|
| Frysning af slap dild? Fra : Mikkel Mikkelsen |
Dato : 09-08-08 11:20 |
|
I går plukkede konen en stor mængde dild, skyllede det og lagde det til
tørre på et viskestykke. Desværre blev vi forstyrret og dilden ligger der
stadig og er blevet slap.
Er kraften gået af (det dufter stadigvæk stærkt), eller er det ok at fryse
det i portioner til vinterens brug?
--
/ Mikkel
| |
Inger D. (10-08-2008)
| Kommentar Fra : Inger D. |
Dato : 10-08-08 09:39 |
|
> Er kraften gået af (det dufter stadigvæk stærkt), eller er det ok at fryse
> det i portioner til vinterens brug?
Frys det da endelig ned. Bare det ikke er vissent og udtørret. Det behøver
ikke at blive hakket først, da det er meget nemmere at knuse det, når det er
frosset.
Inger D.
| |
Emil (14-08-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 14-08-08 22:46 |
|
"Inger D." wrote:
>Frys det da endelig ned. Bare det ikke er vissent og udtørret. Det behøver
>ikke at blive hakket først, da det er meget nemmere at knuse det, når det er
>frosset.
Nemlig!
De fleste krydderurter tåler en kort blancering (10 - 30 sekunder for
tyndtbladede urter, 50 - 60 sekunder for stænger i kogende vand,
herefter afkøling i isvand før aftørring i papir eller hviskestykke og
efterfølgende frysning).
Herved undgåes, at det udvikles en smag af hø (tørret græs), som ofte
opleves ved køb af (billige?) tørrede krydderurter.
Stængler af krydderurter er den rene guldgrube for de, som selv koger
fond. De fleste stængler indeholder de samme smags- og duftstoffer som
bladene; og så fylder de ikke ret meget i fryseren, selv om de giver
stor smag til en fond.
m.v.h. Emil
| |
|
|