On Mon, 06 Oct 2008 10:02:42 +0200, Trine Kornum Christiansen
<news@trinekc.dk> wrote:
>Kasper Bergholt <mxnxgx@tiscali.dk> writes:
>
>> Jeg forstår. Det er en fed spise, ingen tvivl om det, men man kan så
>> sige, at fedtet i det mindste ikke er uærligt kamoufleret, som man
>> ellers ser i en lang række produkter.
>
>Det er ikke så meget at fedtindholdet er stort, jeg kan bare ikke
>fordrage smagen af fedt. Får jeg rent fedt i munden er det næsten
>værre end mælk.
Ok, det har jeg forståelse for. Men fedtsmagen minder på ingen måde om
den fedtbræmme, der fx kan findes på en traditionel flæskesteg eller
en stor, tyk & fed skaftekotelet.
>> Der laves fremragende versioner på glas i Frankrig -- sågar med
>> morkler, kantarel og trøfler, hvis det skal gå lidt hurtigere.
>
>Kan man købe sådan noget nogle steder her i landet? Min første tanke
>er Chas E. Er der nogen der ved om han har det?
Chas E.? Har du et link?
Jeg tror, jeg kan huske, at Mad & Vin (Magasin) fører rillette, men
måske er det kune confit de canard, de har.
Men ellers så køb fra Frankrig over nettet. Priserne er meget
fordelagtige ift. dansk detailhandel. Andefedt koster ca. 1/3 af hvad
gourmetbutikkerne ta'r.
Bienmanger.com har jeg anbefalet tidligere. Deres forskellige
rillettes kan ses her:
http://bienmanger.com/1S_Recherche.html?mc=rillette
Fx. gåserillette til omkring 30,- kroner for 130 gram. Det rækker
langt -- og kunne faktisk være et godt bud på en hurtig gang aftensmad
(ihukommende & med respekt for 15-minutters-tråden).
Grillet brød, lidt balsamicoglace, eller æblekompot, eller
pærechutney, eller lidt sprøde salater,eller friteret persille, eller
balsamicoløg, eller æblecrudité -- og så rillette. Så er der hurtig --
og meget sæsonbetonet -- aftensmad i rn ruf.
Jeg plejer faktisk at bestille et vred forskellige produkter --
økologisk kaffe, rillettes, confit de canard o.a. kvalitetskonserves
her i midten af oktober/begyndelsen af november. Det gi'r gode, solide
basisretter i den kolde tid.
>Ja, hvad man ikke gør for de kære små. I går fik vi farserede porrer,
>men vi kan godt lide dem hårdt stegte og det skulle jo ikke være så
>godt til en halvårig. Så jeg kogte en god portion små kødboller til
>hende af samme fars fra før jeg saltede den. De smagte godt, syntes
>hun. Den anden dag var det en mild chili con carne, også et hit.
>Faktisk tror jeg hun er lige så madglad som sin mor. :)
Det er skønt, når de mindste godt kan li' go' mad, synes jeg. Det er
livsbekræftende helt ind i sjælen at se dem slubre, tykke og sanse.
> Og det ses også på hendes vægt. Hun vejer et kilo mere end den næststørste i
>mødregruppen selvom hun er den yngste. 9,8 kilo baby på 6 måneder.
Heh. Den kan jeg ikke slå. Her ligger vi på 10 kilo -- og det er ved
knap 12 måneder & der bli'r spist godt & kinderne er store, men
længden må være forskellig!
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter. På vej: Kalvefilet a la
chateaubriand, efterårskompot & sauce bordelaise)