|
| Ingefær. Fra : Thomas Thomassen |
Dato : 10-10-08 08:05 |
|
Ingefærknold:
Skal den skrælles før brug eller er det nok at rense i rindende
vand??
| |
edelvang@gmail.com (10-10-2008)
| Kommentar Fra : edelvang@gmail.com |
Dato : 10-10-08 01:07 |
|
On 10 Okt., 09:05, Thomas Thomassen <kyndby2...@Z5484yahoo.dk> (slet
Z5484) wrote:
> Ingefærknold:
> Skal den skrælles før brug eller er det nok at rense i rindende
> vand??
Den skal skrælles, stort set uanset, hvad du skal bruge den til.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Emil (10-10-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 10-10-08 15:14 |
|
edelvang@gmail.com wrote:
>Den skal skrælles, stort set uanset, hvad du skal bruge den til.
Uanset skrællet eller ej, kan en sådan knold holdes brugbar længere,
hvis den lægges i et lille glas, og dækkes med tør sherry.
m.v.h. Emil
| |
Ole Larsen (10-10-2008)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 10-10-08 17:57 |
|
Emil skrev:
> edelvang@gmail.com wrote:
>
>> Den skal skrælles, stort set uanset, hvad du skal bruge den til.
>
> Uanset skrællet eller ej, kan en sådan knold holdes brugbar længere,
> hvis den lægges i et lille glas, og dækkes med tør sherry.
>
>
> m.v.h. Emil
Aner ikke hvorfor den skulle skrælles - har aldrig gjort det.
Og den holder fint i fryser og med en skarp kniv kan høvles af den
frosne, så resten kan kommen frossen tilbage i fryser
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html
| |
Emil (10-10-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 10-10-08 18:52 |
|
Ole Larsen wrote:
>Emil skrev:
>> Uanset skrællet eller ej, kan en sådan knold holdes brugbar længere,
>> hvis den lægges i et lille glas, og dækkes med tør sherry.
>Aner ikke hvorfor den skulle skrælles - har aldrig gjort det.
Jeg forsøgte at holde mig udenfor debatten om skrælning eller ej.
Det er kun når knolden anvendes i helt lyse deserter eller bagværk, at
jeg skræller knolden.
Bruges den i sammenkogte retter, eller som smagsgiver ved f.eks.
porchering af fisk, krydring af forårsruller o.lign. bliver den aldrig
skrællet.
Nogen i omgangskredsen kunne ikke drømme om at skrælle kartofter, da
den gode smag sidder i skrællen. Jeg er ikke helt enig, men delvis.
>Og den holder fint i fryser og med en skarp kniv kan høvles af den
>frosne, så resten kan kommen frossen tilbage i fryser
Problemet er nok, at den der lille knold let forsvinder dybt i
dybfryseren. Har man god orden i fryseren, er det helt fint. Der går
jo nok et år, før den er helt udtørret i fryseren; og har man
glasseret den (frys, dyp i vand, frys, dyp i vand o.s.v.) kan den
holde i årevis.
m.v.h. Emil
| |
Ole Larsen (10-10-2008)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 10-10-08 19:04 |
|
Emil skrev:
>
> Problemet er nok, at den der lille knold let forsvinder dybt i
> dybfryseren. Har man god orden i fryseren, er det helt fint. Der går
> jo nok et år, før den er helt udtørret i fryseren; og har man
> glasseret den (frys, dyp i vand, frys, dyp i vand o.s.v.) kan den
> holde i årevis.
Plastikpose med knude-lukke virker fint
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html
| |
Edward Jensen (10-10-2008)
| Kommentar Fra : Edward Jensen |
Dato : 10-10-08 21:02 |
|
"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> wrote in message
news:mgoue41m1fng0qr0dohrnu6pv08s4e50j7@4ax.com...
> Uanset skrællet eller ej, kan en sådan knold holdes brugbar længere,
> hvis den lægges i et lille glas, og dækkes med tør sherry.
Hvor kan man købe sådan noget sherry som pulver?
| |
Emil (11-10-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 11-10-08 01:07 |
|
"Edward Jensen" wrote:
>"Emil" wrote
>> hvis den lægges i et lille glas, og dækkes med tør sherry.
>Hvor kan man købe sådan noget sherry som pulver?
Sædvanligvis hos den TØRkiske købmand I stanbul.
Ellers kan du selv inddampe en våd sherry til pulver. Men pas på, for
det opfører sig som heksemel < http://da.wikipedia.org/wiki/Heksemel>
Dampene fra indkogningen kan medføre leverskader, så sørg for at gemme
leveren godt væk i køleskabet, eller brug en næseklemme, og træk
vejret fra den anden ende.
m.v.h. Emil
| |
Jens Bruun (10-10-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 10-10-08 15:29 |
|
<edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:75402aed-88bf-4646-b081-9ef56ec92965@p31g2000prf.googlegroups.com
> Den skal skrælles, stort set uanset, hvad du skal bruge den til.
Enig. Det nære familiemedlem galanga kan bruges efter skrubning.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Klaus Alexander Seis~ (10-10-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 10-10-08 16:38 |
|
Thomas Thomassen skrev:
> Ingefærknold:
> Skal den skrælles før brug eller er det nok at rense i
> rindende vand?
Hvis jeg bruger frisk ingefær reven eller skåren til kaffe- eller
tevand plejer jeg ikke at skrælle den, men til marinader og i gryde-
retter skræller jeg roden.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
|
|