|
| Hvordan opvarme rosastegt oksekød ? Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 23-11-08 08:29 |
|
Hej guruer,
Jeg lavede i går aftes en dejlig vellykket rosastegt oksesteg, den var både
mør og velsmagende - og vi har nu halvdelen tibage i køleskabet.
Hvordan opvarmer vi i grunden den i dag, så den forbliver så god som muligt
?
Normalt så plejer vi at bruge sådan en rest i noget biksemadsagtigt - men
denne gang er der et stykke på over et kilo - så hvis den kunne opvarmes som
steg, og stadigvæk være nogenlunde god, så ville det da være at foretrække..
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Erik (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Erik |
Dato : 23-11-08 11:31 |
|
>
> Jeg lavede i går aftes en dejlig vellykket rosastegt oksesteg, den var
> både mør og velsmagende - og vi har nu halvdelen tibage i køleskabet.
> Hvordan opvarmer vi i grunden den i dag, så den forbliver så god som
> muligt ?
> Normalt så plejer vi at bruge sådan en rest i noget biksemadsagtigt - men
> denne gang er der et stykke på over et kilo - så hvis den kunne opvarmes
> som steg, og stadigvæk være nogenlunde god, så ville det da være at
> foretrække..
jeg giver den normalt en tur i ovnen ved 70grader...
| |
Ole Larsen (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 23-11-08 11:40 |
|
Andreas M. Hansen skrev:
> Hej guruer,
>
> Jeg lavede i går aftes en dejlig vellykket rosastegt oksesteg, den var
> både mør og velsmagende - og vi har nu halvdelen tibage i køleskabet.
> Hvordan opvarmer vi i grunden den i dag, så den forbliver så god som
> muligt ?
> Normalt så plejer vi at bruge sådan en rest i noget biksemadsagtigt -
> men denne gang er der et stykke på over et kilo - så hvis den kunne
> opvarmes som steg, og stadigvæk være nogenlunde god, så ville det da
> være at foretrække..
>
> mvh
>
> Andreas M. Hansen
>
Jeg ville spise den kold - tror ikke du kan varme op uden at den ændrers
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html
| |
Max (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 23-11-08 12:12 |
|
Hej Andreas
> Hvordan opvarmer vi i grunden den i dag, så den forbliver så god som
> muligt ?
Det gør man ikke, brug det koldt, evt. til noget overdådigt smørrebrød.
--
Mvh Max
| |
Jens Bruun (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 23-11-08 12:21 |
|
"Andreas M. Hansen" <nokke99@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4929063f$0$56790$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
> Hvordan opvarmer vi i grunden den i dag, så den forbliver så god som
> muligt ?
Du smider den tre-fire timer i ovnen ved maks. 60 grader. Det er vigtigt, at
ovnen kan holde dén temperatur. Alternativt kan du smide den i en
plastikpose, og så i en skål under den varme hane (der holder ca. 55 grader
hos mig) i laaaang tid.
Jeg benytter begge metoder med stor succes.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
jos (23-11-2008)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 23-11-08 14:34 |
|
Andreas M. Hansen wrote:
> Hej guruer,
>
> Jeg lavede i går aftes en dejlig vellykket rosastegt oksesteg, den
> var både mør og velsmagende - og vi har nu halvdelen tibage i
> køleskabet. Hvordan opvarmer vi i grunden den i dag, så den forbliver så
> god som
> muligt ?
> Normalt så plejer vi at bruge sådan en rest i noget biksemadsagtigt -
> men denne gang er der et stykke på over et kilo - så hvis den kunne
> opvarmes som steg, og stadigvæk være nogenlunde god, så ville det da
> være at foretrække..
> mvh
>
> Andreas M. Hansen
med termometer: kernetemp. ~ 55 C.
finn
| |
Grethe Hoff (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Grethe Hoff |
Dato : 23-11-08 18:46 |
|
"Andreas M. Hansen" <nokke99@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4929063f$0$56790$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej guruer,
>
> Jeg lavede i går aftes en dejlig vellykket rosastegt oksesteg, den var
> både mør og velsmagende - og vi har nu halvdelen tibage i køleskabet.
> Hvordan opvarmer vi i grunden den i dag, så den forbliver så god som
> muligt ?
> Normalt så plejer vi at bruge sådan en rest i noget biksemadsagtigt - men
> denne gang er der et stykke på over et kilo - så hvis den kunne opvarmes
> som steg, og stadigvæk være nogenlunde god, så ville det da være at
> foretrække..
>
> mvh
>
> Andreas M. Hansen
>
Jammen, har du en god varm saus til! Og selvsagt tar den ut av kjøleskapet i
gooood tid!
Mvh Grethe
deilig å være norsk i DK
| |
Andreas M. Hansen (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 23-11-08 19:48 |
|
Mange tak for alle jeres forslag!
Det blev desværre ikke i dag vi fik afprøvet nogle af jeres metoder - det
har været en travl dag med en masse udendørs gøremål i det helt fantastiske
vejr vi har haft her på Als, så da det blev spisetid, så blev vi forbavsende
hurtigt enige om at der skulle bestilles pizza...
Men i morgen vil vi så prøve et af de foreslag som går på en tur i ovnen ved
en 60-70 grader - der skal også lige skæres et par gode skiver roastbeef til
madpakkerne!
Mvh
Andreas M. Hansen
| |
Emil (23-11-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 23-11-08 22:07 |
|
"Andreas M. Hansen" wrote:
>Men i morgen vil vi så prøve et af de foreslag som går på en tur i ovnen ved
>en 60-70 grader - der skal også lige skæres et par gode skiver roastbeef til
>madpakkerne!
Personligt ville jeg nok skære resten af det hele stykke op til pålæg,
som ofte er urimeligt dyrt. Et kort ophold i fryseren er OK.
En genopvarmning af et helt stykke kød, foregår nemmest og hurtigst i
vand, ikke i ovn.
Årsagen er, at vand hurtigere kan overføre varmen til emnet, end luft
kan. To kogeposer inden i hinanden beskytter fint.
Proffessionelt bruges vandtemperatur 20 grader C over ønsket
centrumtemperatur, indtil ønsket centrumtemperatur er opnået. Det
giver så den kvallitet, som man møder i dagligvarebutikkerne. Det er
hurtigt og nemt.
m.v.h. Emil
| |
|
|