/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
gourmetsaltning
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 29-08-08 16:57

Jeg har flere gange set at Kasper taler om gourmetsaltning - det e rgået
op for mi at jeg trods mange års køkkenerfaring, faktisk ikké hved hva der
menes. Kunne Kasper evt bvæges til at give en kort beskrivelse?

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





 
 
edelvang@gmail.com (31-08-2008)
Kommentar
Fra : edelvang@gmail.com


Dato : 31-08-08 01:20

On 29 Aug., 17:56, "Frank Løkkegaard" <f...@net.dialog.dk> wrote:

> Jeg har flere gange set at Kasper taler om gourmetsaltning - det e rgået
> op for mi at jeg trods mange års køkkenerfaring, faktisk ikké hved hva der
> menes. Kunne Kasper evt bvæges til at give en kort beskrivelse?

Gourmetsaltning/forsaltning/letsaltning vil simpelthen sige, at man
salter kødet lang tid før stegning. For en større udskærings
vedkommende vil det ofte sige et døgn, for en bøf er nogle timer nok.
På med den korrekte mængde salt, det bliver bedst, hvis det er fint
salt, der fordeles så ligeligt over kødets overflade som muligt, og så
ned i en frysepose eller lignende og i køleskabet.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Trine Kornum Christi~ (31-08-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 31-08-08 09:03

edelvang@gmail.com writes:

> På med den korrekte mængde salt

Men hvordan afmåler man lige et halvt gram salt? Min køkkenvægt er i
hvert fald ikke præcis nok.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Villy Erichsen (31-08-2008)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 31-08-08 15:20

In article <umyitwr1c.fsf@trinekc.dk>, Trine Kornum Christiansen
<news@trinekc.dk> wrote:

> edelvang@gmail.com writes:
>
> > På med den korrekte mængde salt
>
> Men hvordan afmåler man lige et halvt gram salt? Min køkkenvægt er i
> hvert fald ikke præcis nok.

Man anskaffer en digital køkkenvægt der vejer i 1 grams intervaller -
afvej 1 gram - og så er det ikke så svært at dele portionen i 2 lige
store dele. En sådan fås for under 200,-

--
Venlig hilsen
Villy Erichsen
http://www.wottle.dk

Erik Olsen (31-08-2008)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 31-08-08 15:35

Villy Erichsen wrote:
> In article <umyitwr1c.fsf@trinekc.dk>, Trine Kornum Christiansen
> <news@trinekc.dk> wrote:
>>
>> Men hvordan afmåler man lige et halvt gram salt? Min køkkenvægt er i
>> hvert fald ikke præcis nok.
>
> Man anskaffer en digital køkkenvægt der vejer i 1 grams intervaller -
> afvej 1 gram - og så er det ikke så svært at dele portionen i 2 lige
> store dele. En sådan fås for under 200,-

Hvis man skal afveje 1 g bør man kunne veje med mindst 0,1 g
nøjagtighed. Se f. eks. http://www.topwertig.de/ - Feinwagen.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Villy Erichsen (31-08-2008)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 31-08-08 16:28

In article <48baac3e$0$90270$14726298@news.sunsite.dk>, Erik Olsen
<erik.olsen@ishoejby.dk> wrote:

>
> Hvis man skal afveje 1 g bør man kunne veje med mindst 0,1 g
> nøjagtighed. Se f. eks. http://www.topwertig.de/ - Feinwagen.

Siden du henviser til viser endda vægte med 0,01 g nøjagtighed. Det
kan man da kalde en fluevægt. Jeg tør ikke tænke på hvordan den
reagerer hvis der er tale om "flueknepperi"

--
Venlig hilsen
Villy Erichsen
http://www.wottle.dk

Kasper Bergholt (31-08-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 31-08-08 18:40

On Sun, 31 Aug 2008 16:20:02 +0200, Villy Erichsen <spam@hammel-by.dk>
wrote:

>In article <umyitwr1c.fsf@trinekc.dk>, Trine Kornum Christiansen
><news@trinekc.dk> wrote:
>
>> edelvang@gmail.com writes:
>>
>> > På med den korrekte mængde salt
>>
>> Men hvordan afmåler man lige et halvt gram salt? Min køkkenvægt er i
>> hvert fald ikke præcis nok.
>
>Man anskaffer en digital køkkenvægt der vejer i 1 grams intervaller -
>afvej 1 gram - og så er det ikke så svært at dele portionen i 2 lige
>store dele. En sådan fås for under 200,-

Jeg bruger personligt ikke vægt til afmåling af salt. Jeg forestiller
mig, at nogle måleskeer vil være nemmere at bruge i den daglige
madlavning end en digital køkkenvægt, men det er nok en smagssag.

---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net ( Senest: Smagenote på Grüner Veltliner,
'Rotes Tor', 2006)

Kasper Bergholt (31-08-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 31-08-08 18:33

On Fri, 29 Aug 2008 17:56:45 +0200, "Frank Løkkegaard"
<fl@net.dialog.dk> wrote:

>Jeg har flere gange set at Kasper taler om gourmetsaltning - det e rgået
>op for mi at jeg trods mange års køkkenerfaring, faktisk ikké hved hva der
>menes. Kunne Kasper evt bvæges til at give en kort beskrivelse?

Hej Frank!

Kasper har været lidt udenbys, men andre har i hans fravær på fin vis
svaret på det grundlæggende spørgsmål. ;)

Jeg studsede selv ved begrebet gourmetsaltning, da jeg stødte på det
første gang. Det er i bund og grund det samme som forsaltning. Min
mormor brugte det altid både ved mindre og større kødstykker.
Saltmængden varieredes efter kødemnets størrelse.

Jeg plejer at skrive vejledende mængder per kilo kød, men vejer ikke
selv af. Jeg bruger øje-/fingermål.

Hvis man vil dykke lidt mere ned i deltajerne, herunder saltningsgrad
ift. stegesvind, så kan jeg anbefale Fødevarestyrelsens publikation om
stegning og saltning, som findes her:

http://gl.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf

Jeg har fået nys om at KVL (som vist nu hedder LIFE), har oprettet et
par overbygningsspor med fødevarehåndtering som omdrejningspunkt. Der
er et ph.d.-projekt om indkogning af fond, så vidt jeg husker. Meyer
er adjungeret professor. Det bli'r spændende at følge.


---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter -- på vej: Flor de
Pingus 1999)




Jan Boegh (01-09-2008)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 01-09-08 12:45

Frank Løkkegaard wrote:
> Jeg har flere gange set at Kasper taler om gourmetsaltning - det e
> rgået op for mi at jeg trods mange års køkkenerfaring, faktisk ikké
> hved hva der menes. Kunne Kasper evt bvæges til at give en kort
> beskrivelse?

http://gl.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf

vh

--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
Panorama fra Grenen i kuling:
http://jan.boegh.net/Album/Danmark/Nordenfjords/Skagen/slides/Grenen.html


Jan Boegh (01-09-2008)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 01-09-08 12:47

Jan Boegh wrote:
> Frank Løkkegaard wrote:
>> Jeg har flere gange set at Kasper taler om gourmetsaltning - det e
>> rgået op for mi at jeg trods mange års køkkenerfaring, faktisk ikké
>> hved hva der menes. Kunne Kasper evt bvæges til at give en kort
>> beskrivelse?
>
> http://gl.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf

Sorry! burde have læst hele tråden før jeg sendte et link, der allerede var
på banen.

vh

--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
Panorama fra Grenen i kuling:
http://jan.boegh.net/Album/Danmark/Nordenfjords/Skagen/slides/Grenen.html


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408846
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste