/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Anvendelse af sur mælk...
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 10-09-08 13:15

Hej NG
Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for gammel....
jeg har en lille husholdning og bruger kun mælk til sovser o.l. Derfor
løber jeg jævnligt ind i en 1/2 liter ubrugt mælk i køleskabet. har længe
uden held ledt efter en anvendelse for mælk der har 'fået en tanke'. da jeg
tilhører en generation der hader at smide mad ud, ville det være rart med en
mulig og gerne velsmagende anvendelse. kan i hjælpe?

Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt fænomen i
gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning


--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed...
www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info



 
 
Max (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-09-08 14:04

Hej Carsten

> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt
> fænomen i gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning

Nej, i gamle dage kom mælkemanden jo med frisk mælk hver
dag, så vi havde aldrig gammelt mælk dengang.

Køb noget UHT mælk, det holder sig i små evigheder, man kan
endda få små mængder som man kan bruge til madlavning.

--
Mvh Max



Carsten Finn Rasmuss~ (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 10-09-08 14:44

Max wrote:
> Hej Carsten
>
>> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt
>> fænomen i gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning
>
> Nej, i gamle dage kom mælkemanden jo med frisk mælk hver
> dag, så vi havde aldrig gammelt mælk dengang.
>

Lur mig om ikke 'konen på landet' havde et trick i ærmet

> Køb noget UHT mælk, det holder sig i små evigheder, man kan
> endda få små mængder som man kan bruge til madlavning.

Hjælper ikke meget. Holdbarheden er uåbnet

--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed... www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info



Max (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-09-08 15:25

Hej Carsten

> Hjælper ikke meget. Holdbarheden er uåbnet

Derfor de små mængder, så slipper du for at have noget
åbent stående.

--
Mvh Max


Herluf Holdt, 3140 (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 10-09-08 15:55

Max skrev:
> Hej Carsten

>> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have
>> været et kendt fænomen i gamle dage. Nogen MÅ
>> have fundet en løsning
>
> Nej, i gamle dage kom mælkemanden jo med frisk mælk
> hver dag, så vi havde aldrig gammelt mælk dengang.

Jo, men i "gamle dage (tm)" kunne der godt være for
meget mælk alligevel. Min mor havde et "tykmælksstativ",
hvor der kunne stå en fire-seks dybe tallerkener. Det
blev stillet op i en vindueskarm, og her blev den
overskydende sødmælk så "forvandlet" til dejlig tykmælk.

--
Herluf :·)


Steen Jakobsen (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 10-09-08 17:06


"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i meddelelsen
news:48c7dfc4$0$56782$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Max skrev:
>> Hej Carsten
>
> Jo, men i "gamle dage (tm)" kunne der godt være for
> meget mælk alligevel. Min mor havde et "tykmælksstativ",
> hvor der kunne stå en fire-seks dybe tallerkener. Det
> blev stillet op i en vindueskarm, og her blev den
> overskydende sødmælk så "forvandlet" til dejlig tykmælk.

Jeg kan huske den tykmælk min mor lavede af mælk fra vores egen ko. Det
smagte meget bedre end den tykmælk man kan købe nu. Og til dem der vil komme
med alle de bemærkninger om bedre somre og koldere vintre dengang vil jeg
sige at min hukommelse ikke fejler noget og at jeg er overbevist om at det
er rigtigt

Steen.


Linde (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 10-09-08 20:34


"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i meddelelsen
news:48c7f065$0$15876$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i meddelelsen
> news:48c7dfc4$0$56782$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Max skrev:
> Jeg kan huske den tykmælk min mor lavede af mælk fra vores egen ko. Det
> smagte meget bedre end den tykmælk man kan købe nu. Og til dem der vil
> komme med alle de bemærkninger om bedre somre og koldere vintre dengang
> vil jeg sige at min hukommelse ikke fejler noget og at jeg er overbevist
> om at det er rigtigt

Hehe, jeg kender godt den følelse...men jeg vil nu hævde at den ikke
nødvendigvis smagte bedre, men helt sikkert anderledes. Og som med alle
surmælksprodukter i gamle dage var det som regel et spørgsmål om held, om
det blev godt eller ej...reguleret af de i lokalet og området kontra de i
koen herskende bakteriefloraer.

Mvh
Linde


Trine Kornum Christi~ (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 10-09-08 14:08

"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> writes:

> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for gammel....

Det kender jeg godt. Jeg plejer at bruge det i brød.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Carsten Finn Rasmuss~ (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 10-09-08 14:47

Trine Kornum Christiansen wrote:
> "Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> writes:
>
>> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for
>> gammel....
>
> Det kender jeg godt. Jeg plejer at bruge det i brød.
>
> Mvh Trine

En mulighed.... Måske 'surbrød' )

--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed... www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info



Ralph (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 10-09-08 16:43

"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> skrev i en meddelelse
news:48c7ba36$0$56789$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=25026

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9840&Skagenskage

http://www.123hjemmeside.dk/RiNi/1545769

http://www.multimand.dk/Udemad/madoppskrifter.htm
agernbrød, næsten ved bunden.

http://www.nordfynsk.dk/Programmer/Mad/kartoflenkomtilnordfyn.pdf
side 3, første opskrift

http://www.birthes-madside.dk/opskrift/bagverk/08Sandkageform/Skagenskage.htm

http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/2338/
advarsel indeholder reklame

http://www.osteborsen.dk/default.aspx?pageid=6

http://www.dyggy.dk/m/jokes/vis.php?lid=714

Det blev da til lidt, desværre ikke den jeg søgte, en ex-svigermor serverede
for 30 år siden salat, efter hukommelsen: salathoved (det KUNNE godt være
mælkebøtteblade - næh, hej Alzheimer dig har jeg da ikke set idag),
appelsinfileter, sur mælk med sukker som dressing. Det smagte bedre end jeg
frygtede.

--
Ralph



Max (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-09-08 17:32

Hej Ralph

> ikke set idag), appelsinfileter, sur mælk med sukker som dressing.
> Det smagte bedre end jeg frygtede.

Ja, men i gamle dage blev mælken jo også sur, idag rådner den.

--
Mvh Max


Linde (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 10-09-08 20:50


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
news:48c7f660$0$15901$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Ja, men i gamle dage blev mælken jo også sur, idag rådner den.

Det er faktisk rigtigt, selvom det virker underligt på mange. I dag skal al
mælk varmebehandles til næsten bakteriefri, hvorfor den mælk man har stående
vil angribes af bakterier fra omgivelserne. I gamle dage ville de naturligt
forekommende mælkesyrebakterier, som til en vis grad er de samme som man
anvender i dag bare i renkulturer, gøre den upasteuriserede mælk sur, og
derved skabe et ugunstigt miljø for omgivelsernes bakterier. Man kan sige,
at vil du lave surmælk som i gamle dage, skal du have fat i rå
mælk("komælk") fra noget "stalddørssalg".

Mvh
Linde


Nana Sørensen (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Nana Sørensen


Dato : 10-09-08 20:31


"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> wrote in message
news:48c7ba36$0$56789$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej NG
> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for
> gammel....
> jeg har en lille husholdning og bruger kun mælk til sovser o.l. Derfor
> løber jeg jævnligt ind i en 1/2 liter ubrugt mælk i køleskabet. har længe
> uden held ledt efter en anvendelse for mælk der har 'fået en tanke'. da
> jeg tilhører en generation der hader at smide mad ud, ville det være rart
> med en mulig og gerne velsmagende anvendelse. kan i hjælpe?
>
> Hvad gjorde man før køleskabet. Sur mælk må have været et kendt fænomen i
> gamle dage. Nogen MÅ have fundet en løsning
>
>
> --

Mælk kan altså godt fryses. Fyr det i en isterningpose, så kan du tø
nøjagtige mængder op.



Hauge (10-09-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 10-09-08 20:32

Nana Sørensen wrote:
> Mælk kan altså godt fryses. Fyr det i en isterningpose, så kan du tø
> nøjagtige mængder op.

Og vil man spare, så isterning-forme.

Mvh Hauge



Carsten Finn Rasmuss~ (12-09-2008)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 12-09-08 09:55

Carsten Finn Rasmussen wrote:
> Hej NG
> Nu har jeg gjort det igen.... Ladet mælken i køleskabet blive for
> gammel....

Alle indlæg læst med interesse. Foreløbigt mange tak for hjælpen

--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed... www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408846
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste