|
| Snitte gulerødder i stave Fra : Mikkel Mikkelsen |
Dato : 21-07-08 17:53 |
|
Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem vil
vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
strimler/stave i stedet for i skiver.
Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
et 'jern' man kan købe?
--
/ Mikkel
| |
Ralph (21-07-2008)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 21-07-08 18:08 |
| | |
Mikkel Mikkelsen (21-07-2008)
| Kommentar Fra : Mikkel Mikkelsen |
Dato : 21-07-08 21:27 |
|
On Mon, 21 Jul 2008 19:07:39 +0200, Ralph wrote:
> "Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse
> news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
>> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
>> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
>> et 'jern' man kan købe?
>
> http://www.himmelhav.dk/shop/juliennejern--gaveideer-668p.html
Yep, 89 dask, sådan en køber jeg sgu kontant. Ikke så meget pjat!!!
> http://www.butikjespors.dk/catagories.php?catid=25&cat=K%C3%B8kken%20udstyr
>
> På sidstnævnte side skal du næsten ned til bunden, her er både rivejern og
> mandolinjern - men sikke priser, nu ved du dog navnet på hvad du skal søge
> efter.
Tø-hø, det er jo gode, gamle Jes Pors der står bag. Han var frimærkehandler
og havde auktionshus i sin tid, så ham kender jeg godt. Vær sikker på, at
hans priser ikke er kalkulerede efter indkøbspris + omkostninger + avance;
næh, han fokuserer på sit segment og vurderer hvor højt prisen kan sættes,
før folk står af
--
/ Mikkel
| |
Anders Halskov-Jense~ (23-07-2008)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 23-07-08 08:36 |
|
"Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse
news:iukezd9qo1w1.19sgum75k51vq.dlg@40tude.net...
> On Mon, 21 Jul 2008 19:07:39 +0200, Ralph wrote:
>
>> "Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse
>> news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
>>> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af,
>>> at
>>> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller
>>> måske
>>> et 'jern' man kan købe?
>>
>> http://www.himmelhav.dk/shop/juliennejern--gaveideer-668p.html
>
> Yep, 89 dask, sådan en køber jeg sgu kontant. Ikke så meget pjat!!!
Jeg har haft sådan en, og smidt den ud. Nu bruger jeg den lange onde
japanske kniv, og det gør ikke så meget, det tager lidt tid. Det er
meditativt at snitte
Anders
www.vinkritik.dk
http://spisdrik.blogspot.com
| |
Margrete Johansen (29-07-2008)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 29-07-08 10:10 |
|
>>
>> http://www.butikjespors.dk/catagories.php?catid=25&cat=K%C3%B8kken%20udstyr
>>
>> På sidstnævnte side skal du næsten ned til bunden, her er både rivejern
>> og
>> mandolinjern - men sikke priser, nu ved du dog navnet på hvad du skal
>> søge
>> efter.
>
> Tø-hø, det er jo gode, gamle Jes Pors der står bag. Han var
> frimærkehandler
> og havde auktionshus i sin tid, så ham kender jeg godt. Vær sikker på, at
> hans priser ikke er kalkulerede efter indkøbspris + omkostninger + avance;
> næh, han fokuserer på sit segment og vurderer hvor højt prisen kan sættes,
> før folk står af
Til gengæld sælger han fire forcromede margreteskåle til 149.- det er da
billigt og så ovenikøbet med 10% rabat!
Margrete/ www.smagsuniverset.dk
| |
Trine Kornum Christi~ (29-07-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 29-07-08 10:20 |
|
"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> writes:
> Til gengæld sælger han fire forcromede margreteskåle til 149.- det er da
> billigt og så ovenikøbet med 10% rabat!
Nej, han sælger den mindste til 149, resten af priserne står i
teksten. Og de 10% rabat, er hvis du køber dem alle sammen.
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Ole Christiansen (22-07-2008)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 22-07-08 08:33 |
|
"Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse
news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
> Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem
> vil
> vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
> strimler/stave i stedet for i skiver.
>
> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
> et 'jern' man kan købe?
> --
> / Mikkel
>
Hvis du har en stor lang kniv, er det meget lettere at styre den.
--
Mvh Ole
| |
Mikkel Mikkelsen (22-07-2008)
| Kommentar Fra : Mikkel Mikkelsen |
Dato : 22-07-08 10:08 |
|
On Tue, 22 Jul 2008 09:33:12 +0200, Ole Christiansen wrote:
> "Mikkel Mikkelsen" <mikkel@mikkelserver.invalid> skrev i en meddelelse
> news:1erozeue5juoi.618fldi46800$.dlg@40tude.net...
>> Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem
>> vil
>> vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
>> strimler/stave i stedet for i skiver.
>>
>> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
>> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
>> et 'jern' man kan købe?
> Hvis du har en stor lang kniv, er det meget lettere at styre den.
Det har jeg skam og jeg kan også godt styre våbnet, så strimlerne bliver
fine og ensartede, men det er et tålmodighedsarbejde.
--
/ Mikkel
| |
Padre (22-07-2008)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 22-07-08 09:09 |
|
Mikkel Mikkelsen skrev:
> Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem vil
> vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
> strimler/stave i stedet for i skiver.
>
> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
> et 'jern' man kan købe?
Hvis jeg vil have lange gulerodsstave på 2*2/3*3 mm. gør jeg det, at jeg
først flækker guleroden på langs. Derefter skærer jeg hver halvdel i
skiver på langs, deler dem i to bunker, så jeg nu har 4 bunker, som set
fra den enden ligner kvartcirkler. Herefter skærer jeg bunkerne i stave
fra "yderkanten".
Skal stavene være mindre endnu og kortere, bruger jeg min mandolin.
Gad vide om vi skulle have en binær gruppe/hjemmeside til
instruktionsvideoer o.lign. ?
--
padre
| |
Klaus Alexander Seis~ (22-07-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 22-07-08 09:49 |
|
Padre skrev:
> Gad vide om vi skulle have en binær gruppe/hjemmeside til
> instruktionsvideoer o.lign. ?
Man kan vel altid bruge YouTube el.lign.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Christian Hansen (23-07-2008)
| Kommentar Fra : Christian Hansen |
Dato : 23-07-08 09:22 |
|
Mikkel Mikkelsen wrote:
> Vi har fine friske gulerødder i haven. Ikke store, men meget lækre. Dem vil
> vi gerne bruge i en salat og jeg vil gerne snitte dem i tynde
> strimler/stave i stedet for i skiver.
>
> Man skal dog ikke stå med kniven ved spækbrædtet, før man finder ud af, at
> det er besværligt. Hvordan gør I? Er der ikke en nemmere måde, eller måske
> et 'jern' man kan købe?
Jeg må bare lige reklamere for min börnerhøvl, som jeg blev anbefalet
her i gruppen : < http://www.boerner-import.dk/group.asp?group=28&sub=28>
det er fandme et lækkert stykke værktøj!
Bemærk, at den også fås i plast til omkring 250kr
Mvh Christian
| |
|
|