|
| varm kartoffelsalat Fra : Kitti Egevang |
Dato : 16-09-08 12:36 |
|
Hej gruppe.
Hvad er jeres bedste bud på en gang varm kartoffelsalat?
Håber nogen har en rigtig god opskrift
På forhånd mange tak.
Hilsen Kitti.
| |
kim rasmussen (16-09-2008)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 16-09-08 12:46 |
|
"Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:48cf9a26$0$90269$14726298@news.sunsite.dk...
..
Hvad er jeres bedste bud på en gang varm kartoffelsalat?
Hilsen Kitti.
Hej Kitty
Her er min hemmelige opskrift :
2 løg
50 gram smør
½ dl. eddike
½ dl vand
30 gram sukker
evt. 1-2 tsk sennep
salt
500 gram kogte kartofler
snittede forårs løg
Snit løgene og sauter dem i smørret til de er blanke.
Eddike, vand, sukker , sennep ( kan udlades) og salt tilsættes.
Løgblandingen koges igennem.
Smages til med salt ,sukker peber og evt. mere eddike
Kartoflerne skæres i skiver, tilsættes og varmes igennem..
Pyntes med snittede forårsløg ovenpå.
serveres sammen med pølser eller lign.
Hilsen Kim Rasmussen
| |
Esther (16-09-2008)
| Kommentar Fra : Esther |
Dato : 16-09-08 06:27 |
|
Kims opskrift minder i udpræget grad om den jeg selv bruger. Måske en
tand mindre eddike (som gerne må være æbleeddike) , rødløg (som gir en
flot farve, sådan et touch af pink, meget fikst) og endelig kan man
tilsætte lidt piskefløde til sidst, hvis man gerne vil ha en lidt
rundere smagsoplevelse og i øvrigt er ligeglad med kalorier.
Her er en lidt mere kompleks sag, tror jeg har den fra Meyers køkken.
Den er ret god:
4 personer:
600 g nye kartofler
2 dl hakkede krydderurter, f.eks. purløg, persille, kørvel, dild
1 bananskalotteløg
1 spsk kapers
4 spsk olivenolie
2-3 spsk balsamisk æbleeddike
dijonsennep
havsalt
peber fra kværn
Kom kartoflerne i en gryd med koldt vand så det dækker. Kom 1,5 spsk
salt i gryden per liter vand. Kom gerne krydderurtestilkene derned.
Bring vandet i kog. Kog kartoflerne 15 minutter og lad dem herefter
trække 10 minutter i vandet.
Hak i mellemtiden krydderurterne og kapers groft. Skær skalotteløget i
fine ringe. Vend dem sammen med olie og eddike – smag til med sennep,
salt og peber. Hæld vandet fra kartoflerne. Skær dem i mindre – eller
større – stykker og vend dem i vinaigretten. Server straks.
| |
|
|