Er der nogen, der ved, hvordan man får fat i en god limesaft?
Dansk Supermarked har tidligere haft noget, der var fremstillet i Tyrkiet af
firmaet Doganay Gida A/S, og det var anvendeligt til fremstilling af
Margaritas - vores yndlings "sundowner".
Nu har de fundet noget, der sikkert er billigere, men slet ikke nær så
godt - noget i nogle runde grønne plastikflasker. Problemet er, at denne
saft giver kraftige skyagtige udfældninger, når det blandes med tequila og
orangelikør, hvilket skæmmer drikken i uhyggelig grad.
Alternativet er nok at købe hele limefrugter.
Men de limefrugter, der mest udbydes, er små hårde og grønne af braziliansk
oprindelse - og næsten umulig at presse saft af. En god, moden limefrugt
giver ca 60 ml saft. Men de er svære at finde i supermarkederne. De
hyppigst viste udvalg stammer sandsynligvis alle fra samme import af sekunda
limefrugter. Enkelte steder har jeg dog set lime's af rimelig - dog måske
stadig lidt uens - kvalitet.
Og prisen: 3 små, tørre knolde til 15 kroner. I Mexico kan man få godt og
vel et kilo lime's af superkvalitet for samme pris.
Men der er nok ikke tilstrækkelig efterspørgsel herhjemme til at gøre noget
ved det.
Er der nogen, der ved, hvor man kan få den først omtalte tyrkiske limesaft?
Mvh
Aksel
|