"Carsten" <try.to@guess.who> skrev i en meddelelse
news:g69qk9$1l1f$1@newsbin.cybercity.dk...
> Tak for svarene.
>
> Hvor lang tid går der fra man sætter leverpostejen ud, til man kan "høste"
> maddikker?
>
> Hvor mange maddikker kommer der ud af en bakke leverpostej?
>
Nu ved jeg ikke lige om leverpostej er det bedste. Men jeg har oplevet at
der på en sommerdag var flueæg i en leverpostej 5-6 timer efter den var
stillet ud...
Jeg mener at kunne huske der går ganske få dage hvis det er en varm sommer
som lige nu.
Tidligere på sommeren havde jeg et uheld med en affaldspose som revnede. Så
gad skraldemændene ikke lige at tage den med, så den stod en uge ekstra. Der
var der VIRKELIG levende med maddiker i posen. Hundredevis...de raslede ud
på jorden da jeg ville tage indholdet over i en anden sæk.
Så altså et eller andet sted mellem 3 dage og 1½ uge vil jeg tro.
Normalt bruger man et stykke råt kød. Et eller andet billigt som måske
alligevel ikke er så indbydende til søndagsmiddagen. (En død rotte eller
kanin kan også gøre det har jeg uheldigvs erfaret...ADDDRRRRRWWWW).
Jeg lånte engang for mange år siden en medefiskebog på bilioteket som bl.a.
omhandlede hvordan man dyrkede maddiker.
Jeg kan ikke helt huske detaljerne. Men det fleste råd gik vist på hvordan
man bedst undgik at det kom til at lugte HELT forfærdeligt... Så som sagt:
ned i baghaven med bøffen...
Der er en grund til at de fleste køber dem færdige i en lille plastbøtte med
savsmuld
Der lugter de ikke det fjerneste og er tørre og fine.
Kåre