Martin Bak <fornavn@fornavnefternavn.dk> wrote:
> "Jan" <jan@haver.dk> skrev i en meddelelse
> news:734d6$48ce411d$57ef4723$17227@news.nal-medienet.dk...
> > Der findes et utal af kaffemærker, herunder forskellige varianter som
> > 'mellemristet' og 'specialristet' (og andre "plusord").
> >
> > Hvis vi nu ser nu på den almindelige standard-kaffe man kan købe i Netto,
> > Fakta m.v., ER der så overhovedet nogen forskel i kvaliteten, typen og
> > smagen? Det er rimelig tilfældigt hvilken pose kaffe jeg putter i
> > indkøbskurven, for jeg synes alligevel alle smager rimelig ens.
> >
> > Hvad sir I?
> >
> > NB: Kan I smage forskel på specialristet og mellemristet?
> >
> >
> Ja det kan jeg helt bestemt. "Specialristet" kaffe er for mig helt
> udrikkeligt. Selv de almindelige "mærkekaffer" BKI Classic, Merrild, Blå
> Karat, Gevalia osv osv, er der stor forskel på.
> Bryggemetoden betyder også ret meget for kaffens smag. Er det kaffemaskine,
> kogende vand+kaffefilter, stempelkande eller madam blå, det giver altsammen
> en forskellig bryg.
> Men det er jo et spørgsmål om smag, så hvis du er tilfreds uanset hvilken
> kaffe der lander i din indkøbskurv, så er det jo fint. Bortset fra, at hvis
> jeg kommer på besøg og du den dag serverer mørkristet eller specialristet
> kaffe, så kan jeg nok kun lige drikke en halv kop
> Selv foretrækker jeg en god mellemristet kaffe, tilberedt i stempelkande. Af
> bekvemmelighed er det oftest BKI classic, men friskmalet kaffe giver lige
> det ekstra pift.
Mine foretrukne supermarkedskaffer er Café Noire eller Peter Larsens -
begge i hele bønner, som så kværnes på min egen kværn umiddelbart før de
overhældes med 80-85 grader varmt vand i min Eva Solo kande. Kværn og
brygning betyder væsentligt mere for smagen end sorten gør.
Når jeg en sjælden gang kommer til staden går jeg i en kaffeforretning
efter Comumbiansk bjergkaffe, let ristet. (herligt let syrlig og frisk
smag!)
mvh
Erling