Hejsa
Her til aften ville jeg lave lidt alternativ mad, og fra starten af blev det
besluttet at det skulle være andebryst med rodfrugter bagt i ovnen..
Rodfrugterne skulle faktisk kun være kartofler og rødbeder.. Som sagt så
gjort... Næsten..
Blev enig om at prøve at lave en alternativ gang flødekartofler, som sagt så
gjort.. Ja sådan blev det denne gang..
Snittede kartofler og rødbeder i strimler i ca. 2 x 10 mm tykkelse og et par
løg blev snittet sammen med..
I alt var der vel godt 1 kg kartofler og 1 kg rødbeder.
Havde kun ½ liter piskefløde, så det blev denne halve liter og 1 liter
letmælk.. Sammen med salt og peber blev der rørt 2 spsk. Maizena i, for at
jævne det som fløden skulle have gjort..
Kom i ovnen ved 175 grader til det var passende..
Så kom det store øjeblik.. Det var nær passende, og der skulle smages...
Smask smask.. Uhmmmm... Det smagte simpelthen super godt, og det varer i
hvert fald lang tid inden jeg vil lave flødekartofler på den "normale"
metode igen.. Rødbederne tilfører en smag der gør at det ikke bare smager af
fløde og lidt ingenting, som det jo plejer.
Man skal dog være opmærksom på at farven er lidt alternativ, alt bliver jo
rødbederød og det kunne jeg godt forstille mig vil kunne genere nogle..
Jeg håber det gav lidt inspiration.
Mvh Hauge
|