On 30 Jul., 14:36, Esther <ufo.danm...@hotmail.com> wrote:
> Først blinis: (det er en Camilla Munk Plum opskrift)
>
> Blinis
>
> 25 stk.
>
> 25 g. gær
>
> 1 tsk sukker
>
> ½ l. mælk
>
> 350 g. hvedemel
>
> 1 tsk smør
>
> 100 g. boghvedemel
>
> 1 æg
>
> ½ tsk salt
>
> Opløs gær og sukker i trefjerdedel af den lune mælk. Lad dejen stå på
> køkken bordet til det begynder at boble. Det kan godt tage et par
> timer før det kommer igang.
>
> Rør hvedemel og smeltet smør i.
>
> Lad dejen hæve lunt i 1-2 timer. Rør den godt og tilsæt boghvedemel,
> salt, æggeblomme og resten af den lune mælk. Lad det hæve igen. Pisk
> æggehviden og bland den i lige før dejen skal bages.
>
> Lad dejen stå lunt ved siden af komfuret under hele bageprocessen.
> Dejen tykner efterhånden, så man må nok have lidt mere mælk i reserve,
> hvis den bliver for tyk at arbejde med.
>
> Enten har man en blinispande med 4 flade huller, og så er det ingen
> sag at bage sine blinis , eller også må man bage dem et par stykker ad
> gangen på en almindelig, stor, tung pande.
>
> En blini skal være mellem 5 og 8 cm. i diam. og meget tykkere end end
> en pandekage, omtrent som en amerikansk morgenmadspandekage.
>
> Steg blinis i rigeligt smør, både fordi de så bliver sprøde, og fordi
> det simpelthen er en del deres natur.
>
> Læg dem i et ildfast fad, så de overlapper, og varm dem igennem i
> ovnen når de skal spises.
>
> Beregn 3-4 blinis til hver.
>
> Jeg har ikke selv været i Rusland, men jeg har læst mange le Carre
> bøger hvor de jævnligt sad ud i en datja og fyldte sig med:
> Røget stør
> kaviar
> Blinis
> Sur fløde (formentlig creme fraicheI
> Sort brød
> 3-4 liter vodka pr. mand
> Bortsj (en rødbedesuppe hvor der tilsættes et skvæt eddike så den
> bli'r syrlig. Spises med reven peberrod og creme fraiche). Her er et
> link der ser ok ud. Har ikke selv gemt en opskrift på det.
http://test.dinmat.no/dinmat/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Grønnsak/Rødbetesuppe-med-pepperrot/(tema)/1427
>
> Kylling Kiev (nærmest en forløber for Kentucky Fried Chicken
er
> også en klassisk russer. Det er kyllingebryst fyldt med smør, paneret
> og stegt. Lurpak har et bud på den her
http://www.lurpak.com/C1256ED9004B44F5/O/DSTE6RFBX6
>
> Og ellers er de vist glade for laksepiroger, shaslik (kød på spyd, den
> russiske version af kebab) og mere vodka. Eller russisk champagne.
>
> Hilsen Esther
Tusind tak for et godt svar - det lyder som nogle spændende retter.
Jesper