|
| Forskel på knækkede og skårne rugkerner? Fra : Jens Jacobsen |
Dato : 13-12-08 11:25 |
|
Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
de knækkede?
mvh
Jens
| |
Ole Christiansen (14-12-2008)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 14-12-08 08:37 |
|
"Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
de knækkede?
mvh
Jens
Det er det samme.
mnh
Ole
| |
Anders Halskov-Jense~ (14-12-2008)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 14-12-08 13:36 |
|
"Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>
> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
> de knækkede?
>
> mvh
> Jens
>
> Det er det samme.
>
> mnh
> Ole
Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
skårne skal udblødes i 6-8 timer....
Anders
| |
Ole Christiansen (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 15-12-08 08:24 |
|
"Anders Halskov-Jensen" <anders@dontgetspam.dk> skrev i en meddelelse
news:gi2uis$hl2$1@newsbin.cybercity.dk...
>
> "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
> news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>>
>> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
>> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
>> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
>> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
>> de knækkede?
>>
>> mvh
>> Jens
>>
>> Det er det samme.
>>
>> mnh
>> Ole
>
>
> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
> forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
> skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>
>
>
> Anders
Link. ? Narrøv.
| |
Ebbe Kristensen (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 15-12-08 10:24 |
|
Ole Christiansen wrote:
> ... Narrøv.
Plonk!
| |
Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 15-12-08 12:30 |
|
"Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
news:429cd$4946060e$574876bc$15551@news.comxnet.dk...
>
> "Anders Halskov-Jensen" <anders@dontgetspam.dk> skrev i en meddelelse
> news:gi2uis$hl2$1@newsbin.cybercity.dk...
>>
>> "Ole Christiansen" <abc@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelse
>> news:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>>>
>>> "Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
>>> news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
>>> Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
>>> rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
>>> de knækkede?
>>>
>>> mvh
>>> Jens
>>>
>>> Det er det samme.
>>>
>>> mnh
>>> Ole
>>
>>
>> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
>> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
>> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der
>> er forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4
>> timer, skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>>
>>
>>
>> Anders
>
> Link. ? Narrøv.
>
Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google dig frem,
det er du jo så glad for.
Anders
| |
Erik Olsen (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Erik Olsen |
Dato : 15-12-08 19:02 |
|
Anders Halskov-Jensen wrote:
> Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google
> dig frem, det er du jo så glad for.
Jeg kunne da godt tænke mig at vide lidt mere om emnet.
Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel
står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er
knækkede eller skårne rugkerner.
Jeg er bare lidt nysgerrig.
--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-12-08 19:15 |
|
Erik Olsen skrev:
> Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen
> alligevel står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så
> vigtigt om det er knækkede eller skårne rugkerner.
Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
med knækkede rugkerner.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Ole Christiansen (16-12-2008)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 16-12-08 08:16 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:gi66qq$i47$1@zdani.szn.dk...
>
> Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
> med knækkede rugkerner.
>
> Mvh,
>
> --
> Klaus Alexander Seistrup
> http://klaus.seistrup.dk/
>
Gud fader i skuret.!!
| |
Erik Olsen (16-12-2008)
| Kommentar Fra : Erik Olsen |
Dato : 16-12-08 19:43 |
|
Ole Christiansen wrote:
> "Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
> news:gi66qq$i47$1@zdani.szn.dk...
>>
>> Rent æstetisk synes jeg at rugbrød bliver pænere med skårne end
>> med knækkede rugkerner.
>>
> Gud fader i skuret.!!
Man kan bruge en skarp kniv når man skærer skiver af brødet. Så bliver
kernerne skåret pænt.
--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 15-12-08 19:36 |
|
"Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i en meddelelse
news:49469b9c$0$90270$14726298@news.sunsite.dk...
> Anders Halskov-Jensen wrote:
>
>> Tjaaah, med lidt høflighed kunne du have fået det. Nu må du google
>> dig frem, det er du jo så glad for.
