/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Meget bitter squash!
Fra : uh


Dato : 14-08-10 15:27

Andre end mig der har oplevet det?

For første gang har jeg prøvet at sætte tænderne i en sådan - DET var ikke
sjovt.

Da jeg deler ud til højre og venstre af disse squash fra vores have, har
også mine børn været ude for det. Vi er enige om at de ikke er almindelig
bitre, som en agurk kunne være i gamle dage, de er totalt uspiselige!

Nogen som også har prøvet det, og/eller kan bidrage med relevante
oplysninger ang. fænomenet? Jeg kan ikke forstå, hvis årsagen kun skulle
være tørke, for meget gødning o. l., vi har vel 8-10 planter ialt. Vil nu
forsøge at lokalisere om det er en enkelt plante som bærer disse, bliver jo
så nødt til at smage på alle høstede squash

Mvh uh



 
 
Kevin Borbye Edelvan~ (14-08-2010)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 14-08-10 11:23

On 14 Aug., 16:27, "uh" <u...@forum.dk> wrote:

> Nogen som også har prøvet det, og/eller kan bidrage med relevante
> oplysninger ang. fænomenet? Jeg kan ikke forstå, hvis årsagen kun skulle
> være tørke, for meget gødning o. l., vi har vel 8-10 planter ialt. Vil nu
> forsøge at lokalisere om det er en enkelt plante som bærer disse, bliver jo
> så nødt til at smage på alle høstede squash

Det skyldes formentlig forurening med vilde græskar i det frøparti, du
har sået. Den pågældende plante kan trækkes op, og det er bestemt
langt fra sikkert, alle frø fra den pose har problemet. Du kan nøjes
med at smage en grønsag fra hver plante, men det er klart, at hvis de
er høstet, er det for sent med den approach. Skær et meget lille
stykke af en af enderne og lad det røre tungen, det burde være
rigeligt til at smage, om du har fat i en bitter en...

I øvrigt er det bitre stof meget giftigt, så det er bare om at spytte
ud med det samme. Selv meget små mængder kan give symptomer (opkast,
diaré mv).

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

uh (14-08-2010)
Kommentar
Fra : uh


Dato : 14-08-10 21:52



"Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:b68c5ea2-3a14-435e-9790-1e30f88fca60@v41g2000yqv.googlegroups.com...
> On 14 Aug., 16:27, "uh" <u...@forum.dk> wrote:

Skær et meget lille
> stykke af en af enderne og lad det røre tungen, det burde være
> rigeligt til at smage, om du har fat i en bitter en...


> I øvrigt er det bitre stof meget giftigt, så det er bare om at spytte
> ud med det samme. Selv meget små mængder kan give symptomer (opkast,
> diaré mv).
>
> Mvh
> Kevin Borbye Edelvang

Ved du hvilket giftstof der er tale om?

mvh uh


Hans Paulin (6310) (14-08-2010)
Kommentar
Fra : Hans Paulin (6310)


Dato : 14-08-10 21:55

uh har bragt dette til os:
> Andre end mig der har oplevet det?

2 gange for et år eller 2 siden måtte min kone smide en sammenkogt ret
i skraldespanden af samme årsag - squash´ne var af egen avl og var vel
ud af en 20-30 stykker.

--
Med venlig hilsen
Hans
www.zofiaoghans.dk



uh (14-08-2010)
Kommentar
Fra : uh


Dato : 14-08-10 22:12



"Hans Paulin (6310)" <me@privacy.net> skrev i meddelelsen
news:4c67029d$0$286$14726298@news.sunsite.dk...
> uh har bragt dette til os:
>> Andre end mig der har oplevet det?
>
> 2 gange for et år eller 2 siden måtte min kone smide en sammenkogt ret i
> skraldespanden af samme årsag - squash´ne var af egen avl og var vel ud af
> en 20-30 stykker.
>
> --
> Med venlig hilsen
> Hans
> www.zofiaoghans.dk

Tak for indlæg til både Hans og Kevin. Jeg har nu søgt og fundet svar på
sagen, her er nogle links:

http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/koekkenhaven/8457.html
http://www.altomkost.dk/Services/Nyhedsrum/Nyheder/2007/Smid_de_bitre_squash_ud.htm
http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article/32199914/
http://www.jv.dk/artikel/722699:Indland--Bitter-squash-kan-give-mavepumper

Mvh uh - som nu altid smager på en stump squash først!


