/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forskel på knækkede og skårne rugkerner?
Fra : Jens Jacobsen


Dato : 13-12-08 11:25

Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
de knækkede?

mvh
Jens

 
 
Ole Christiansen (14-12-2008)
Kommentar
Fra : Ole Christiansen


Dato : 14-12-08 08:37


"Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
de knækkede?

mvh
Jens

Det er det samme.

mnh
Ole



Anders Halskov-Jense~ (14-12-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 14-12-08 13:36


"Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>
> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
> de knækkede?
>
> mvh
> Jens
>
> Det er det samme.
>
> mnh
> Ole


Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
skårne skal udblødes i 6-8 timer....



Anders



Ole Christiansen (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Ole Christiansen


Dato : 15-12-08 08:24


"Anders Halskov-Jensen" <anders@dontgetspam.dk> skrev i en meddelelse
news:gi2uis$hl2$1@newsbin.cybercity.dk...
>
> "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
> news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>>
>> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
>> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
>> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
>> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
>> de knækkede?
>>
>> mvh
>> Jens
>>
>> Det er det samme.
>>
>> mnh
>> Ole
>
>
> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
> forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
> skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>
>
>
> Anders

Link. ? Narrøv.



Ebbe Kristensen (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 15-12-08 10:24

Ole Christiansen wrote:

> ... Narrøv.

Plonk!

Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 15-12-08 12:30


"Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
news:429cd$4946060e$574876bc$15551@news.comxnet.dk...
>
> "Anders Halskov-Jensen" <anders@dontgetspam.dk> skrev i en meddelelse
> news:gi2uis$hl2$1@newsbin.cybercity.dk...
>>
>> "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
>> news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>>>
>>> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
>>> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
>>> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
>>> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
>>> de knækkede?
>>>
>>> mvh
>>> Jens
>>>
>>> Det er det samme.
>>>
>>> mnh
>>> Ole
>>
>>
>> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
>> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
>> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der
>> er forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4
>> timer, skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>>
>>
>>
>> Anders
>
> Link. ? Narrøv.
>


Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google dig frem,
det er du jo så glad for.

Anders



Erik Olsen (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 15-12-08 19:02

Anders Halskov-Jensen wrote:

> Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google
> dig frem, det er du jo så glad for.

Jeg kunne da godt tænke mig at vide lidt mere om emnet.

Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel
står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er
knækkede eller skårne rugkerner.

Jeg er bare lidt nysgerrig.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Klaus Alexander Seis~ (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 15-12-08 19:15

Erik Olsen skrev:

> Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen
> alligevel står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så
> vigtigt om det er knækkede eller skårne rugkerner.

Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
med knækkede rugkerner.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Ole Christiansen (16-12-2008)
Kommentar
Fra : Ole Christiansen


Dato : 16-12-08 08:16


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:gi66qq$i47$1@zdani.szn.dk...
>
> Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
> med knækkede rugkerner.
>
> Mvh,
>
> --
> Klaus Alexander Seistrup
> http://klaus.seistrup.dk/
>
Gud fader i skuret.!!




Erik Olsen (16-12-2008)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 16-12-08 19:43

Ole Christiansen wrote:
> "Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
> news:gi66qq$i47$1@zdani.szn.dk...
>>
>> Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
>> med knækkede rugkerner.
>>
> Gud fader i skuret.!!

Man kan bruge en skarp kniv når man skærer skiver af brødet. Så bliver
kernerne skåret pænt.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 15-12-08 19:36


"Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i en meddelelse
news:49469b9c$0$90270$14726298@news.sunsite.dk...
> Anders Halskov-Jensen wrote:
>
>> Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google
>> dig frem, det er du jo så glad for.
>
> Jeg kunne da godt tænke mig at vide lidt mere om emnet.
>
> Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel
> står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er
> knækkede eller skårne rugkerner.
>
> Jeg er bare lidt nysgerrig.
>


Nej du har ret, med så lang "bobletid" spiller valget ingen rolle. Jeg fandt
mine oplysninger her, hvor der dog ikke står meget andet end, hvad jeg har
nævnt.

http://www.arla.dk/C1256F0A0041AB8A/O/meltyper.html


Læs du bare med Ole, du kunne jo ende med at blive i bedre humør.....


Anders




Erik Olsen (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 15-12-08 21:20

Anders Halskov-Jensen wrote:

> http://www.arla.dk/C1256F0A0041AB8A/O/meltyper.html

Tak, Anders.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/

Inger D. (16-12-2008)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 16-12-08 14:57


> Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel
> står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er
> knækkede eller skårne rugkerner.

Nej det er ikke så vigtigt. Mit rugbrød hæver kun 3 timer med kernerne i og
resultatet bliver godt både med knækkede og skårne rugkerner. Jeg opbløder i
øvrigt ikke kernerne først, for jeg synes, de bliver bløde og lækre
alligevel.

Inger D.



Jens Jacobsen (14-12-2008)
Kommentar
Fra : Jens Jacobsen


Dato : 14-12-08 13:39

On 14 Dec., 13:35, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
wrote:
> "Ole Christiansen" <a...@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelsenews:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>
>
>
> > "Jens Jacobsen" <a.b.ren...@gmx.de> skrev i en meddelelse
> >news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
> > Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
> > rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
> > de knækkede?
>
> > mvh
> > Jens
>
> > Det er det samme.
>
> > mnh
> > Ole
>
> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
> forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
> skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>
> Anders

Tak for det. Jeg går udfra at de knækkede så er mere findelte.
/Jens

Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 15-12-08 07:55


"Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
news:396a061f-03c5-409e-a738-4de518b20b37@z28g2000prd.googlegroups.com...
On 14 Dec., 13:35, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
wrote:
> "Ole Christiansen" <a...@invalid.invalid.invalid> skrev i en
> meddelelsenews:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>
>
>
> > "Jens Jacobsen" <a.b.ren...@gmx.de> skrev i en meddelelse
> >news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
> > Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
> > rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
> > de knækkede?
>
> > mvh
> > Jens
>
> > Det er det samme.
>
> > mnh
> > Ole
>
> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
> forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
> skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>
> Anders

Tak for det. Jeg går udfra at de knækkede så er mere findelte.
/Jens


Enten det, eller også har de en større overflade, så de nemmere optager
vand. Men det er vigtigt at kende forskellen, der er ikke noget værre end at
spise brød med for hårde kerner i.

Anders



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste