Nyheder wrote:
>> Har nu fundet det præcise
>> link:
http://www.dr.dk/DR2/CamillaPlum/boller+af+staal/opskrifter/200801231...-
>> Skjul tekst i anførselstegn -
>
> Tak for linket. Der har jeg været inde med mit problem er hvor kan jeg
> købe de forskellige typer gær hun bruger. Jeg har været i helsekost
> forretninger her i Roskilde men de havde det ikke og kunne åbenbart
> heller ikke skaffe det hjem.
>
>
> Så er der nogen der ved hvor man kan købe disse gærtyper?
>
> Hilsen
>
> Sten
Prøv at se om der er mulighed for at skrive til CP.....
Jeg kan i øvrigt ikke forestille mig andet end at det er svært at købe det
naturgær du omtaler.
Men ved at lave en fordej dyrker du selv natur-gæren.
Jeg bager selv med surdej, den første jeg havde købte jeg i en
helsekostbutik, den døde desværre efter 3/4 år.
Den jeg bruger nu har jeg startet af bage-ferment, og fra en
helsekost-butik.
Det eneste der er i min surdej er mel og vand, jeg har aldrig tilsat andet,
men den har udviklet naturlige gærceller.
Det giver en frisk smag til brødet, har har i øvrigt en fantastisk
hæve-evne.
Hvis du kaster dig ud i selv at lave en surdej, skal du ikke blive skuffet
hvis første bagning ikke bliver så gos, en surdej skal have tid til at
udvikle sig, og fornyes, så først efter et par bagninger er den rigtig
aktiv.
Når først surdejen er rigtig aktiv skal man være opmærksom på at forynge den
ofte, da den ellers går til relativt hurtigt, dvs. måske efter 1-1½ uge...
Held og lykke med bagningen med natur-gær
Louise