|
| Ost + svampestuvning Fra : ASKF |
Dato : 28-07-08 10:21 |
|
Jeg har tænkt mig at servere en flødesvampestuvning på ristet brød, og
vil så give det en tur i ovnen så der kan smeltes lidt ost på på toppen.
Jeg har før brugt Gorgonsola, men tænkte at en Camenbert måske kunne
være et godt alternativ?
Er der nogen som har erfaring med andre oste til det formål?
PS. Det får også en smule reven muskat som det eneste krydderi jeg vil
bruge.
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus
| |
Anders Halskov-Jense~ (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 28-07-08 11:02 |
|
"ASKF" <nospam@askf.dk> skrev i en meddelelse
news:ld3r8414f1p8utvdjjeq3jhfc5l0u15nfg@4ax.com...
> Jeg har tænkt mig at servere en flødesvampestuvning på ristet brød, og
> vil så give det en tur i ovnen så der kan smeltes lidt ost på på toppen.
>
> Jeg har før brugt Gorgonsola, men tænkte at en Camenbert måske kunne
> være et godt alternativ?
>
> Er der nogen som har erfaring med andre oste til det formål?
>
> PS. Det får også en smule reven muskat som det eneste krydderi jeg vil
> bruge.
Jeg ville bruge revet gruyère. Så bibeholder du svampenes fine smag.
Anders
www.vinkritik.dk
http://spisdrik.blogspot.com
| |
Kasper Bergholt (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 28-07-08 11:33 |
|
On Mon, 28 Jul 2008 11:21:00 +0200, ASKF <nospam@askf.dk> wrote:
>Jeg har tænkt mig at servere en flødesvampestuvning på ristet brød, og
>vil så give det en tur i ovnen så der kan smeltes lidt ost på på toppen.
>
>Jeg har før brugt Gorgonsola, men tænkte at en Camenbert måske kunne
>være et godt alternativ?
>
>Er der nogen som har erfaring med andre oste til det formål?
Jeg synes, at parmesanost går godt til svampe af forskellig art. I går
spiste vi grove penne med kantareller i flødesauce på kyllingefond,
skalotteløg og hvidvin -- ovenpå flager af lagret parmesan, dryp af
god ufiltreret olivenolie og friskkværnet sort peber.
Camembert ville ikke falde mig ind som den første type at gratinere
svampe med.
Eksempler på svampe & parmesan:
Koteltter med bagt kartoffelmos med portobellosvampe & parmesan:
http://www.bergholt.net/koteletter_med_bagt_kartoffelmos_og_loegkompot_rose_bandol.html
Pasta med kantereller i hvidvin&fløde + parmesanost
http://www.bergholt.net/pasta_med_kantareller_gruner_veltliner_sauce_keralapeber_og_frisk_timian.html
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
| |
Battlefield's (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Battlefield's |
Dato : 28-07-08 13:49 |
| | |
Herluf Holdt, 3140 (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 28-07-08 14:33 |
|
Battlefield's skrev:
> Et lille P.S. er der nogen, der ved hvilke ugedage, der er marked
> i Flensborg, hvor man netop kan købe kantareller?
Südermarkt i sydenden af gågaden (grøntsager og gastronomi)
har marked to gange om ugen. I hvert fald lørdag formiddag, lagde
jeg mærke til her i marts måned. Der er også marked i den anden
ende, nær Nordertor, men jeg kan ikke finde ugedagene.
--
Herluf :·)
| |
Battlefield's (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Battlefield's |
Dato : 28-07-08 14:38 |
|
"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:488dca96$0$15885$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Südermarkt i sydenden af gågaden (grøntsager og gastronomi)
> har marked to gange om ugen. I hvert fald lørdag formiddag, lagde
> jeg mærke til her i marts måned. Der er også marked i den anden
> ende, nær Nordertor, men jeg kan ikke finde ugedagene.
Hej Herluf
Tak for oplysningerne, det er netop også hverdagen vi søger, men måske er
det onsdag ligesom her i byen ?
Hilsen Vibeke
| |
Inger D. (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Inger D. |
Dato : 28-07-08 17:44 |
| | |
Klaus Alexander Seis~ (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 28-07-08 18:22 |
|
Inger D. skrev:
> Jeg så friske kantareller i Kvickly i lørdags.
Jeg så friske kantareller i Irma i dag.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Kasper Bergholt (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 28-07-08 18:57 |
|
On Mon, 28 Jul 2008 18:43:30 +0200, "Inger D." <blabla@no.no> wrote:
>> Ih.. det lyder lækkert, her mener jeg især opskriften med kantareller.
>> Men jeg kan ikke forstå at du skriver at det ikke er sæson lige nu,
>> faktisk
>> kan man sagtens finde kantareller her i juli:
>> http://www.skovognatur.dk/DyrOgPlanter/Svampe/Almindelig_Kantarel.htm
>
>Jeg så friske kantareller i Kvickly i lørdags.
