/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
( din) opskrift på flutes søges
Fra : Kirsten Marker


Dato : 05-08-08 11:52

Hej gruppe..

jeg trænger til en anderledes opskrift på flutes er blevet træt af at bage
/smage efter den samme opskrift som jeg har brugt i årevis, så har i en
gennemprøvet god opskrift på flutes som i vil videregive, modtager jeg med
den med kyshånd. skal helst være fryseegnet idet jeg bruger gerne timer på
at lave en stor portion til fryseren som jeg så hen af vejen kan bruge af.
Købte en sækfuld flutes i Metro engang i foråret, men kan ikke finde dem i
forretningen mere, de var næsten lyse, var altså ikke helt fædigbagte, de
skulle bare i ovnen ved 200 g i ca. 20 min og de blev lækre sprøde, men
smagte ikke af alverden, men dengang en nem løsning .. , jeg foretrækker
selv at bage mit brød syntes det er så spændende en procedure og når brødet
er færdigt og taget ud af ovnen og det endnu engang er lykkedes, føler jeg
det som om, at jeg har fået fat i en lille snip af månen!

mvh/kirsten





 
 
Heidi (05-08-2008)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 05-08-08 19:33

Kirsten Marker wrote:
> Hej gruppe..
>
> jeg trænger til en anderledes opskrift på flutes

Nu skriver du ikke rigtig om det skal være lyst brød, eller om der må
være kerner i - men du får lige opskriften på nogle flutes, som jeg godt
nok ikke selv har prøvet at bage endnu, men som jeg flere gange har fået
hos en veninde - så den er smagt og godkendt herfra
Opskriften som modtaget ordret fra veninden:

4 Lange Grovbrød:
50 g. gær
4 dl mælk
2 dl kvark
2 tsk salt
1 dl. knuste hvedekorn
1 dl. hvedeklid
ca. 400 g. hvedemel

I den lune mælk opløses gæren og heri tilsættes kvark, salt, hvedekerner
, klid og tilsidst melet lidt efter lidt.
Dejen skal være blød - Stilles lunt og tildækket i 45 min.
Æltes om evt. med ekstra mel og deles i 4, der hver rulles ud til
pølser.
Lav ridser med en skarp kniv og lad efterhæve i 20-30 min. Stænkes med
lidt koldt vand og stilles i ovnen på nederste rille ved 200 gr. i 20-25
min.
Afsvales på en rist.

Det skulle ikke undre mig, at jeg har erstattet klid med ekstra
hvedekorn istedet. Nogle gange putter jeg kun 10 gram gær i, og lader
det istedet hæve natten over i køleskab......ta' det ud om eftermiddagen
og lad det stå nogle timer.....æltes igen...hæve 30 min. eller når man
synes de ser rigtige ud.....osv.
Nogle gange tømmer jeg også alt kvark overi dejen....og spæder bare lidt
op med mælk......øh.....men grundopskriften har du således her.

--
Heidi


Kirsten Marker (07-08-2008)
Kommentar
Fra : Kirsten Marker


Dato : 07-08-08 09:46

Hej Heidi,

tusind tak for din opskrift som jeg syntes "lyder" rigtig god, jeg skal idag
iblande min surdej til 2 rugbrød der skal bages imorgen, så det passer fint
med at bage efter din langtidshævet dej, så jeg kan bage det hele i en
arbejdsgang. En gennemprøvet opskrift er at foretrække, næsten alle mine
opskrifter er "arvet" det sparer en for ærgelser i første omgang. Skal nok
give besked om resultatet.

