>Hej med jer
>
>For første gang har vi plukket ribs fra busken i haven og tænker på at lane
>noget gelé og/eller syltetøj. Til Gelé'en skal saften jo sies, men til
Jeg har helt droppet at lave geléen i år - den kan fåes så billigt at
det ikke helt er besværet værd.
Hele høsten (fra svigerforældrenes have - de orker ikke at plukke
selv), bruges til ribs saft. Det er et kæmpe hit blandt børnene og
voksne, og bringer minder af sommeren frem midt i den mørke vintertid.
Nem opskrift:
- Bær (med stilke og det hele) kommes i gryden
- Dækkes af vand
- Koges i 10 minutter (til alle bær er bristet så saften kan komme
ordentlig ud)
- Bærene sies
- Saften der kommer ud af det tilsættes 250g sukker per liter saft og
gerne et par teskefulde vaniliesukker eller en vaniliestang.
- Saften koges igennem til sukkeret er opløst.
Den færdige saft hældes på rengjorte mælkekartoner (dem med skruelåg
er de bedste), og fryses ned. Perfekt til at slukke saftevandstørsten
indtil næste års høst.
I år bliver det til 25 liter saft, der blandes 1:4 - jeg tror der er
nok
/Jakob