Danske?
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
| |
Inger D. (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Inger D. |
Dato : 28-07-08 19:09 |
|
>>Jeg så friske kantareller i Kvickly i lørdags.
>
> Danske?
Det ved jeg ikke. Min pengepung sagde, at jeg bare skulle gå forbi, selvom
det kriblede i fingrene
Inger D.
| |
Kasper Bergholt (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 28-07-08 19:31 |
|
On Mon, 28 Jul 2008 20:09:23 +0200, "Inger D." <blabla@no.no> wrote:
>>>Jeg så friske kantareller i Kvickly i lørdags.
>>
>> Danske?
>
>Det ved jeg ikke. Min pengepung sagde, at jeg bare skulle gå forbi, selvom
>det kriblede i fingrene
Hehe! Det er jo også ved at være sidst på måneden... De kantareller,
jeg så, da jeg var ude at handle sidst, var fra Rusland.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
| |
Kasper Bergholt (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 28-07-08 18:57 |
| | |
ASKF (28-07-2008)
| Kommentar Fra : ASKF |
Dato : 28-07-08 14:49 |
|
Kasper Bergholt ytrede sig i
<nm7r84dhau1mhqe92psf0a4it6ecvsgkgo@4ax.com> med dette:
>On Mon, 28 Jul 2008 11:21:00 +0200, ASKF <nospam@askf.dk> wrote:
>
>>Jeg har tænkt mig at servere en flødesvampestuvning på ristet brød, og
>>vil så give det en tur i ovnen så der kan smeltes lidt ost på på toppen.
>>
>>Jeg har før brugt Gorgonsola, men tænkte at en Camenbert måske kunne
>>være et godt alternativ?
>>
>>Er der nogen som har erfaring med andre oste til det formål?
>
>Jeg synes, at parmesanost går godt til svampe af forskellig art. I går
>spiste vi grove penne med kantareller i flødesauce på kyllingefond,
>skalotteløg og hvidvin -- ovenpå flager af lagret parmesan, dryp af
>god ufiltreret olivenolie og friskkværnet sort peber.
>
>Camembert ville ikke falde mig ind som den første type at gratinere
>svampe med.
Lyder også som en god ide.
>Eksempler på svampe & parmesan:
>
>Koteltter med bagt kartoffelmos med portobellosvampe & parmesan:
> http://www.bergholt.net/koteletter_med_bagt_kartoffelmos_og_loegkompot_rose_bandol.html
>
>Pasta med kantereller i hvidvin&fløde + parmesanost
> http://www.bergholt.net/pasta_med_kantareller_gruner_veltliner_sauce_keralapeber_og_frisk_timian.html
Helt sikket noget der skal prøves, når friske kantareller er i det
lokales køledisk.
Kom i tanke om at jeg jo gerne bruger Roquefort i en svampesovs med
hvidvin og det passer glimrende til champignon eller rørhatte.
Er der nogen bestemt type parmasan du vil anbefale, de er jo alle mere
eller mindre lagret så det siger ikke så meget.
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus
| |
Kasper Bergholt (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 28-07-08 19:02 |
|
On Mon, 28 Jul 2008 15:48:43 +0200, ASKF <nospam@askf.dk> wrote:
>>Eksempler på svampe & parmesan:
>>Pasta med kantereller i hvidvin&fløde + parmesanost
>> http://www.bergholt.net/pasta_med_kantareller_gruner_veltliner_sauce_keralapeber_og_frisk_timian.html
>
>Helt sikket noget der skal prøves, når friske kantareller er i det
>lokales køledisk.
De burde være på vej tyder indlæggende i tråden på. Jeg har kun set
russiske indtil videre (Føtex, København).
>Er der nogen bestemt type parmasan du vil anbefale, de er jo alle mere
>eller mindre lagret så det siger ikke så meget.
Tidligere købte jeg parmesan i en italiensk butik, men nu er jeg
flyttet og de sidste par gange har jeg brugt Føtex'
'Parmigiano-Reggiano' fra Princip-serien og den fungerer fint for mig.
Eksperter ud i det italienske køkken vil måske rynke på næsen ad det
valg. I så fald er jeg lutter øren over for gode alternativer
(Frederiksberg/København).
Jeg mener, at Bichel vine har parmesan i sortimentet, måske det skal
prøves næste gang, jeg bestiller derfra.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
| |
Margrete Johansen (29-07-2008)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 29-07-08 09:53 |
|
>
> Tidligere købte jeg parmesan i en italiensk butik, men nu er jeg
> flyttet og de sidste par gange har jeg brugt Føtex'
> 'Parmigiano-Reggiano' fra Princip-serien og den fungerer fint for mig.
> Eksperter ud i det italienske køkken vil måske rynke på næsen ad det
> valg. I så fald er jeg lutter øren over for gode alternativer
> (Frederiksberg/København).
