Meget vigtig forglemmelse: Vi snakker hvid portvin
Gert Krabsen skrev:
> søren brix skrev:
>> Hej Ng
>>
>> Jeg skal lave noget med rødfiske filet stykker i aften...men jeg
>> mangler en opskrift på det er der nogen herinde der har en go´en ??
>>
>> og helst uden alt for meget smør og fløde da chefin er på WW
>>
>> vh
>>
>> Søren
>
> Rødfisk er en suveræn fisk!. Min favorit - helt uden fløde:
>
>
> Ristet rødfisk på spinat med kalve-portvinsglace:
>
> En halv flaske portvin, en halv flaske kalvefond og et løg koges ind til
> ca. en deciliter eller mindre - meget kraftig sauce. Ca. halvvejs
> blendes løget med stavblendernen. Dermed er det med til at tykne, så der
> ikke behøves smør.
> Eventuelt kan man til sidst montere med en lille klat smør, men det er
> ikke nødvendigt.
>
>
> Hel (ikke hakket) spinat optøs i en gryde. Undervejs hældes en
> spiseskefuld af kalve-portvinssaucen i, det tager det 'flade' i
> spinatsmagen.
>
> Rødfisk steges hårdt på pande - på 'skindsiden', skal ikke vendes, så
> går de fra hinanden. Steges nogle minutter, til kødet bliver 'hvidt'
>
>
> Arrangeres på opvarmede tallerkner med fisken ovenpå spinaten og
> glace'en i end tynd ring rundt om. Ser utrolig flot ud!
>
>
> Skal der mere 'fyldstof'til, så lidt pillede aspargeskartofler.
>
>
> Server gerne en kraftig bourgogne til..
>
> (opskriften stammer oprindelig fra Henrik Rosdahl på Penny Lane i Aalborg)
>