On Sun, 05 Oct 2008 10:57:49 +0200, Villy Erichsen <wottle@wottle2.dk>
wrote:
>Jeg har tidligere prøvet at stege spæk med svær til en rigtig gammeldags
>æggekage.
>Jeg fulgte opskriften helt præcist fra Restaurant Carlslund i Odense.
>
http://www.restaurant-carlslund.dk/page.asp?contentsection=contentsection
>.dk&objectid=25BA84E92F954F1780BDE60581522911&zcs=&framecheck=true
>
>Men sværen blev hård og ikke boblende sprød som den skal være.
>I det hele taget synes jeg ikke at det er til at få sværen sprød på
>saltet/røget flæsk.
>Vil det være en løsning at bestille fersk spæk med svær hos slagteren?
>Nogen der har erfaring med det?
Hej Villy!
Jeg har tidligere sprødstegt spæk & svær i andefedt, når jeg har købt
en hel nakkekam og tilberedt filet, ben og det mere ukurante kød på
ben siden separat. Andefedtet er velegnet, fordi det kan tåle højere
temperaturer samtidig med det tilføjer en ekstra smagsdimension.
Jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle virke på saltet &/røget spæk,
men det kan være, jeg overser noget.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http:/
www.bergholt.net (Bergholts opskrifter -- på vej: Arme riddere
med æble og kondenseret sødmælk).