>
> Jeg mener, at Bichel vine har parmesan i sortimentet, måske det skal
> prøves næste gang, jeg bestiller derfra.
Kender du www.supermarco.dk ?
Venlig hilsen Margrete/ www.smagsuniverset.dk
| |
Kasper Bergholt (30-07-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 30-07-08 10:15 |
|
On Tue, 29 Jul 2008 10:52:45 +0200, "Margrete Johansen"
<mamajohsFJERN@worldonline.dk> wrote:
>>
>> Tidligere købte jeg parmesan i en italiensk butik, men nu er jeg
>> flyttet og de sidste par gange har jeg brugt Føtex'
>> 'Parmigiano-Reggiano' fra Princip-serien og den fungerer fint for mig.
>> Eksperter ud i det italienske køkken vil måske rynke på næsen ad det
>> valg. I så fald er jeg lutter øren over for gode alternativer
>> (Frederiksberg/København).
>>
>> Jeg mener, at Bichel vine har parmesan i sortimentet, måske det skal
>> prøves næste gang, jeg bestiller derfra.
>
>Kender du www.supermarco.dk ?
Kender er så meget sagt. Jeg har vist hørt om butikken tidligere, men
aldrig selv været der. Jeg har lige kigget lidt på hjemmesiden, og det
er jo til at blive småsulten af. Jeg må forbi en af dagene.
Nogen speciel parmesanost, du kan anbefale derfra?
Hvad med Løgismose -- kunne de have noget interessant?
For resten så har jeg opdateret & ajourført opskriften på kantareller
i grüner veltliner og fløde samt en opskrift på frilandskylling med
kantarelfars. Hvis nogen skulle have mod på at kaste sig ud i den
slags eksperimenter.
Sidstnævnte her (frilandskylling):
http://www.bergholt.net/frilandskylling_med_kantareller_jordskokker_sauce_paa_macon_skalotter_og_floede.html
Førstnævnte her (pasta med kantareller)
http://www.bergholt.net/pasta_med_kantareller_gruner_veltliner_sauce_keralapeber_og_frisk_timian.html
Jeg tror, der skal unghane på bordet i aften -- med kantareller i en
eller anden tilberedning.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
| |
Margrete Johansen (30-07-2008)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 30-07-08 17:18 |
|
>>
>>Kender du www.supermarco.dk ?
>
>
> Kender er så meget sagt. Jeg har vist hørt om butikken tidligere, men
> aldrig selv været der. Jeg har lige kigget lidt på hjemmesiden, og det
> er jo til at blive småsulten af. Jeg må forbi en af dagene.
>
> Nogen speciel parmesanost, du kan anbefale derfra?
>
> Hvad med Løgismose -- kunne de have noget interessant?
Der er jo kommet Løgismose i Nimb - tag ind og smag dig igennem
forretningen.
Og gør så det samme med supermarco - de er begge et besøg værd. Det der med
smag er jo meget individuelt, men der er nok af oste at smage (og alt muligt
andet lækkert).
Hilsen Margrete/ www.smagsuniverset.dk
>
> For resten så har jeg opdateret & ajourført opskriften på kantareller
> i grüner veltliner og fløde samt en opskrift på frilandskylling med
> kantarelfars. Hvis nogen skulle have mod på at kaste sig ud i den
> slags eksperimenter.
>
> Sidstnævnte her (frilandskylling):
> http://www.bergholt.net/frilandskylling_med_kantareller_jordskokker_sauce_paa_macon_skalotter_og_floede.html
>
> Førstnævnte her (pasta med kantareller)
> http://www.bergholt.net/pasta_med_kantareller_gruner_veltliner_sauce_keralapeber_og_frisk_timian.html
>
> Jeg tror, der skal unghane på bordet i aften -- med kantareller i en
> eller anden tilberedning.
>
> ---
> Mvh.
>
> Kasper Bergholt
> http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
| |
Linde (28-07-2008)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 28-07-08 20:27 |
|
"ASKF" <nospam@askf.dk> skrev i meddelelsen
news:ld3r8414f1p8utvdjjeq3jhfc5l0u15nfg@4ax.com...
> Jeg har tænkt mig at servere en flødesvampestuvning på ristet brød, og
> vil så give det en tur i ovnen så der kan smeltes lidt ost på på toppen.
>
> Jeg har før brugt Gorgonsola, men tænkte at en Camenbert måske kunne
> være et godt alternativ?
>
> Er der nogen som har erfaring med andre oste til det formål?
Når jeg tænker varm camembert tænker jeg straks på den tykke skorpe...jeg
ville frygte at det ville overtrumfe smagen, at tygge i skorpen. Måske kunne
du skære skorpen af først. Men bortset fra det kunne det da nok være lækkert
med en god mellemlagret camembert på svampestuvning.
Mvh
Linde
| |
|
|