Det var ikke mange, der bager deres egne flutes!
Eller kan det tænkes en art udbrændthed efter den nyligen lange
kokkeknivkrig imellem de unge herrer her i gruppen?
mvh/kirsten
rker" <kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:489ab643$0$56770$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Heidi,
>
> tusind tak for din opskrift som jeg syntes "lyder" rigtig god, jeg skal
> idag iblande min surdej til 2 rugbrød der skal bages imorgen, så det
> passer fint med at bage efter din langtidshævet dej, så jeg kan bage det
> hele i en arbejdsgang. En gennemprøvet opskrift er at foretrække, næsten
> alle mine opskrifter er "arvet" det sparer en for ærgelser i første
> omgang. Skal nok give besked om resultatet.
>
> mvh/kirsten
>
>
>
>
>
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
> news:48989ce5$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
>> Kirsten Marker wrote:
>>> Hej gruppe..
>>>
>>> jeg trænger til en anderledes opskrift på flutes
>>
>> Nu skriver du ikke rigtig om det skal være lyst brød, eller om der må
>> være kerner i - men du får lige opskriften på nogle flutes, som jeg godt
>> nok ikke selv har prøvet at bage endnu, men som jeg flere gange har fået
>> hos en veninde - så den er smagt og godkendt herfra
>> Opskriften som modtaget ordret fra veninden:
>>
>> 4 Lange Grovbrød:
>> 50 g. gær
>> 4 dl mælk
>> 2 dl kvark
>> 2 tsk salt
>> 1 dl. knuste hvedekorn
>> 1 dl. hvedeklid
>> ca. 400 g. hvedemel
>>
>> I den lune mælk opløses gæren og heri tilsættes kvark, salt, hvedekerner
>> , klid og tilsidst melet lidt efter lidt.
>> Dejen skal være blød - Stilles lunt og tildækket i 45 min.
>> Æltes om evt. med ekstra mel og deles i 4, der hver rulles ud til pølser.
>> Lav ridser med en skarp kniv og lad efterhæve i 20-30 min. Stænkes med
>> lidt koldt vand og stilles i ovnen på nederste rille ved 200 gr. i 20-25
>> min.
>> Afsvales på en rist.
>>
>> Det skulle ikke undre mig, at jeg har erstattet klid med ekstra hvedekorn
>> istedet. Nogle gange putter jeg kun 10 gram gær i, og lader det istedet
>> hæve natten over i køleskab......ta' det ud om eftermiddagen og lad det
>> stå nogle timer.....æltes igen...hæve 30 min. eller når man synes de ser
>> rigtige ud.....osv.
>> Nogle gange tømmer jeg også alt kvark overi dejen....og spæder bare lidt
>> op med mælk......øh.....men grundopskriften har du således her.
>>
>> --
>> Heidi
>
>