edelvang@gmail.com wrote:
> On 11 Aug., 21:09, "Anne-Mette Hansen"
> <smoelfmus@*FJERN*post.cybercity.dk> wrote:
>
>> Jeg har lige været i Italien, og nu har min kæreste spurgt om jeg
>> ikke kan lave spaghetti carbonara, fordi det kunne han godt tænke
>> sig at jeg lavede til ham. Så er der nogle som kan hjælpe med en
>> opskrift på spaghetti carbonara?
>
> Oh, carbonara har vækket mangen en slåskamp i gruppen :)
>
> Jeg smider gerne den autentiske, romerske tilberedningsmetode af mig:
.. . . og her følger så en lavpandet version:
500 gram spaghetti
5 æg
1 deciliter piskefløde
salt og peber, olivenolie og smør
200 gram bacon
100 gram friskrevet parmasan eller pecorino
Pisk æg og fløde med lidt salt og meget peber og ost, steg svinet og hæld så
meget fedt fra, som du har hjerte til, kog pastaen til den er et kussehår
fra at være al dente og bix sammen med æggemasse og svin. Lad det gå lidt
tjept, for varmen fra spaghettien for det til at koagulere som lyn og
torden.
Naturligvis findes der en mere eller mindre autoriseret romersk alle
carbonararers moder, men dybest set er det jo husmandskost, der flikkes
sammen af hvad man nu har. Skulle du nu alligevel få lyst til at spille
teknisk, kan du variere pastatype, ost og grissebassen samt variere på
æggemassens sammensætning - og eventuelt snige en smule muskat ind
Og så skal jeg lige tilføje, at jeg ville stå med en paladsrevolution, hvis
jeg dristede mig til at sætte carbonara på bordet uden hvidløgsbrød.
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'