Martin Bak skrev:
> "Leif Neland" <leif@neland.dk> skrev i en meddelelse
> news:49a30cd1$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Hvorledes kan man overvåge inde fra stuen, at brændefyret ude i bryggerset
>> er ved at brænde ud, så der skal hældes mere brænde i?
>>
>> Før ilden er gået så meget ud, at der skal tændes op igen med papir,
>> tændblokke osv.
>>
>> Jeg har prøvet med et trådløst stegetermometer på skorstensrøret; det
>> overlevede føleren ikke
>>
> *LOL*
> Det kan du ikke, og det er heller ikke nogen god ide. Du får den bedste
> udnyttelse af dit brænde ved hele tiden at have et passende bål i fyret.
> Altså skal du ikke vente til fyret er ved at gå ud før du fodrer det igen,
> men det skal ske mens der stadig er masser af gløder eller sågar flammer i
> brændkammeret. (det er også det du gerne vil, kan jeg forstå)
>
> Grunden til at du ikke kan måle det er, at du kun kan måle vandets
> temperatur eller røgens temperatur. Men røgens temperatur daler hvis vandets
> temperatur stiger, fordi der bliver lukket ned for primær luft. Du kan
> derfor ikke have nogen sikker indikator for bålets tilstand uanset hvor du
> måler.
>
> Du må lære dit anlæg og dit forbrug så godt at kende, at du kan nå at hælde
> på inden bålet går ud, eller få en kæmpe akkumuleringstank så det ikke
> betyder så meget om bålet går ud nogle timer eller en halv dag.
>
Problemet er netop at der ikke er en akkumuleringstank, kun en
varmtvandsbeholder på sølle 30 l eller deromkring.
Så hvis man fyrer for meget, koger anlægget, fyrer man for lidt, går
ilden ud.
Så der skal nærmest checkkes hvert 20. minut, og hvis nu fyrbøderen er
midt i en battleground i WoW, så går det altså ikke...
Men der er en termostat-anordning; en bimetal eller hvad-det-nu-er-dims,
der via en kæde trækker i en indsugningsspjæld forneden. Den må kunne
trække i en microswitch også...
Leif