|
| Anvendelse af sur mælk... Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 10-09-08 13:15 |
|
Hej NG
Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for gammel....
jeg har en lille husholdning og bruger kun mælk til sovser o.l. Derfor
løber jeg jævnligt ind i en 1/2 liter ubrugt mælk i køleskabet. har længe
uden held ledt efter en anvendelse for mælk der har 'fået en tanke'. da jeg
tilhører en generation der hader at smide mad ud, ville det være rart med en
mulig og gerne velsmagende anvendelse. kan i hjælpe?
Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt fænomen i
gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning
--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed...
www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info
| |
Max (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 10-09-08 14:04 |
|
Hej Carsten
> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt
> fænomen i gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning
Nej, i gamle dage kom mælkemanden jo med frisk mælk hver
dag, så vi havde aldrig gammelt mælk dengang.
Køb noget UHT mælk, det holder sig i små evigheder, man kan
endda få små mængder som man kan bruge til madlavning.
--
Mvh Max
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 10-09-08 14:44 |
|
Max wrote:
> Hej Carsten
>
>> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt
>> fænomen i gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning
>
> Nej, i gamle dage kom mælkemanden jo med frisk mælk hver
> dag, så vi havde aldrig gammelt mælk dengang.
>
Lur mig om ikke 'konen på landet' havde et trick i ærmet
> Køb noget UHT mælk, det holder sig i små evigheder, man kan
> endda få små mængder som man kan bruge til madlavning.
Hjælper ikke meget. Holdbarheden er uåbnet
--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed... www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info
| |
Max (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 10-09-08 15:25 |
|
Hej Carsten
> Hjælper ikke meget. Holdbarheden er uåbnet
Derfor de små mængder, så slipper du for at have noget
åbent stående.
--
Mvh Max
| |
Herluf Holdt, 3140 (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 10-09-08 15:55 |
|
Max skrev:
> Hej Carsten
>> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have
>> været et kendt fænomen i gamle dage. Nogen MÅ
>> have fundet en løsning
>
> Nej, i gamle dage kom mælkemanden jo med frisk mælk
> hver dag, så vi havde aldrig gammelt mælk dengang.
Jo, men i "gamle dage (tm)" kunne der godt være for
meget mælk alligevel. Min mor havde et "tykmælksstativ",
hvor der kunne stå en fire-seks dybe tallerkener. Det
blev stillet op i en vindueskarm, og her blev den
overskydende sødmælk så "forvandlet" til dejlig tykmælk.
--
Herluf :·)
| |
Steen Jakobsen (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 10-09-08 17:06 |
|
"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i meddelelsen
news:48c7dfc4$0$56782$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Max skrev:
>> Hej Carsten
>
> Jo, men i "gamle dage (tm)" kunne der godt være for
> meget mælk alligevel. Min mor havde et "tykmælksstativ",
> hvor der kunne stå en fire-seks dybe tallerkener. Det
> blev stillet op i en vindueskarm, og her blev den
> overskydende sødmælk så "forvandlet" til dejlig tykmælk.
Jeg kan huske den tykmælk min mor lavede af mælk fra vores egen ko. Det
smagte meget bedre end den tykmælk man kan købe nu. Og til dem der vil komme
med alle de bemærkninger om bedre somre og koldere vintre dengang vil jeg
sige at min hukommelse ikke fejler noget og at jeg er overbevist om at det
er rigtigt
Steen.
| |
Linde (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 10-09-08 20:34 |
|
"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i meddelelsen
news:48c7f065$0$15876$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i meddelelsen
> news:48c7dfc4$0$56782$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Max skrev:
> Jeg kan huske den tykmælk min mor lavede af mælk fra vores egen ko. Det
> smagte meget bedre end den tykmælk man kan købe nu. Og til dem der vil
> komme med alle de bemærkninger om bedre somre og koldere vintre dengang
> vil jeg sige at min hukommelse ikke fejler noget og at jeg er overbevist
> om at det er rigtigt
Hehe, jeg kender godt den følelse...men jeg vil nu hævde at den ikke
nødvendigvis smagte bedre, men helt sikkert anderledes. Og som med alle
surmælksprodukter i gamle dage var det som regel et spørgsmål om held, om
det blev godt eller ej...reguleret af de i lokalet og området kontra de i
koen herskende bakteriefloraer.
Mvh
Linde
| |
Trine Kornum Christi~ (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 10-09-08 14:08 |
|
"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> writes:
> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for gammel....
Det kender jeg godt. Jeg plejer at bruge det i brød.
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 10-09-08 14:47 |
|
Trine Kornum Christiansen wrote:
> "Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> writes:
>
>> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for
>> gammel....
>
> Det kender jeg godt. Jeg plejer at bruge det i brød.
>
> Mvh Trine
En mulighed.... Måske 'surbrød' )
--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed... www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info
| |
Ralph (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 10-09-08 16:43 |
| | |
Max (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 10-09-08 17:32 |
|
Hej Ralph
> ikke set idag), appelsinfileter, sur mælk med sukker som dressing.
> Det smagte bedre end jeg frygtede.
Ja, men i gamle dage blev mælken jo også sur, idag rådner den.
--
Mvh Max
| |
Linde (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 10-09-08 20:50 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
news:48c7f660$0$15901$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Ja, men i gamle dage blev mælken jo også sur, idag rådner den.
Det er faktisk rigtigt, selvom det virker underligt på mange. I dag skal al
mælk varmebehandles til næsten bakteriefri, hvorfor den mælk man har stående
vil angribes af bakterier fra omgivelserne. I gamle dage ville de naturligt
forekommende mælkesyrebakterier, som til en vis grad er de samme som man
anvender i dag bare i renkulturer, gøre den upasteuriserede mælk sur, og
derved skabe et ugunstigt miljø for omgivelsernes bakterier. Man kan sige,
at vil du lave surmælk som i gamle dage, skal du have fat i rå
mælk("komælk") fra noget "stalddørssalg".
Mvh
Linde
| |
Nana Sørensen (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Nana Sørensen |
Dato : 10-09-08 20:31 |
|
"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> wrote in message
news:48c7ba36$0$56789$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej NG
> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for
> gammel....
> jeg har en lille husholdning og bruger kun mælk til sovser o.l. Derfor
> løber jeg jævnligt ind i en 1/2 liter ubrugt mælk i køleskabet. har længe
> uden held ledt efter en anvendelse for mælk der har 'fået en tanke'. da
> jeg tilhører en generation der hader at smide mad ud, ville det være rart
> med en mulig og gerne velsmagende anvendelse. kan i hjælpe?
>
> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt fænomen i
> gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning
>
>
> --
Mælk kan altså godt fryses. Fyr det i en isterningpose, så kan du tø
nøjagtige mængder op.
| |
Hauge (10-09-2008)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 10-09-08 20:32 |
|
Nana Sørensen wrote:
> Mælk kan altså godt fryses. Fyr det i en isterningpose, så kan du tø
> nøjagtige mængder op.
Og vil man spare, så isterning-forme.
Mvh Hauge
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (12-09-2008)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 12-09-08 09:55 |
|
Carsten Finn Rasmussen wrote:
> Hej NG
> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for
> gammel....
Alle indlæg læst med interesse. Foreløbigt mange tak for hjælpen
--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed... www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info
| |
|
|