"H. Olesen" <helle@fjernhavesiden.dk> skrev i en meddelelse
news:p3atltgau8d016m55qcfk5f4b46c6clovc@4ax.com...
> Fuchia afsætter bær som bør fjernes for at fremme blomstringen. Disse
> bær er spiselige, smager hen i retning af ærter.
>
> Bon Appetit
Hvis man har mange fuchsia kan man lave både marmelade og gelé af
frugterne - ja sågar også en julesnaps
Opskrifterne som jeg desværre ikke selv har afprøvet, stammer fra
fuchsiaklubbens medlemsblad.
Marmelade fremstilles af : 1 kg modne bær
750 g sukker
2 dl vand
1/2 tsk atamon
Bær, sukker og vand bringes langsomt i kog, og koges godt indtil bærrene
flyder ud.
Atamon tilsættes efter kogning.
Når det hele er lidt afkølet, kan der evt. tilsættes lidt rom.
Fuchsia Gelé: 1/2 l modne bær
1/2 l vand
1 tsk vinsyre
gul melatin
500 g sukker
Bærrene knuses og koges sammen med 1/2 l vand og vinsyre i ca. 15 minutter.
Herefter sies lagen og måles igen. Der tilføres yderligere vandtil man har 3
1/4 dl.
Saften blandes med gul melatin og gives et opkog, hvorefter der tilsættes
500 g sukker,
og der koges kraftigt i ca. 1/2 minut.
Geléen hældes på glas med det samme. Glassene lukkes når geléen er kold.
mvh
Tove Gregersen