"Lasse Hoelgaard" wrote:
>Jeg vil gerne bare en "rigtig" kaffekage. De eneste opskrifter jeg kan finde
>er enten med pulverkaffe eller med kaffe afmålt i spsk. Dette er ikke det
>jeg søger. Min kage skulle gerne smage af kaffe og ikke kun have undertoner
>af kaffe, som jeg tror de opskrifter jeg har fundet, har.
>
>Er der ikke en, som har en opskrift på en "ordentlig" kaffekage med kaffe i?
>
Den bedste kaffekage, som jeg har smagt, var en Sachertorte (Verdens
bedste chokoladekage), hvor der var tilsat (opløses i æggehviden) 1
teske frysetørret kaffe pr. 100 gram af den totale vægt af
ingredienserne.
Resultatet er en overvældende smag og duft af kaffe og chokolade.
Kokken gjorde et stort nummer ud af, at alt kaffepulveret skulle være
helt opløst i æggehviderne. Det tog nogen tid.
I min egen efterligning, opløste jeg pulverkaffen i en smule kogende
vand. Den extra smule vand, gør ikke nogen forskel på kagen.
Det er ikke uden betydning hvilken pulverkaffe der anvendes. Generelt
er Nescafé Guld et godt valg, idet den er lavet på Arabica-kaffe.
Nederst på smagsranglisten kommer Coops pulverkaffe, som er lavet på
Robusta-kaffer, som har en helt anden, og delvis ubehagelig, smag.
m.v.h. Emil