"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> writes:
> "Harry Lund" <hcnl@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:488758f0$0$56794$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Hej, hvorfor skal man egentlig blanchere grøntsager ?
>
> Godt spørgsmål, som jeg har causeret lidt over:
>
> For at fjerne bakterier.
>
> Hvorfor skal man så ikke blanchere tomater, agurk, løg og salat, der er jo
> også bakterier på.
> Fordi de bønner du blancherer skal i fryseren, og skal måske først bruges om
> 2-3 måneder, de andre skal bruges straks.
> Hvorfor? Bakterierne dør godt nok ikke i en fryser, men de formerer sig
> heller ikke, og bønnerne skal jo koges rigtigt når de er optøet.
>
> Jeg synes det er et rigtigt godt spørgsmål
Helt komplet uvidenskabeligt: Kan det være for at ændre tilstanden af
de yderste lag celler i grøntsagen, så de ikke sprænger under
frysningen?
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg