/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stenbiderrogn
Fra : Aksel


Dato : 19-03-10 09:44

Jeg har "fanget" en kvabso på 4,5 kg.
Der var over 1 kg rogn i den og jeg er den eneste her i huset, der er vild
med det.
Kan noget af rognen fryses uden, det går væsentligt ud over kvaliteten?
Mvh
Aksel



 
 
Gert Krabsen (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 19-03-10 09:57

Aksel skrev:
> Jeg har "fanget" en kvabso på 4,5 kg.
> Der var over 1 kg rogn i den og jeg er den eneste her i huset, der er vild
> med det.
> Kan noget af rognen fryses uden, det går væsentligt ud over kvaliteten?
> Mvh

Jep. Det er derfor du kan købe stenbiderrogn det meste af året...

Men det er nu bedst fersk - kan du ikke enten invitere på rognegilde
eller forære til taknemlige venner/kolleger?


Ukendt (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 19-03-10 11:02

> Men det er nu bedst fersk - kan du ikke enten invitere på rognegilde eller
> forære til taknemlige venner/kolleger?
>

Eller bare fortælle her, hvor vi skal hente den!

Mums - lidt misundelig!



Mogens (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Mogens


Dato : 19-03-10 11:39

Aksel wrote:
> Jeg har "fanget" en kvabso på 4,5 kg.
> Der var over 1 kg rogn i den og jeg er den eneste her i huset, der er vild
> med det.
> Kan noget af rognen fryses uden, det går væsentligt ud over kvaliteten?
> Mvh
> Aksel
>
>
Sikken en familie du har! Prøv at røre det op med nogle ristede løg,
lidt remoulade og ketchup, og så vil din familie nok ælske det.

Aksel (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 19-03-10 13:26


"Mogens" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
news:4ba3545d$0$285$14726298@news.sunsite.dk...
> Aksel wrote:
>> Jeg har "fanget" en kvabso på 4,5 kg.
>> Der var over 1 kg rogn i den og jeg er den eneste her i huset, der er
>> vild
>> med det.
>> Kan noget af rognen fryses uden, det går væsentligt ud over kvaliteten?
>> Mvh
>> Aksel
>>
>>
> Sikken en familie du har! Prøv at røre det op med nogle ristede løg, lidt
> remoulade og ketchup, og så vil din familie nok ælske det.

Ja, men så er det jo ligesom ikke den friske, vesterhavsduftende og sart
velsmagende, sublime stenbiderrogn længere. Tidligere er jeg blevet
anbefalet tilsætning af cognac, men det var ikke nogen succes.
Jeg spiser rognen på "Kvarnvinger" tyndt brød (kan fåes i Lidl) uden
fedtstof. Det er himmelsk. Et eller to glas tør hvidvin er gode
accompagnatører.
Mvh
Aksel



Gert Krabsen (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 19-03-10 18:23

Aksel skrev:
> "Mogens" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
> news:4ba3545d$0$285$14726298@news.sunsite.dk...
>> Aksel wrote:
>>> Jeg har "fanget" en kvabso på 4,5 kg.
>>> Der var over 1 kg rogn i den og jeg er den eneste her i huset, der er
>>> vild
>>> med det.
>>> Kan noget af rognen fryses uden, det går væsentligt ud over kvaliteten?
>>> Mvh
>>> Aksel
>>>
>>>
>> Sikken en familie du har! Prøv at røre det op med nogle ristede løg, lidt
>> remoulade og ketchup, og så vil din familie nok ælske det.
>
> Ja, men så er det jo ligesom ikke den friske, vesterhavsduftende og sart
> velsmagende, sublime stenbiderrogn længere. Tidligere er jeg blevet
> anbefalet tilsætning af cognac, men det var ikke nogen succes.
> Jeg spiser rognen på "Kvarnvinger" tyndt brød (kan fåes i Lidl) uden
> fedtstof. Det er himmelsk. Et eller to glas tør hvidvin er gode
> accompagnatører.

Rørt med god olivenolie, finthakket rødløg, citronsaft og lidt havsalt
er det heller ikke decideret træls..



Jan Bøgh (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 19-03-10 18:57

"Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i meddelelsen
news:mtCdnbqCa7G2qj7WnZ2dnUVZ8hadnZ2d@giganews.com...
> Jeg har "fanget" en kvabso på 4,5 kg.
> Der var over 1 kg rogn i den og jeg er den eneste her i huset, der er
> vild med det.
> Kan noget af rognen fryses uden, det går væsentligt ud over kvaliteten?

Ja, men lad være at lade den ligge for længe. Den bliver mærkbart ringere -
men dog stadigvæk vildt meget bedre end den i skosværteglassene. En fidus:
Giv den lidt ekstra salt i forhold til hvad man ellers ville have gjort
efter at du har pisket den, lad den stå i et par timer eller tre og frys den
så ned. Når du så tør den op, så lad den stå lidt i rent koldt ferskvand
(smag på den når den er afsaltet nok) - det gør den mere frisk og spændstig.

vh
Jan, der lige har klargjort et par kg. stenbiderrogn til et mindre orgie


--
Jan Bøgh
http://album.boegh.net


Max (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 19-03-10 18:57

Hej Aksel

> Kan noget af rognen fryses uden, det går væsentligt ud over
> kvaliteten?


Nej, fryseren ødelægger kvaliteten i alt der har med
fisk at gøre.

--
Mvh
Max



Hauge (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 19-03-10 18:58

Hej Max
Max skrev:
> Nej, fryseren ødelægger kvaliteten i alt der har med
> fisk at gøre.

Ærgeligt, så er sushi altså elendig kvailtet?

Mvh Hauge

Max (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 19-03-10 20:08

Hej Hauge

> Ærgeligt, så er sushi altså elendig kvailtet?


Voksede op i et fiskerhjem, så rå fisk høre
ikke til det jeg kalder mad.

--
Mvh
Max



Hauge (19-03-2010)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 19-03-10 20:14

Hej Max
Max skrev:
> .. så rå fisk høre
> ikke til det jeg kalder mad.

Hehe, sådan har jeg det generelt med fisk, noget mere kedeligt findes
næsten ikke, lige udover kalkun.

Mvh Hauge

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste