Kent Oldhøj skrev:
>> Hvordan laver man klaret smør?
>
> Smelt, lad uklarhederne bundfælde, og hæld det klarede smør fra.
Lidt mere præcist:
Varm smørret op i en tykbundet gryde til det simrer, uden at branke
smørret. Man er interesseret i at lade al vandet (smør indeholder
omkring 20% vand) fordampe, samt lade salt og mælkebetanddele bund-
fælde sig. Undervejs kan man forsigtigt skumme smørret.
Man kan afprøve om vandet er fordampet ved at dyppe en papirstrimmel
i smørret og sætte ild til den. Hvis den sprutter, er der stadig
vand i smørret; hvis ikke, er processen færdig.
Inden man forsigtigt omhælder smørret til sin endelige beholder, kan
man lade det stå en 5-10 minutter for at få evt. uklarheder til at
bundfælde sig.
Søg evt. på 'making ghee' for en mere detaljeret beskrivelse:
·
http://www.google.com/search?q=making+ghee
Tysk 'rullesmør' (fås ofte i Føtex) har en vidunderlig aroma, og
giver en god ghee (desværre er det ikke økologisk).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/