>
> Jeg kunne da godt tænke mig at vide lidt mere om emnet.
>
> Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel
> står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er
> knækkede eller skårne rugkerner.
>
> Jeg er bare lidt nysgerrig.
>
Nej du har ret, med så lang "bobletid" spiller valget ingen rolle. Jeg fandt
mine oplysninger her, hvor der dog ikke står meget andet end, hvad jeg har
nævnt.
http://www.arla.dk/C1256F0A0041AB8A/O/meltyper.html
Læs du bare med Ole, du kunne jo ende med at blive i bedre humør.....
Anders
| |
Erik Olsen (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Erik Olsen |
Dato : 15-12-08 21:20 |
| | |
Inger D. (16-12-2008)
| Kommentar Fra : Inger D. |
Dato : 16-12-08 14:57 |
|
> Min kone bruger knækkede rugkerner til rugbrød, men da dejen alligevel
> står bobler i mindst 8 timer, er det nok ikke så vigtigt om det er
> knækkede eller skårne rugkerner.
Nej det er ikke så vigtigt. Mit rugbrød hæver kun 3 timer med kernerne i og
resultatet bliver godt både med knækkede og skårne rugkerner. Jeg opbløder i
øvrigt ikke kernerne først, for jeg synes, de bliver bløde og lækre
alligevel.
Inger D.
| |
Jens Jacobsen (14-12-2008)
| Kommentar Fra : Jens Jacobsen |
Dato : 14-12-08 13:39 |
|
On 14 Dec., 13:35, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
wrote:
> "Ole Christiansen" <a...@invalid.invalid.invalid> skrev i en meddelelsenews:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>
>
>
> > "Jens Jacobsen" <a.b.ren...@gmx.de> skrev i en meddelelse
> >news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
> > Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
> > rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
> > de knækkede?
>
> > mvh
> > Jens
>
> > Det er det samme.
>
> > mnh
> > Ole
>
> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
> forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
> skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>
> Anders
Tak for det. Jeg går udfra at de knækkede så er mere findelte.
/Jens
| |
Anders Halskov-Jense~ (15-12-2008)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 15-12-08 07:55 |
|
"Jens Jacobsen" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse
news:396a061f-03c5-409e-a738-4de518b20b37@z28g2000prd.googlegroups.com...
On 14 Dec., 13:35, "Anders Halskov-Jensen" <and...@dontgetspam.dk>
wrote:
> "Ole Christiansen" <a...@invalid.invalid.invalid> skrev i en
> meddelelsenews:1dd47$4944b7a5$574876bc$7661@news.comxnet.dk...
>
>
>
> > "Jens Jacobsen" <a.b.ren...@gmx.de> skrev i en meddelelse
> >news:9464d9b8-483e-4858-b3ee-05acadf68761@w1g2000prm.googlegroups.com...
> > Hvad er egentlig forkellen på knækkede og skårne rugkerner? I
> > rugbrødsopskrifterne står der skårne men kan man ikke ligesågodt bruge
> > de knækkede?
>
> > mvh
> > Jens
>
> > Det er det samme.
>
> > mnh
> > Ole
>
> Det er sgu også synd for dig Ole. For en gangs skyld henviser du ikke til
> Google (og HURRA for det), men så bliver svaret alligevel ukorrekt.
> Man kan godt bruge skåreder istedet for knækkede og vice versa, men der er
> forskel på iblødsætningstiden. Knækkede kerne skal udblødes i 2-4 timer,
> skårne skal udblødes i 6-8 timer....
>
> Anders
Tak for det. Jeg går udfra at de knækkede så er mere findelte.
/Jens
Enten det, eller også har de en større overflade, så de nemmere optager
vand. Men det er vigtigt at kende forskellen, der er ikke noget værre end at
spise brød med for hårde kerner i.
Anders
| |
|
|