Gammel artikel, men aktuel:
http://www.berlingske.dk/article/20080714/verden/80714081/
"David Benton gav i forsøget 16 ni til tiårige børn presset frugt,
der indeholdt enten sødemiddel eller glukose, der er basisformen af
sukker.
Resultatet var, at de børn der fik glukose klarede sig over ti
procent bedre
i hukommelsestests. Børnene brugte også 11 til 20 minutter længere
på
en opgave, når de blev bedt om at arbejde individuelt i klassen.
Formålet med David Bentons resultater er dog ikke, at skolerne
skulle
begynde at give eleverne sukkerholdige drinks mellem timerne, men
foreslår
i stedet regelmæssig frugt eller müesli-barer. "
Hvis børnene blev ved med at indtage sukker ved hver pause er det ikke
sikkert det ville gavne.
Men det er et nyttigt indspark i debatten hvor sukker (og fedt)
fremstilles som den store trussel.
Det kan også være sødestoffer der har haft negativ virkning på den ene
gruppe.
At nogle børn der fylder sig med slik, chips og is og bliver fede skal
ikke bruges til at gøre sodavand og alt andet sukkerholdigt dyrt for
de andre.
I stedet for en madordning til skoleelever, kunne man sørge for, at de
der har timer om eftermiddagen, kan få hjemmebagt kage.