St. M. skrev den 11-02-2009 22:04:
> Jeg håber at der er lidt liv i gruppen endnu...
>
jep jep
> Jeg er begyndt at spise sundt og røre mig meget mere og motionere jævnligt
> fordi jeg skal af med 25-30 kg,
har du gjort dig bevidst om den indsats der skal til?
Tre spørgsmål kan hjælpe dig til at afklare det:
Hvorfor vil du tabe dig 25-30 kilo?
(måske mere vigtigt: Hvad er konsekvensen ved at undlade vægttab på
25-30 kilo)
Hvordan har du tænkt dig at tabe 25-30 kilo?
(måske mere vigtigt: hvad har du ikke tænkt dig at gøre?)
Hvad er det egentlig du vil opnå ved tabet af 25-30 kilo?
(sagt på en anden måde: Hvilke drømme forventer du at gå i opfyldelse
hhv. hvad ændrer sig ikke særlig meget?)
> men mit humør og livskvalitet er dalet i
> takt med mit vægttab (har tabt 6-7 kg). Jeg er blevet møgsur og irriteret
> over ingenting. Men jeg savner kraftedeme mit chokolade og chips og
> flødesauce og burgere og pizza! Og æde til jeg revner. Kæft hvor er det
> træls.
Kan du fortælle lidt mere hvad du helt konkret savner ved
chokolade,
chips,
flødesovs,
burgere
pizza
og
at æde til du revner
Og nu til det svære:
Det du kommer frem til ved at beskrive savnet, hvordan konflikter hhv.
samarbejder det med svaret på hvorfor, hvordan og hvad spørgsmålene fra
før?
> Nu har jeg været i gang i 2 måneder og troede at trangen forsvandt,
> men det gør den sgu ikke.
Ofte hænger man tankemæssigt (og/eller følelsesmæssigt) stadig fast i de
gamle madvaner, hvorfor det er en helt naturlig konsekvens, at ens
tanker stadig kredser omkring disse vaner
> Jeg spiser cornflakes med sukker og mælk om morgenen, nogen gange
> krydderboller med smør og marmelade.
Temmelig mange kulhydrater i den morgenmad, hvis du spørger mig.
Og kostfibrene brillierer vist ved deres fravær.
Prøv at indarbejde flere proteiner i morgenmaden fx kan du med et par æg
faktisk holde sulten (og dermed den irritation du taler om) fra døren i
lidt længere tid.
fx kan du lave nogen æggemuffins (læs: æggekage i muffinforme) for et
par dage ad gangen og varme dem i mikrobølgeovnen, så sparer du lidt tid
om morgenen.
Et par kostfibre er også med til at holde maven igang i lidt længere
tid. Så det hvide brød (du kalder dem for krydderboller) bør nok skiftes
ud med noget mere fiberholdigt.
Og Cornflakes skifes ud til Havregryn.
Sukkeret? Hmmmm hvad gavn gør sukker? Overvej om nogen de kunstige
sødemidler fx PerfectStrø eller Hermestas' DrysLet kan overtage den søde
smag som sukkeret giver, men med langt færrere kalorier.
Disse sødeprodukter ser dyre ud i indkøb, men husk lige, at du faktisk
skal bruge meget mindre af dem end tilsvarende sukker, hvorfor prisen i
brug udjævner den høje indkøbspris.
Ofte har Fakta Hermesetas' DrysLet som her&nu-tilbud til små tyve kroner
og i brug holder det ligeså godt som 3-4 kilo sukker.
> Til middag 3 halve rugbrød med pynt og
> pålæg og derudover lidt gulerødder og frugt om formiddagen og eftermiddagen.
Det lyder ikke af meget for en voksen mand.
> Aften er tit kylling og ris og kartofler og bearnaisesauce
tit? jeg har godt set, at du også skriver noget om magre burgere,
supper og flutes, hvilket er en god begyndelse af variationen.
måske lidt mere variation.
Hvad med en god solid steak* og noget grovpasta, sammen med en ordentlig
portion græsk salat (agurk, tomater, et par oliven og noget feta,
krydret med noget miriam/oregano)?
*: uden fedtkant.
Eller 300 gram stegt Laks med en bagt kartoffel, hvor du har en lille
klat smør. Og igen en gang salat, hvor du har agurk og tomat som
hovedingredienser.
Ovenikøbet kan du tillade dig at blende ca. 100 gram frosne hindbær og
rører dem ned i 250gram FromageFrais, så har du lige pludselig en
hindbærsoftice til dessert.
I løbet af dagen husker du naturligvis, at drikke mindst 2 liter vand.
> men også
> hjemmelavede magre burgere og supper og flutes og kalkun osv.
Hvad putter du rundt om burgerne? Hvidt brød?
I de gode supermarkeder har de faktisk burgerboller i den grove
slags...stadig ikke decideret groft brød, men stadig bedre end det
hvide, som du finder i Netto og Fakta. Endnu bedre hvis du finder en af
Kohbergs eller Schulstads grove boller og bruger dem som burgerbolle.
Når nu vi er igang med det der brød.... hvad er det for nogen flutes?
> Og spiser
> bolcher og Twix i løbet af dagen.
wuuuusch siger blodsukkeret på sin rutschjetur både op og ned.....og gæt
lige hvem der bliver irriteret når blodsukkeret er lav, samt hvad dine
tanker kredser omkring
> Jeg sulter ikke, men har lyst til ædeflip.
Og her er så svaret.
> Nogen der kan anbefale noget, andet end en hammer i hovedet?
hermed forsøgt.
Lige en sidste bemærkning: Hvad laver du på motions-siden? (eller
skulle jeg helst ikke have spurgt til det?)
--
Med venlig hilsen
Carsten Riis
www.de3faktorer.dk
Hjerne, Hjerte, Indkøbskurv - ting, der skal til for at opnå vægttab.