Erik Olsen (15-08-2010)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 15-08-10 09:00

uh wrote:

> Tak for indlæg til både Hans og Kevin. Jeg har nu søgt og fundet svar
> på sagen, her er nogle links:
>
> http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/koekkenhaven/8457.html
> http://www.altomkost.dk/Services/Nyhedsrum/Nyheder/2007/Smid_de_bitre_squash_ud.htm
> http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article/32199914/
> http://www.jv.dk/artikel/722699:Indland--Bitter-squash-kan-give-mavepumper
>
> Mvh uh - som nu altid smager på en stump squash først!

Det er et velkendt fænomen at f. eks. asier kan være bitre, derfor
smager man altid på hver enkelt når man skræller dem.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


uh (16-08-2010)
Kommentar
Fra : uh


Dato : 16-08-10 09:07



"Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i meddelelsen
news:4c679ebd$0$281$14726298@news.sunsite.dk...
> uh wrote:
> Det er et velkendt fænomen at f. eks. asier kan være bitre, derfor smager
> man altid på hver enkelt når man skræller dem.
>
> --
> Venlig hilsen/Best regards
> Erik Olsen

Ja, netop, det mener jeg enhver husmor er klar over, ellers kan man jo
ødelægge alt det syltede - men nu er squash jo ikke heeeeelt det samme som
asier, og jeg har aldrig været ude for/eller hørt om bitre squash, før min
søn fortalte om sin ubehagelige oplevelse. I øvrigt smagte man jo også i
gamle dage på salatagurkerne, et lille hak i den nederste stilkende for at
bedømme dem.

Ja ja, man lærer jo hele tiden noget nyt - eller gammelt :).

Mvh uh


V Hansen (16-08-2010)
Kommentar
Fra : V Hansen


Dato : 16-08-10 13:14



> Ja ja, man lærer jo hele tiden noget nyt - eller gammelt :).
>
> Mvh uh

Lige et spørgsmål,
er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de grønne ?
mvh
Vibeke


uh (16-08-2010)
Kommentar
Fra : uh


Dato : 16-08-10 21:31



"V Hansen" <vibs@profibermail.dk> skrev i meddelelsen
news:4c692b88$0$277$14726298@news.sunsite.dk...
>
>
>> Ja ja, man lærer jo hele tiden noget nyt - eller gammelt :).
>>
>> Mvh uh
>
> Lige et spørgsmål,
> er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de grønne
> ?
> mvh
> Vibeke


Hos mig er det de grønne - mest almindelige du ser hele året næsten i
butikkrene. Om det også kan være tilfældet i de gule ved jeg ikke, men
hvorfor ikke? Læste et sted - mener jeg - at det også kan overgå
Honningmeloner.
mvh uh


Kevin Borbye Edelvan~ (17-08-2010)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 17-08-10 05:28

On 16 Aug., 14:13, "V Hansen" <v...@profibermail.dk> wrote:

> er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de grønne ?

