|
| 70er menu? Fra : anderstoxvaerd@gmail~ |
Dato : 06-04-08 09:57 |
|
Hej
Jeg skal holde en slags tema-fest, hvor vi skal tilbage til 70erne...
Nu er jeg ikke selv helt gammel nok til at vide hvad menuen stod på i
70erne.
Kan I hjælpe?
Det må godt være sådan noget man gik ud for at spise eller som man
inviterede gode venner på, og ikke "bare" hverdagsmaden fra dengang.
Forret?
Hovedret?
Dessert?
Mvh
Anders
| |
Ukendt (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 06-04-08 17:04 |
|
<anderstoxvaerd@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:2bc50030-dbf8-424c-993e-a091cddd643c@k1g2000prb.googlegroups.com...
Hej
Jeg skal holde en slags tema-fest, hvor vi skal tilbage til 70erne...
Nu er jeg ikke selv helt gammel nok til at vide hvad menuen stod på i
70erne.
Er det ikke klassisk suppe, steg og is?
Mvh Tommy
| |
Jens Bruun (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 06-04-08 17:13 |
|
<anderstoxvaerd@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:2bc50030-dbf8-424c-993e-a091cddd643c@k1g2000prb.googlegroups.com
> Kan I hjælpe?
Klassikeren er rejecocktail til forret (evt. rejer, serveret i en halveret
avocado). Til hovedret og dessert er jeg mere i tvivl. Jeg lavede selv
dessert med frisk ananas dengang (ja, jeg fik lov til at stå i køkkenet,
selvom min mor ikke var meget for det), og det var godt nok hipt ,-) Måske
en luksusudgave af forloren hare med hasselback-kartofler vil være passende
som hovedret?
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Margrete Johansen (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 06-04-08 17:25 |
|
">
>> Kan I hjælpe?
Rejer på en eller anden måde, gerne i avokado med en chilispicy dressing -
eller franskbrød med røget laks og slatne asparges til forret
Lammekølle provencal til hovedret
Pærer Belle Helene til dessert
Vi spiser stadig alle tre ting med stort velbehag i vores familie.
God fornøjelse.
Margrete www.smagsuniverset.dk
| |
Max (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 06-04-08 17:29 |
|
Hej Jens
> halveret avocado). Til hovedret og dessert er jeg mere i tvivl. Jeg
En klassisk hovedret fra dengang må være kalvesteg stegt som
vildt med waldorfsalat til. Og en af de helt store desserter til
f.eks. konfirmation var Rubinsteinkage.
--
Mvh Max
| |
Jan Boegh (07-04-2008)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 07-04-08 15:20 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:h_udnR-APb47a2XanZ2dneKdnZydnZ2d@giganews.com...
> <anderstoxvaerd@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:2bc50030-dbf8-424c-993e-a091cddd643c@k1g2000prb.googlegroups.com
>
>> Kan I hjælpe?
>
> Klassikeren er rejecocktail til forret (evt. rejer, serveret i en halveret
> avocado).
Hmmmm - jeg synes nu ikke jeg så mange avocadoer den gang. Men rejecoctail -
den var sikker.
Til gengæld var fondue et klart hit.
T-bonesteak og hasselbachkartofler serverede mine forældre også tit. Gerne
med et hug pulverbernaise over.
Desserter....tjae, jeg husker ikke noget specielt bortset fra at vi i den
unge ende åd ret meget regnbueis. De ældre indtog svjh hyppigt div. frugter
skåret i mundrette stykker sammen med nougatis og så en del citronfromage,
men den opfatter jeg ikke som specielt tidstypisk. Jo forresten - is med
Khaluha sås også ofte.
Den irske kaffe levede også i dette årti.
vh
Jan
| |
Klaus Alexander Seis~ (07-04-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 07-04-08 15:30 |
|
Jan Boegh skrev:
>> Klassikeren er rejecocktail til forret (evt. rejer, serveret
>> i en halveret avocado).
>
> Hmmmm - jeg synes nu ikke jeg så mange avocadoer den gang.
Avocadoen kom i butikkerne i 70'erne, men ingen vidste rigtigt
hvad man kunne bruge den til. Allersidst i 70'erne, eller først
i 80'erne, fik jeg serveret den første halve avocado med rejer
(og måske Thousand Island-dressing).
Herhjemme er avocado mestendels blevet en madting, hvor den i
Sydøstasien ofte bruges i dessertsammenhæng (fx Indonesiens
avocado-smoothie med chocolade).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Klaus Alexander Seis~ (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 06-04-08 17:26 |
|
Anders skrev:
> Jeg skal holde en slags tema-fest, hvor vi skal tilbage til
> 70erne...
> Nu er jeg ikke selv helt gammel nok til at vide hvad menuen
> stod på i 70erne.
>
> [...]
>
> Forret?
Rejemad (avocado med rejer var vist først i 80'erne?) med citron
og majonæse.
> Hovedret?
Fondue, lammekoteletter, T-bone steak, mørbradgryde (eller var det
i 60'erne?), culottesteg, roastbeef, engelsk bøf.
> Dessert?
Indbagt is, Irmas blåbærtærte med crème fraîche (eller var det i
80'erne?).
Kaffe bryget på kaffemaskine.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Margrete Johansen (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 06-04-08 17:43 |
| | |
Klaus Alexander Seis~ (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 06-04-08 17:48 |
|
Margrete Johansen skrev:
>> Kaffe bryget på kaffemaskine.
>
> Eller kolbe?
Det gjorde vi i 60erne (i min familie), på lige fod med tragtning.
Kaffemaskinerne holdt, som jeg husker det, sit indtog først i 70erne,
og blev det helt store hit (forstå det hvem der kan).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Ralph (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 06-04-08 22:10 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:ftaurd$es0$1@zdani.szn.dk...
> Kaffemaskinerne holdt, som jeg husker det, sit indtog først i 70erne,
> og blev det helt store hit (forstå det hvem der kan).
Bare rolig, vores kaffemaskine er smidt ud for længst.
--
Ralph
| |
Dido (06-04-2008)
| Kommentar Fra : Dido |
Dato : 06-04-08 19:04 |
|
Helt klart tarteletter med fiskeboller til forret - eller rejecocktail
med thousand Island dressing og kurvet flüte
gammeldags oksesteg med godt (ud)kogte grøntsager til hovedret
fløderand med dåsefrugt, "spejlæg" (en ananasskive med en fersken på -
og flødeskum i kanten) eller regnbue is med vafler
God fest
/Dorthe
anderstoxvaerd@gmail.com skrev:
> Hej
>
> Jeg skal holde en slags tema-fest, hvor vi skal tilbage til 70erne...
> Nu er jeg ikke selv helt gammel nok til at vide hvad menuen stod på i
> 70erne.
>
> Kan I hjælpe?
>
> Det må godt være sådan noget man gik ud for at spise eller som man
> inviterede gode venner på, og ikke "bare" hverdagsmaden fra dengang.
>
> Forret?
> Hovedret?
> Dessert?
>
> Mvh
> Anders
| |
Ralph Køster (07-04-2008)
| Kommentar Fra : Ralph Køster |
Dato : 07-04-08 07:33 |
|
Desserten må da være regnbueis med vafler....
Typisk sen-70'er dessert.
Ralph.
| |
Max (07-04-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 07-04-08 17:35 |
|
Hej Anders
> Jeg skal holde en slags tema-fest, hvor vi skal tilbage til 70erne...
En mulighed ville være at kikke et sted hvor de sælger gamle bøger.
Man kan så kikke efter bøger fra Lademanns Internationale Mad-
leksikon, de omhandler temaer og hedder noget med MENU ved.
Der blev i halvfjerdserne også udgivet en masse små temabøger
skrevet af Lotte Havemand, bøger som "Bogen om hakket kød",
"Bogen om sild", "Bogen om kylling" og så vidre.
--
Mvh Max
| |
anderstoxvaerd@gmail~ (08-04-2008)
| Kommentar Fra : anderstoxvaerd@gmail~ |
Dato : 08-04-08 02:18 |
|
Tak for hjælpen til alle
Tror vi ender ud i en rejecocktail til forret.
Forloren harre, roastbeef eller engelsk bøf til hovedret.
Og så slutter vi af med en gang Pærer Belle Helene til dessert.
Mvh
Anders
| |
Biker-Torben® (08-04-2008)
| Kommentar Fra : Biker-Torben® |
Dato : 08-04-08 16:44 |
|
<anderstoxvaerd@gmail.com> wrote in message
news:2bc50030-dbf8-424c-993e-a091cddd643c@k1g2000prb.googlegroups.com...
Hej
Jeg skal holde en slags tema-fest, hvor vi skal tilbage til 70erne...
Nu er jeg ikke selv helt gammel nok til at vide hvad menuen stod på i
70erne.
----------------
En typisk ting fra den tid var, at man brugte franske kartofler som
tilbehør, når det skulle være fint. Lige sådan en håndfuld i den ene side af
tallerkenen.
Flødegullasch med løse ris husker jeg også som et stort hit fra dengang.
--
Hilsen
Torben, årgang 1963
| |
|
|