|
| min krydderolie er blevet grumset :-( Fra : Erik R. Nielsen |
Dato : 23-11-08 14:58 |
|
Hej
Jeg har en lille karaffel som jeg har puttet en chili, en gren timian, hele
peberkorn + noget mere i og fyldt op med olivenolie.
Det ser pænt ud; men nu efter ca. 6 måneder er olien blevet grumset. Det ser
ud som om der er en sky rundt om chilien.
Hvor lang tid kan man gemme sådan en hjemmelavet krydderolie???
Erik
| |
Emil (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 23-11-08 20:58 |
|
"Erik R. Nielsen" wrote:
>Jeg har en lille karaffel som jeg har puttet en chili, en gren timian, hele
>peberkorn + noget mere i og fyldt op med olivenolie.
>Det ser pænt ud; men nu efter ca. 6 måneder er olien blevet grumset. Det ser
>ud som om der er en sky rundt om chilien.
Jeg vil gætte på, at du ikke har varmebehandlet ingredienserne. Nogle
baktusser kan formere sig uden ilt; men der skal som regel fugt til.
Og der er rigeligt med fugt i en frisk chili. Brug evt. en tørret
udgave.
>Hvor lang tid kan man gemme sådan en hjemmelavet krydderolie???
Kast det bort og lav en ny portion, som du varmer op til 80 - 90
grader i et lille kvarterstid (brug stegetermometer i gryden).
I stedet for at opvarme olien med, kan du komme krydderierne i ovnen
ved samme varme, men i den dobbelte tid.
Holdbarheden nedsættes ved påvirkning af luft, lys og varme. Kig på
holdbarhedsdatoen på oliens emballage.
Det er normalt ikke sundhedsskadeligt at overskride "mindst holdbar
til"-datoen. Der sker en langsom harskning, så det går i første række
ud over smagen. Med de nævnte krydderier og opbevaring i køleskab, vil
der gå år, før en harskning vil kunne smages af normale ganer.
m.v.h. Emil
| |
|
|