On Sun, 14 Sep 2008 13:37:19 +0200, "Kirsten Marker"
<kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> wrote:
>Tænkte på, at man vel også kunne blende æblerne efter endt kogning, så vil
>æblemosen blive rigtig fiberholdig, men hvordan den kommer til at se ud,
>ved jeg ikke, men man kunne jo prøve med en lille portion først.
Altså blende æbler med kerner og skræl -- el. med skræl med uden
kernehus?
Ja, fiberindholdet vil sikkert blive højere, men bitterheden ligeså.
På grænsen af det uønskværdige, vil jeg tro.
Da jeg var 12-13 år, havde vi 5 flotte æbletræeer i haven. Efter en
god omgang æblekrig mellem teenagedrene blev vi sulte. Samlede masser
af æbler sammen og skar kernehusene ud. Gad ikke skrælle dem. Kogtem
dem med sukker og vanilje og håbede i hjertet på en grød så god,
syrlig og smagfuld som mormors. Resultatet udeblev. Det er den værste
æblegrød og æblesuppe, jeg nogensinde har smagt.
Så ja, jeg ville skrælle æblerne. Madæbler har generelt en tyk skræl
som er meget syreholdig. Ved kogning kan den udvikle meget bitre
smagsnuancer.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter. Senest boeuf
bourguignon).