Det gælder alle medlemmer af græskarfamilien (Cucurbitaceæ). I den
spiselige afdeling er det vist mest agurker, græskar, squash, meloner
og vandmeloner (ikke nødvendigvis udtømmende liste). Syltede asier
laves også af en agurketype, så de er også omfattet. Jeg vil tro,
frilandsarter er mere udsatte for denne sjældne giftighed end typiske
drivhusplanter, da sidstnævnte vel i mindre grad forurenes ved
bestøvning.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

V Hansen (18-08-2010)
Kommentar
Fra : V Hansen


Dato : 18-08-10 23:38



"Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:dc54f4f6-c2fd-4d96-b6f5-1104c219b082@l20g2000yqm.googlegroups.com...
> On 16 Aug., 14:13, "V Hansen" <v...@profibermail.dk> wrote:
>
>> er det de gule og de grønne squash, det kan optræde i, eller kun de
>> grønne ?
>
> Det gælder alle medlemmer af græskarfamilien (Cucurbitaceæ). I den
> spiselige afdeling er det vist mest agurker, græskar, squash, meloner
> og vandmeloner (ikke nødvendigvis udtømmende liste). Syltede asier
> laves også af en agurketype, så de er også omfattet. Jeg vil tro,
> frilandsarter er mere udsatte for denne sjældne giftighed end typiske
> drivhusplanter, da sidstnævnte vel i mindre grad forurenes ved
> bestøvning.
>
> Mvh
> Kevin Borbye Edelvang

Mon det så er det samme bitterstof som førhen godt kunne optræde i agurker,
og som man skrællede agurkerne for at blive fri for, og som også var i
stilkenden ?
Det er heldigvis avlet ud.

mvh
Vibeke


Hans Paulin (6310) (19-08-2010)
Kommentar
Fra : Hans Paulin (6310)


Dato : 19-08-10 05:28

Den 19-08-2010, skrev V Hansen:
> "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
> news:dc54f4f6-c2fd-4d96-b6f5-1104c219b082@l20g2000yqm.googlegroups.com...
>> On 16 Aug., 14:13, "V Hansen" <v...@profibermail.dk> wrote:
>>
>> Det gælder alle medlemmer af græskarfamilien (Cucurbitaceæ). I den
>> spiselige afdeling er det vist mest agurker, græskar, squash, meloner
>> og vandmeloner (ikke nødvendigvis udtømmende liste). Syltede asier
>> laves også af en agurketype, så de er også omfattet. Jeg vil tro,
>> frilandsarter er mere udsatte for denne sjældne giftighed end typiske
>> drivhusplanter, da sidstnævnte vel i mindre grad forurenes ved
>> bestøvning.
>>
>> Mvh
>> Kevin Borbye Edelvang
>
> Mon det så er det samme bitterstof som førhen godt kunne optræde i agurker,
> og som man skrællede agurkerne for at blive fri for, og som også var i
> stilkenden ?
> Det er heldigvis avlet ud.

Det virker 100 gange værre! - man får hurtigt spyttet maden ud igen


--
Med venlig hilsen
Hans
www.zofiaoghans.dk



Peter Dalgaard (14-08-2010)
Kommentar
Fra : Peter Dalgaard


Dato : 14-08-10 22:18

On Sat, 14 Aug 2010 22:52:24 +0200, uh wrote:

> "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
> news:b68c5ea2-3a14-435e-9790-1e30f88fca60@v41g2000yqv.googlegroups.com...
>> On 14 Aug., 16:27, "uh" <u...@forum.dk> wrote:
>
> Skær et meget lille
>> stykke af en af enderne og lad det røre tungen, det burde være rigeligt
>> til at smage, om du har fat i en bitter en...
>
>
>> I øvrigt er det bitre stof meget giftigt, så det er bare om at spytte
>> ud med det samme. Selv meget små mængder kan give symptomer (opkast,
>> diaré mv).
>>
>> Mvh
>> Kevin Borbye Edelvang
>
> Ved du hvilket giftstof der er tale om?
>
> mvh uh

Cucurbitacin, ligesom i bitre agurker, så vidt jeg ved.



--
Peter Dalgaard
Center for Statistics, Copenhagen Business School
Phone: (+45)38153501
Email: pd.mes@cbs.dk Priv: PDalgd@gmail.com

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste