Jan Birk skrev:
> Hej,
>
> Jeg har lovet at servere foie grais nytårsaften. Men et par stykker
> sætter sig i mod. Hvad er det nærmeste jeg kan komme på foie grais uden
> at det er det?
Tja, foie gras er jo 'bare' gåse- eller andelever i den absolut fede
ende, så et-eller-andet fedt (se nedenfor).
> Og - et tillægs spørgsmål
Hvordan serveres det (jeg skal bruge det
> til en lille forret blandt flere forretter).
Mange måder: Fersk, ristet, som terrine (min favorit) - afhængig af
sammenhæng og tid til rådighed til tilberedning.
Det er som skrevet i den fede ende, så tilbehøret skal kunne spille op
til det.
Et forslag kan være lidt ristet brød og solbærsyltetøj!
Hvilket giver associationer til et alternativ: Et stykke moden brie, et
salatblad og en klat solbærsyltetøj. Til forret vil nogenbestyrtet
udbryde! Ja, hvorfor ikke?