mvh/kirsten





"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:48989ce5$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
> Kirsten Marker wrote:
>> Hej gruppe..
>>
>> jeg trænger til en anderledes opskrift på flutes
>
> Nu skriver du ikke rigtig om det skal være lyst brød, eller om der må være
> kerner i - men du får lige opskriften på nogle flutes, som jeg godt nok
> ikke selv har prøvet at bage endnu, men som jeg flere gange har fået hos
> en veninde - så den er smagt og godkendt herfra
> Opskriften som modtaget ordret fra veninden:
>
> 4 Lange Grovbrød:
> 50 g. gær
> 4 dl mælk
> 2 dl kvark
> 2 tsk salt
> 1 dl. knuste hvedekorn
> 1 dl. hvedeklid
> ca. 400 g. hvedemel
>
> I den lune mælk opløses gæren og heri tilsættes kvark, salt, hvedekerner ,
> klid og tilsidst melet lidt efter lidt.
> Dejen skal være blød - Stilles lunt og tildækket i 45 min.
> Æltes om evt. med ekstra mel og deles i 4, der hver rulles ud til pølser.
> Lav ridser med en skarp kniv og lad efterhæve i 20-30 min. Stænkes med
> lidt koldt vand og stilles i ovnen på nederste rille ved 200 gr. i 20-25
> min.
> Afsvales på en rist.
>
> Det skulle ikke undre mig, at jeg har erstattet klid med ekstra hvedekorn
> istedet. Nogle gange putter jeg kun 10 gram gær i, og lader det istedet
> hæve natten over i køleskab......ta' det ud om eftermiddagen og lad det
> stå nogle timer.....æltes igen...hæve 30 min. eller når man synes de ser
> rigtige ud.....osv.
> Nogle gange tømmer jeg også alt kvark overi dejen....og spæder bare lidt
> op med mælk......øh.....men grundopskriften har du således her.
>
> --
> Heidi



Kirsten Marker (07-08-2008)
Kommentar
Fra : Kirsten Marker


Dato : 07-08-08 10:09

Det var ikke mange, der bager deres egne flutes!

Eller kan det tænkes en art udbrændthed efter den nyligen lange
kokkeknivkrig imellem de unge herrer her i gruppen?

mvh/kirsten

rker" <kmarker.fjerndette@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:489ab643$0$56770$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Heidi,
>
> tusind tak for din opskrift som jeg syntes "lyder" rigtig god, jeg skal
> idag iblande min surdej til 2 rugbrød der skal bages imorgen, så det
> passer fint med at bage efter din langtidshævet dej, så jeg kan bage det
> hele i en arbejdsgang. En gennemprøvet opskrift er at foretrække, næsten
> alle mine opskrifter er "arvet" det sparer en for ærgelser i første
> omgang. Skal nok give besked om resultatet.
>
> mvh/kirsten
>
>
>
>
>
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
> news:48989ce5$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
>> Kirsten Marker wrote:
>>> Hej gruppe..
>>>
>>> jeg trænger til en anderledes opskrift på flutes
>>
>> Nu skriver du ikke rigtig om det skal være lyst brød, eller om der må
>> være kerner i - men du får lige opskriften på nogle flutes, som jeg godt
>> nok ikke selv har prøvet at bage endnu, men som jeg flere gange har fået
>> hos en veninde - så den er smagt og godkendt herfra
>> Opskriften som modtaget ordret fra veninden:
>>
>> 4 Lange Grovbrød:
>> 50 g. gær
>> 4 dl mælk
>> 2 dl kvark
>> 2 tsk salt
>> 1 dl. knuste hvedekorn
>> 1 dl. hvedeklid
>> ca. 400 g. hvedemel
>>
>> I den lune mælk opløses gæren og heri tilsættes kvark, salt, hvedekerner
>> , klid og tilsidst melet lidt efter lidt.
>> Dejen skal være blød - Stilles lunt og tildækket i 45 min.
>> Æltes om evt. med ekstra mel og deles i 4, der hver rulles ud til pølser.
>> Lav ridser med en skarp kniv og lad efterhæve i 20-30 min. Stænkes med
>> lidt koldt vand og stilles i ovnen på nederste rille ved 200 gr. i 20-25
>> min.
>> Afsvales på en rist.
>>
>> Det skulle ikke undre mig, at jeg har erstattet klid med ekstra hvedekorn
>> istedet. Nogle gange putter jeg kun 10 gram gær i, og lader det istedet
>> hæve natten over i køleskab......ta' det ud om eftermiddagen og lad det
>> stå nogle timer.....æltes igen...hæve 30 min. eller når man synes de ser
>> rigtige ud.....osv.
>> Nogle gange tømmer jeg også alt kvark overi dejen....og spæder bare lidt
>> op med mælk......øh.....men grundopskriften har du således her.
>>
>> --
>> Heidi
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste