Mad infektioin er din ven
Netop i denne varme tid ser man hurtig nedbrydning af mad til knap så
velsmagende mad og her indgår bakterievækst incl af salmonella og
campylobakter.
Serum-instituttets overlæge Kåre Mølbak sendte mig efter debat for ti år
siden nogle fotokopier af videnskabelige artikler om at vi får færre
alvorlige allergisygdomme, hvis vi tør udsætte os for sådanne
infektionssygdomme.
Men nu er han nødt til at udtale sig i medierne til fordel for
husmoder-overforsigtighed mht forebyggelse af de oftest harmløse
diarre-anfald, der sker når mad spises , selvom den er lidt fordærvet.
Jeg mener at blandt vort samfunds kæmpefejl er for meget medlidenhed, fx med
diarre-syge (og lungekræftsyge som påstås hjulpet af passivrygnings-forbud.
Og medynk med flygtninge , med ulandsfolk, med socialt svage osv.)
Et sejt eksempel på at "Det der ikke nedbryder dig, bliver du stærkere af"(et
Nietzsche-mundheld) fik jeg genopfrisket forleden da Jørgen Glisrup holdt
begravelsestale ved sin fars kiste, og fortalte at Mogens Glistrup aldrig
lod sine børn vinde i skak og dam, og så meget desto større var begges glæde
da Jørgen omsider kunne tæve sin far i skak på ærlig vis i de tidlige
teenage-år.
Det er ikke sjovt at tabe, men er man mindreårig og dårlig til spillet, bør
man tabe.
Gå efter bold ej mand, gå efter spillet ikke at smigre med falsk sejr.
Og lad legemet blive stærkere ved ikke at være overforsigtig
|