/ Forside / Interesser / Fritid / Lystfiskeri / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Lystfiskeri
#NavnPoint
molokyle 2204
srhansen 1625
CLAN 1346
pbp_et 1163
dabj 1025
katekismus 904
Splitcane 889
dova 700
Nordsted1 679
10  arne.jako.. 660
Alm. Skaller ?
Fra : Hans Mikkelsen


Dato : 04-06-10 15:33

Hej !!

Hvorfor ser man ingen opskrifter på alm. Skaller (Rutilus rutilus) eller
Rudskaller ??
Kan de ikke spises --- eller smager de blot ikke godt ??

Med venlig hilsen
Hans



 
 
Ukendt (04-06-2010)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 04-06-10 16:00

Hans Mikkelsen skrev:
> Hej !!
>
> Hvorfor ser man ingen opskrifter på alm. Skaller (Rutilus rutilus) eller
> Rudskaller ??
> Kan de ikke spises --- eller smager de blot ikke godt ??
>
> Med venlig hilsen
> Hans
>
>
Det er ikke helt rigtigt se her
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=4892
eller her http://www.horsenssportsfisker.dk/skallen.htm

Max (04-06-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 04-06-10 16:39

Hej Hans

> Kan de ikke spises --- eller smager de blot ikke godt ??


De er meget fulde af ben, derfor ikke lette
at tilberede. Og så har vi ikke rigtig tradition
for at spise ferskvandsfisk i DK.

--
Mvh
Max



Niels Riis Ebbesen (04-06-2010)
Kommentar
Fra : Niels Riis Ebbesen


Dato : 04-06-10 21:52

On 2010-06-04 17:39:05 +0200, "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> said:

> De er meget fulde af ben, derfor ikke lette
> at tilberede. Og så har vi ikke rigtig tradition
> for at spise ferskvandsfisk i DK.

I gamle dage var ferskvandsfisk en skattet spise, men forureningen af
vore søer og køleskabet gjorde, at den tradition gik i glemmebogen i
løbet af 50'erne og 60'erne.

Ferskvandsfisk kan smage af mudder, det skyldes en alge som kun lever i
ferskvand, men i gamle dage før køleskabet og fryseren blev
almindelige, der blev ferskvandsfisk opbevaret levende i rent vand, og
på den måde gik de også rent, så muddersmagen forsvandt.

Men køleskabet og fryseren har medført, at folk slagter ferskvandsfisk
straks når de er fanget, og derfor får man ofte en dårlig oplevelse af
fisk som smager af mudder.

Prøv at lade gedder og aborrer gå rent i 2-3-4 døgn, og så vil du/I
opdage, at det er fisk som smager meget bedre end torsk, ørred og laks.

Jeg plejer at filetere gedder og pakke passende stykker ind i staniol
sammen med bacon, estragon, lidt olie, salt og peber. Disse pakker
steger jeg på en varm grill i ca. 15 minutter, og de severes ammen med
nye danske kartofler, groft hakket persille og en smørklat - og det er
bare mums...
--
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Valkyries Plads 1 - DK-3650 Ølstykke - Danmark
www.niels-ebbesen.net - www.photo-gallery.dk


Carsten Finn Rasmuss~ (04-06-2010)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 04-06-10 17:19

har spist masser af skaller som dreng. Pakket ind i stanniol sammen med
ramsløg (passer i sæson) og salt + peber. Tilberedt over bål. Guf for nogle
sultne knægte Benene blev bare spyttet ud i skovbunden....

PS! Spiste også masser af ulkehaler


--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed...

"Hans Mikkelsen" <bkfoto3@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4c090e8e$0$36577$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej !!
>
> Hvorfor ser man ingen opskrifter på alm. Skaller (Rutilus rutilus) eller
> Rudskaller ??
> Kan de ikke spises --- eller smager de blot ikke godt ??
>
> Med venlig hilsen
> Hans
>



enrico (22-06-2010)
Kommentar
Fra : enrico


Dato : 22-06-10 03:23

På vores hjemmeside er der også opskrift på bla skalle samt en
opskrift, der hedder "Blå Brasen"

http://vibfisk.dk/opskrifter.asp

Lars G

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste