On Fri, 18 Apr 2008 01:27:34 -0700 (PDT), Kasper Malmberg wrote:
> On 17 Apr., 13:48, Kurt Hansen <k...@fjerndettetowle.dk> wrote:
>> Jeg har sanket porse til snaps. Det er jo lige tiden nu og jeg kunne da
>
>> Min essens er ret kraftig; flasken var halvt fyldt med rakler, så jeg var
>> forberedt på at den var kraftig, men ligefrem bitter ...?
>
> Ja bitter, porse er rigtig bitter. JEg fik et porse snaps råd fra min
> gamle biologlærer og naturvejleder. en halv tændstikæske fuld rakler
> til en flaske snaps, og så trække i et par dage.
>
> Så hvis du fyldte flasken halvt op med rakler tja, så har du lavet en
> kraftig sag. Måske kan den blandes op med noget mere snaps. Så du
> bruger den som en slags ekstrakt.
Tak for svaret; du har reddet min dag. Jeg blev bare helt panikket, for jeg
erindrede en lignende bitterhed fra andre aftapninger. Jeg/vi har altid
lavet kraftige essenser og er som regel endt med at drikke dem uden
fortynding, men min bryg i år må været ekstra stærk, da jeg brugte så mange
rakler pr. flaske. Jeg har lavet essens af 400 gram rakler - der skulle jo
gerne være til et helt år
Jeg hev, som sagt, rakler op efter 3 døgn forleden, men kom dem i en
plastpose og bandt en knude på, for hvis nu ... Her til formiddag smed jeg
en håndfuld i et sylteglas og hældte en halv flaske snaps over og så skal
det blive spændende hvad det udvikler sig til. Hvis den bliver drikkelig,
vil jeg naturligvis kalde den "Riporse"