensen | 
  Dato :  28-10-10 18:25 |  
  |   
            jeg lavede en i går men da det bare var til mig og benene til hunden så
 jeg var ikke så meget over den som når jeg har gæster så den blev da
 ringe sværd bløde og kødet alt for tørt - det sidste skulle vist kunne
 undgås med stege pose ?
 
 skal jeg bare hakke den op til bikse mad ?
 
 Mv
  Bo
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           cykelsmeden (28-10-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : cykelsmeden | 
  Dato :  28-10-10 20:10 |  
  |   
            Den 28-10-2010 19:25, Bo M. Mogensen skrev:
 > skal jeg bare hakke den op til bikse mad ?
 så skal du nok have lidt mere kød med saft ved, bacon eller 
 spegepølserester!
 
 men oplevelsen er ikke unormal med "supermarkedsstege" ;(
 
 //finn
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bo M. Mogensen (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bo M. Mogensen | 
  Dato :  03-11-10 07:13 |  
  |   
            Den 28-10-2010 21:10, cykelsmeden skrev:
 > men oplevelsen er ikke unormal med "supermarkedsstege" ;( 
 
 ja tøre er de - men de er så godt ok meget billige - men jeg kan ikke
 fordrage tørt kød
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Ralph (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  03-11-10 17:14 |  
  |   
            "Bo M. Mogensen" <usnet1@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:4cd0fd5c$0$23754$14726298@news.sunsite.dk...
 > ja tøre er de - men de er så godt ok meget billige - men jeg kan ikke
 > fordrage tørt kød
 
 Næste gang køber du en nakkekam eller ribbensteg, de er ikke så tørre som en 
 kamsteg, men til gengæld meget fede.
 
 OG næste gang du skal købe komfur så anskaf et med indbygget 
 stegetermometer, find en opskrift hvor der står noget med kernetemperatur, 
 så kan det ikke gå helt galt.
 
 OG OG, du får ALDRIG sprøde svær i en stegepose.
 
 -- 
 Ralph 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Steen Jakobsen (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Steen Jakobsen | 
  Dato :  03-11-10 17:26 |  
  |   
            
 "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i meddelelsen 
 news:4cd18a56$0$36572$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > "Bo M. Mogensen" <usnet1@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 > news:4cd0fd5c$0$23754$14726298@news.sunsite.dk...
 >> ja tøre er de - men de er så godt ok meget billige - men jeg kan ikke
 >> fordrage tørt kød
 >
 > Næste gang køber du en nakkekam eller ribbensteg, de er ikke så tørre som 
 > en kamsteg, men til gengæld meget fede.
 >
 > OG næste gang du skal købe komfur så anskaf et med indbygget 
 > stegetermometer, find en opskrift hvor der står noget med kernetemperatur, 
 > så kan det ikke gå helt galt.
 
 Nu synes jeg godt nok du forlanger meget af stakkels Bo.
 Det er jo nærmest 3 ting han skal tænke på på én gang
 
 Steen. 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  03-11-10 18:52 |  
  |   
            Den 28-10-2010 21:10, cykelsmeden skrev:
 > men oplevelsen er ikke unormal med "supermarkedsstege" ;(
 
 Sikke da en gang vrøvl, jeg har kun én ud af 25 gange oplevet en dårlig 
 flæskesteg, som er købt i et supermarked. Så hvis du mener at de altid 
 bliver sådan, så siger det mest om hvor ringe evnerne i køkkenet er, end 
 om kødet.
 
 /Hauge
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Tove Krieger (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tove Krieger | 
  Dato :  03-11-10 19:29 |  
  |  
 
            "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen 
 news:8jdlseFpi1U1@mid.individual.net...
 > Den 28-10-2010 21:10, cykelsmeden skrev:
 >> men oplevelsen er ikke unormal med "supermarkedsstege" ;(
 >
 > Sikke da en gang vrøvl, jeg har kun én ud af 25 gange oplevet en dårlig 
 > flæskesteg, som er købt i et supermarked. Så hvis du mener at de altid 
 > bliver sådan, så siger det mest om hvor ringe evnerne i køkkenet er, end 
 > om kødet.
 >
 > /Hauge
 Jeg har da også jævnligt købt nakkekam, både med og uden svær i Superbest, 
 og der har bestemt ikke været noget at klage over.
 -- 
  Venlig hilsen Tove   
Beware of people who dislike cats 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            cykelsmeden (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : cykelsmeden | 
  Dato :  03-11-10 20:09 |  
  |  
 
            Den 03-11-2010 18:52, Hauge skrev:
 >> men oplevelsen er ikke unormal med "supermarkedsstege" ;(
 >
 > Sikke da en gang vrøvl, jeg har kun én ud af 25 gange oplevet en dårlig
 > flæskesteg, som er købt i et supermarked. Så hvis du mener at de altid
 > bliver sådan, så siger det mest om hvor ringe evnerne i køkkenet er, end
 > om kødet.
 sagde bare at det ikke var "unormalt".
   - indrømmet: Superbest har det sidste ½års tid haft fine stege (i 
 modsætning til tidligere hvor det tørre/gamle var ganske normalt.
    - det trækker lidt i den retning igen ;(
   - og vi tilbereder meget fine stege med kød "fra slagteren"   
//finn
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Hauge (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  03-11-10 20:20 |  
  |  
 
            Den 03-11-2010 20:08, cykelsmeden skrev:
 > sagde bare at det ikke var "unormalt".
 For dig eller alle andre?
 > - indrømmet: Superbest har det sidste ½års tid haft fine stege (i
 > modsætning til tidligere hvor det tørre/gamle var ganske normalt.
 Har aldrig købt hos Superbest, jeg køber i Føtex/Bilka/Metro/Inco, og 
 der er aldrig problemer.
 > - det trækker lidt i den retning igen ;(
 Nåja, sådan er der så meget.
 > - og vi tilbereder meget fine stege med kød "fra slagteren"   
Tjaeh. Nogle evner jo desværre kun at lave mad af ting der har været 
 dyre, så skal det jo være godt, det er for dyrt at smide det ud.
 Ok, seriøst, det undrer mig meget at du oplever det sådan. Kan det være 
 fordi slagteren er god til at spule kødet op med vand, så det er umuligt 
 at få tørt?
 Mvh hauge
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Emil (03-11-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  03-11-10 21:28 |  
  |  
 
            "Bo M. Mogensen" wrote:
 >jeg lavede en i går men da det bare var til mig og benene til hunden så
 >jeg var ikke så meget over den som når jeg har gæster så den blev da
 >ringe sværd bløde og kødet alt for tørt - det sidste skulle vist kunne
 >undgås med stege pose ?
 En stegepose er en god ting til at samle kødsaft til sovsen og gøre
 rengøringen af ovnen nemmere.
 Læs "Myter og fakta om stegning af kød"
 Læs < http://amath.colorado.edu/~baldwind/sous-vide.html>
Så vil du opdage, at din steg har haft en centrumtemperatur på omkring
 80 grader C, hvorfor den er blevet tør.
 >skal jeg bare hakke den op til bikse mad ?
 Du kan forsøge med en opvarmning til 90 grader C, hvor nogle af de tre
 hovedtyper af muskelfibrene igen bliver møre. Kødet bliver gråt, men
 smagen er OK.
 Næste gang salter du kødet i salt/sukkerlage i nogle timer, og
 opvarmer til centrumtemperatur på 57 grader C. Sværen må andre tage
 hånd om, men rigeligt med salt fra start og grill til sidst plejer at
 gøre tricket.
 m.v.h. Emil
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |