| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Pastinak Fra : Aksel | 
  Dato :  01-09-10 12:25 |  
  |   
            Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har egentlig aldrig smagt 
 pastinakker som enkelt frugt og ved egentlig slet ikke, hvad man skal bruge 
 dem til.
 Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig 
 udslagsgivende grøntsag?
 Mvh
 Aksel 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Aksel (01-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Aksel | 
  Dato :  01-09-10 12:28 |  
  |   
            Jeg glemte aty fortælle, at jeg har prøvet at skrælle og koge, men det var 
 ikke den store oplevelse.
 Hvem pokker dyrker pastinak? Jeg synes ikke, at der er meget ved dem.
 Aksel
 "Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:yfadnbx2lPK1qOPRnZ2dnUVZ8n-dnZ2d@giganews.com...
 > Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har egentlig aldrig 
 > smagt pastinakker som enkelt frugt og ved egentlig slet ikke, hvad man 
 > skal bruge dem til.
 > Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig 
 > udslagsgivende grøntsag?
 > Mvh
 > Aksel
 > 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lisbet Overvad Laurs~ (01-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ | 
  Dato :  01-09-10 12:55 |  
  |   
            Aksel wrote:
 > Jeg glemte aty fortælle, at jeg har prøvet at skrælle og koge,
 > men det var ikke den store oplevelse.
 > Hvem pokker dyrker pastinak? Jeg synes ikke, at der er meget
 > ved dem. Aksel
 > "Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i en meddelelse
 > news:yfadnbx2lPK1qOPRnZ2dnUVZ8n-dnZ2d@giganews.com...
 >> Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har
 >> egentlig aldrig smagt pastinakker som enkelt frugt og ved
 >> egentlig slet ikke, hvad man skal bruge dem til.
 >> Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak
 >> er en virkelig udslagsgivende grøntsag?
 
 Jeg synes ikke den smager af særlig meget, så udslagsgivende bliver 
 den vel næppe? Jeg bruger den i oksekødssuppe og bagt i ovnen sammen 
 med andre rodfrugter.
 -- 
 Med venlig hilsen
 Lisbet
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            jos (01-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : jos | 
  Dato :  01-09-10 14:21 |  
  |   
            
 >>> Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak
 >>> er en virkelig udslagsgivende grøntsag?
 >
 > Jeg synes ikke den smager af særlig meget, så udslagsgivende bliver
 > den vel næppe? Jeg bruger den i oksekødssuppe og bagt i ovnen sammen
 > med andre rodfrugter.
 
 Pastinak, er ligesom persillerod og rodselleri, en sund rodfrugt, som er 
 egnet bl.. a. i en suppevisk. eller snittet til små tern i en klarsuppe.
 Det er altså ikke en grønsag der bruges som udslaggivende for smagen, men 
 som sund kraftgiver sammen med andre rodfrugter.
 
 Hvis du gerne vil prøve den som "sig selv" så riv den på et mandolinjern, og 
 steg den i olie på panden som chips.
 Drys med salt inden servering. Det samme kan du med succes iøvrigt også gøre 
 med persillerod eller jordskokker.
 Fint tilbehør til adskillige [kød]retter.
 
 finn
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (01-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  01-09-10 15:04 |  
  |  
 
            Jos skrev:
 > Hvis du gerne vil prøve [pastinak] som "sig selv" så riv den på et
 > mandolinjern, og steg den i olie på panden som chips.
 Ganske vist ikke som sig selv, men:  Man kan osse rive pastinak, 
 rødbede på råkostjernet og blande med et æg og lidt havregryn, og 
 så stege blandingen som frikadeller på en pande.  Smager godt med 
 en bechamelsovs og kartofler til.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           jos (01-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : jos | 
  Dato :  01-09-10 16:21 |  
  |  
 
            Klaus Alexander Seistrup wrote:
 > Ganske vist ikke som sig selv, men:  Man kan osse rive pastinak,
 > rødbede på råkostjernet og blande med et æg og lidt havregryn, og
 > så stege blandingen som frikadeller på en pande.  Smager godt med
 > en bechamelsovs og kartofler til.
 >
 > Mvh,
 Lyder ganske fornuftig, og vil sikkert vinde yderligere med lidt hakket  kød 
 (lam, kalv eller flæsk) tilsat, med mindre man går op i det vegetariske   
 - har du iøvrigt ikke glemt et hakket løg?
 finn 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Aksel (01-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Aksel | 
  Dato :  01-09-10 20:55 |  
  |   
            
"jos" <finn@home.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4c7e6f77$0$36578$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Lyder ganske fornuftig, og vil sikkert vinde yderligere med lidt hakket 
 > kød (lam, kalv eller flæsk) tilsat, med mindre man går op i det 
 > vegetariske   
>
 > - har du iøvrigt ikke glemt et hakket løg?
 >
 > finn
 >
 Ok - jeres svar bekræfter min opfattelse af, at Pastinak i sig selv er en 
 ret indifferent sag, som kun kommer til at smage af noget, når man tilsætter 
 andre, kraftigere smagselementer.
 Vi kan ligeså godt - eller bedre - bruge kartoffel. Men tak for 
 kommentarerne.
 Mvh
 Aksel 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             jos (02-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : jos | 
  Dato :  02-09-10 09:41 |  
  |   
            
 > Vi kan ligeså godt - eller bedre - bruge kartoffel. Men tak for
 > kommentarerne.
 > Mvh
 > Aksel
 NEJ!
 
 De fleste rodfrugter indeholder forskellige smags og næringsstoffer, og det 
 er sammensætningen som giver gevinsten.
 
 Du kan bare prøve at stege eks. 2 ens lammestege, den ene på en bund af 
 kartofler i passende tern, og den anden på en bund at blandede rodfrugter 
 (gerne incl. kartofler) i passendende tern.
  - der er en verden i forskel, både i smag og næringsværdi.
 
 finn
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Aksel (02-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Aksel | 
  Dato :  02-09-10 12:17 |  
  |   
            
 "jos" <finn@home.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4c7f6356$0$36581$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > NEJ!
 >
 > De fleste rodfrugter indeholder forskellige smags og næringsstoffer, og 
 > det er sammensætningen som giver gevinsten.
 >
 > Du kan bare prøve at stege eks. 2 ens lammestege, den ene på en bund af 
 > kartofler i passende tern, og den anden på en bund at blandede rodfrugter 
 > (gerne incl. kartofler) i passendende tern.
 > - der er en verden i forskel, både i smag og næringsværdi.
 >
 > finn
 >
 >
 
 
 Jamen det har du da ret i. Jeg mente kun at anvende kartoffel i stedet for 
 pastinak - ikke udelukkend kartoffel.
 Aksel 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (01-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  01-09-10 20:48 |  
  |  
 
            Jos skrev:
 > Lyder ganske fornuftig, og vil sikkert vinde yderligere med lidt
 > hakket kød (lam, kalv eller flæsk) tilsat, med mindre man går op
 > i det vegetariske   
Præcis, og det er lige netop det vegetariske jeg er gået op i når jeg 
 har lavet den ret.
 >  - har du iøvrigt ikke glemt et hakket løg?
 Jovist, det røg ud i skyndingen.  Løg skal der i.  Tak for korrektionen.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Torben Madsen (02-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Torben Madsen | 
  Dato :  02-09-10 12:12 |  
  |   
            Jeg anvender ofte, såvel pastinak og persillerod i salat. Skær rødderne i 
 lange flager med en kartoffelskralder, det gir en fantastisk smag i salaten.
 mvh
 torben
 
 "Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i meddelelsen 
 news:yfadnbx2lPK1qOPRnZ2dnUVZ8n-dnZ2d@giganews.com...
 > Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har egentlig aldrig 
 > smagt pastinakker som enkelt frugt og ved egentlig slet ikke, hvad man 
 > skal bruge dem til.
 > Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig 
 > udslagsgivende grøntsag?
 > Mvh
 > Aksel
 > 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Martin Larsen (03-09-2010) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  03-09-10 10:45 |  
  |   
            Aksel wrote:
 
 > Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig
 > udslagsgivende grøntsag?
 
 Ikke en ret, men et tilbehør:
 
 Kog pastinakker godt møre, mos dem og rør med lidt fløde, evt. 
 flødeskum, og smag til med salt og peber.
 
 Fantastisk til lammekød.
 
 Martin
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |