|
| hvordan?? Fra : marlene |
Dato : 27-03-08 21:41 |
|
da mit andet spørgsmål ikke gav pote, prøver jeg igen,
hvordan marinere I kød, tænker mest på stege.
før eller efter stegning.
hvad kan anbefales af smag?
mvh .malene
| |
Frank Løkkegaard (27-03-2008)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 27-03-08 21:52 |
|
"marlene" <rin@nyk.dk> writes:
>da mit andet spørgsmål ikke gav pote, prøver jeg igen,
>hvordan marinere I kød, tænker mest på stege.
>før eller efter stegning.
>
>hvad kan anbefales af smag?
Jeg tror det knibre med svarene fordi dit spørgsmål er upræcist. Der er
himmelvid forskel på om vi taler om kylling, and, duer, gris, vildsvin,
okse, kalv, lam, kaniner, hest, rejer, haj, sild eller noget helt andet
Men marinering sker altid før den varme tilberedning, altså før stegning
kogning.
Hvad der kan anbefales af smag er jo umuligt at svare på, dels afhænger
det af din egen personlige smag, hvad der vil være passende, dels afhænger
det af hvilket tilbehør der skal serveres sammen med kødet.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Max (27-03-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 27-03-08 22:42 |
|
Hej Frank
> Men marinering sker altid før den varme tilberedning, altså før
> stegning kogning.
Også med stegt sild i eddike ?
--
Mvh Max
| |
marlene (28-03-2008)
| Kommentar Fra : marlene |
Dato : 28-03-08 08:07 |
|
ups - det kan jeg godt se,
jeg tænker på oksekød/roastbeef, kalkunbryst og svinemørbrad, skal bruges
til buffet. og serveres koldt.
jeg fik for nylig oksekød med pesto og rucula, den var vist marineret i en
soyablanding
+ oksekød med spinatblade og ristet peanuts, marineret i lime og ingefær
fantastisk lækkert, serveret koldt, kender bare ikke blandingen og
fremgangsmåde, bla. hvor længe det trækker,
har selv ofte marienet svin og kalkun i citron, som jeg selv synes om,
men vil gerne have lidt ideer, som er afprøvet, vil ikke gerne ødelægge
maden til 60 gæster.
malene
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b08447e593b9aca007c02ab99.8447e6b@net.dialog.dk...
> "marlene" <rin@nyk.dk> writes:
>>da mit andet spørgsmål ikke gav pote, prøver jeg igen,
>>hvordan marinere I kød, tænker mest på stege.
>>før eller efter stegning.
>>
>>hvad kan anbefales af smag?
>
> Jeg tror det knibre med svarene fordi dit spørgsmål er upræcist. Der er
> himmelvid forskel på om vi taler om kylling, and, duer, gris, vildsvin,
> okse, kalv, lam, kaniner, hest, rejer, haj, sild eller noget helt andet
>
> Men marinering sker altid før den varme tilberedning, altså før stegning
> kogning.
>
> Hvad der kan anbefales af smag er jo umuligt at svare på, dels afhænger
> det af din egen personlige smag, hvad der vil være passende, dels afhænger
> det af hvilket tilbehør der skal serveres sammen med kødet.
>
>
> --
> Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
> mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
> Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
>
>
>
>
| |
Jesper Mehlsen (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 28-03-08 10:49 |
|
marlene skrev:
> ups - det kan jeg godt se,
> jeg tænker på oksekød/roastbeef, kalkunbryst og svinemørbrad, skal bruges
> til buffet. og serveres koldt.
> jeg fik for nylig oksekød med pesto og rucula, den var vist marineret i en
> soyablanding
> + oksekød med spinatblade og ristet peanuts, marineret i lime og ingefær
> fantastisk lækkert, serveret koldt, kender bare ikke blandingen og
> fremgangsmåde, bla. hvor længe det trækker,
>
> har selv ofte marienet svin og kalkun i citron, som jeg selv synes om,
> men vil gerne have lidt ideer, som er afprøvet, vil ikke gerne ødelægge
> maden til 60 gæster.
>
> malene
>
Hej Marlene
Jeg har med kalkun haft stor fornøjelse af at lægge det i citronsaft
15-20 min. Mens det marinerer i citronsaft, så rører jeg en yoghurt
marinade: yoghurt naturel med masser af hvidløg, chili, peber,
spidskommen, koriander, løg, evt garam marsala. Heri kommer jeg kalkunen
efter den er færdigmarineret i citronsaften. Nu skal kalkunkødet stå og
soppe i 6-12 timer i denne yoghurtblanding. Når du tager brystet ud af
marinaden sætter du det i et fad med det youghurtmarinade der hænger ved
og så steger du brystet i ovnen som vanligt.
Hvis du marinerer et helt stort kalkunbryst ville jeg nok stikke et par
kanaler ind i kødet for at lade smagen trænge lidt længere ind. Noget
der også er godt, er at skære kalkunkødet ud i fine tynde stykker og
marinere som ovenfor og så i ovnen ved fuld drøn i 20 min så man får
nogle små sprøde kødstykker. Måske nok for meget arbejde til 60 gæster,
men meget godt til daglig mad :)
Hilsen Jesper
| |
Aksel Pedersen (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Aksel Pedersen |
Dato : 28-03-08 11:51 |
|
"Jesper Mehlsen" <jespermehlsenFJERNDETTE@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:47ecbf10$0$90273$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Jeg har med kalkun haft stor fornøjelse af at lægge det i citronsaft 15-20
> min. Mens det marinerer i citronsaft, så rører jeg en yoghurt marinade:
> yoghurt naturel med masser af hvidløg, chili, peber, spidskommen,
> koriander, løg, evt garam marsala. Heri kommer jeg kalkunen efter den er
> færdigmarineret i citronsaften. Nu skal kalkunkødet stå og soppe i 6-12
> timer i denne yoghurtblanding. Når du tager brystet ud af marinaden sætter
> du det i et fad med det youghurtmarinade der hænger ved og så steger du
> brystet i ovnen som vanligt.
>
> Hvis du marinerer et helt stort kalkunbryst ville jeg nok stikke et par
> kanaler ind i kødet for at lade smagen trænge lidt længere ind. Noget der
> også er godt, er at skære kalkunkødet ud i fine tynde stykker og marinere
> som ovenfor og så i ovnen ved fuld drøn i 20 min så man får nogle små
> sprøde kødstykker. Måske nok for meget arbejde til 60 gæster, men meget
> godt til daglig mad :)
Hvor mon smagen af selve kødet bliver af???
Mvh
Aksel
| |
Max (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 28-03-08 13:11 |
|
Hej Aksel
> Hvor mon smagen af selve kødet bliver af???
Siden hvornår er kalkun begyndt at smage af noget ? :)
--
Mvh Max
| |
Steen Jakobsen (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 28-03-08 18:44 |
|
"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
news:47ece05b$0$2108$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Aksel
>
>> Hvor mon smagen af selve kødet bliver af???
>
> Siden hvornår er kalkun begyndt at smage af noget ? :)
>
> --
> Mvh Max
Kalkun har skam en smag, desværre er det en dårlig smag af kalkun. Derfor
ønsker de fleste at marinere den ligesom slagterne gør med kød der er blevet
for gammelt.
Jeg foretrækker at spise andre ting og lade de stakkels kalkuner leve, de
har det ikke for godt i forvejen så grimme og dumme som de er.
| |
Tove Krieger (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 28-03-08 19:44 |
|
"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i en meddelelse
news:47ed2e61$0$2090$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
>
> Kalkun har skam en smag, desværre er det en dårlig smag af
> kalkun. Derfor ønsker de fleste at marinere den ligesom slagterne
> gør med kød der er blevet for gammelt.
> Jeg foretrækker at spise andre ting og lade de stakkels kalkuner
> leve, de har det ikke for godt i forvejen så grimme og dumme som
> de er.
Så har du det lige som mig. Der skal meget hvidløg eller andre
stærke ting til at overdøve smagen af kalkun. Det er da godt at vi
ikke har "Thanksgiving Day" her hjemme.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Max (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 28-03-08 20:38 |
|
Hej Steen
> Derfor ønsker de fleste at marinere den ligesom slagterne gør med kød
> der er blevet for gammelt.
Kød der er blevet "for gammel" behøver ikke marinade, det gør dårligt
kød der ikke tåler at blive velhængt derimod.
--
Mvh Max
| |
Steen Jakobsen (29-03-2008)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 29-03-08 01:46 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
news:47ed4927$0$15898$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Steen
>
>> Derfor ønsker de fleste at marinere den ligesom slagterne gør med kød
>> der er blevet for gammelt.
>
> Kød der er blevet "for gammel" behøver ikke marinade, det gør dårligt
> kød der ikke tåler at blive velhængt derimod.
Ikke desto mindre husker jeg nu tydeligt nogen svinekoteletter jeg købte i
Superbest engang. Grill marinerede og tydeligvis fordi de var for gamle,
siden har jeg ikke købt noget der var marineret.
Steen.
| |
Max (29-03-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 29-03-08 09:00 |
|
Hej Steen
> Ikke desto mindre husker jeg nu tydeligt nogen svinekoteletter jeg
> købte i Superbest engang. Grill marinerede og tydeligvis fordi de var
> for gamle, siden har jeg ikke købt noget der var marineret.
Jeg må også tilstå at jeg aldrig kunne komme i tanke om at købe
noget der var marineret, så har man jo ikke styr på noget som helst.
--
Mvh Max
| |
Sune Vuorela (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Sune Vuorela |
Dato : 28-03-08 20:46 |
|
On 2008-03-28, Max <max_jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Aksel
>
>> Hvor mon smagen af selve kødet bliver af???
>
> Siden hvornår er kalkun begyndt at smage af noget ? :)
Har det ikke altid smagt af pap ? Især den hakkede udgave.
/Sune
| |
Jan Boegh (29-03-2008)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 29-03-08 15:20 |
|
"Sune Vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:slrnfuqioj.nth.nospam@sshway.ssh.pusling.com...
> Har det ikke altid smagt af pap ? Især den hakkede udgave.
Bliver pap bedre af at blive hakket?
vh
jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
Panorama fra Grenen i kuling:
http://jan.boegh.net/Album/Danmark/Nordenfjords/Skagen/slides/Grenen.html
| |
Erling Vestergaard M~ (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Erling Vestergaard M~ |
Dato : 28-03-08 13:12 |
|
Aksel Pedersen wrote:
> "Jesper Mehlsen" <jespermehlsenFJERNDETTE@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:47ecbf10$0$90273$14726298@news.sunsite.dk...
>> Jeg har med kalkun haft stor fornøjelse af at lægge det i citronsaft 15-20
>> min. Mens det marinerer i citronsaft, så rører jeg en yoghurt marinade:
>> yoghurt naturel med masser af hvidløg, chili, peber, spidskommen,
>> koriander, løg, evt garam marsala. Heri kommer jeg kalkunen efter den er
>> færdigmarineret i citronsaften. Nu skal kalkunkødet stå og soppe i 6-12
>> timer i denne yoghurtblanding. Når du tager brystet ud af marinaden sætter
>> du det i et fad med det youghurtmarinade der hænger ved og så steger du
>> brystet i ovnen som vanligt.
>>
>> Hvis du marinerer et helt stort kalkunbryst ville jeg nok stikke et par
>> kanaler ind i kødet for at lade smagen trænge lidt længere ind. Noget der
>> også er godt, er at skære kalkunkødet ud i fine tynde stykker og marinere
>> som ovenfor og så i ovnen ved fuld drøn i 20 min så man får nogle små
>> sprøde kødstykker. Måske nok for meget arbejde til 60 gæster, men meget
>> godt til daglig mad :)
>
>
> Hvor mon smagen af selve kødet bliver af???
> Mvh
> Aksel
>
>
Smagen af kalkun? Hvor er den gemt i første omgang ;)
-Erling
| |
Jens Bruun (28-03-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 28-03-08 16:40 |
|
"Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:20448$47eccd95$551828fc$30932@news.arrownet.dk
> Hvor mon smagen af selve kødet bliver af???
Smagen? Af kalkun? Jeg forstår godt, den skal marineres så voldsomt. Havde
det været mig, havde jeg efterfølgende serveret marinaden og smidt kødet ud.
Ikke engang hunden vil jeg byde kalkun.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
marlene (29-03-2008)
| Kommentar Fra : marlene |
Dato : 29-03-08 10:05 |
|
tak for de mange ubrugelige kommentare om kalkunkødets smag eller mangel på
samme,
hvor blev de gode råd af, dem jeg søgte???
malene
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:mZudnan3X8DxjHDanZ2dnUVZ8sylnZ2d@giganews.com...
> "Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:20448$47eccd95$551828fc$30932@news.arrownet.dk
>
>> Hvor mon smagen af selve kødet bliver af???
>
> Smagen? Af kalkun? Jeg forstår godt, den skal marineres så voldsomt. Havde
> det været mig, havde jeg efterfølgende serveret marinaden og smidt kødet
> ud. Ikke engang hunden vil jeg byde kalkun.
>
> --
> -Jens B.
>
> D.e.f.f.e.s.
>
| |
fix (29-03-2008)
| Kommentar Fra : fix |
Dato : 29-03-08 12:41 |
|
"marlene" <rin@nyk.dk> skrev i en meddelelse
news:d9ad3$47ee065c$5293eeba$7374@news.arrownet.dk...
> tak for de mange ubrugelige kommentare om kalkunkødets smag eller mangel
> på samme,
> hvor blev de gode råd af, dem jeg søgte???
> malene
Jeg tror nok essensen er, at alt som giver en smag du kan lide, vil være
velegnet
Vi har også et par sundhedsapostle i familien, som serverer kalkun, men det
har aldrig givet mig problemer, da de erfaringsmæssigt tilbereder med
fremmed smag. Marinade af vin, løg, hvidløg og krydderier er udmærket.
Kan også serveres brunet i en gryde og færdigkogt i en karrysovs sammen med
ris.
Nyd kødet som du foretrækker, det kan være ligesågodt som tørt gammelt
kalvekød fra supermarkedet!
finn
| |
marlene (29-03-2008)
| Kommentar Fra : marlene |
Dato : 29-03-08 15:02 |
|
jeg har faktisk en combi-microovn, af den bedre slags,
digitalt programmeret til kalkunbryst efter vægt, så er det super mad,
jeg har altså aldrig oplevet en dårlig "papsmag", men hvor har jeg oplevet
meget sejt, alt for rødt eller overstegt oksekød,
derfor er valget bl.a kalkun, naturel er ok, men synes bare det skal smage
af et eller andet, derfor tænkte jeg der må være nogen der sidder og gemmer
på den super sammensætning af ingridienser,
"fix" <fix@faxe.dk> skrev i en meddelelse
news:47ee2aba$0$2110$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "marlene" <rin@nyk.dk> skrev i en meddelelse
> news:d9ad3$47ee065c$5293eeba$7374@news.arrownet.dk...
>> tak for de mange ubrugelige kommentare om kalkunkødets smag eller mangel
>> på samme,
>> hvor blev de gode råd af, dem jeg søgte???
>> malene
>
> Jeg tror nok essensen er, at alt som giver en smag du kan lide, vil være
> velegnet
>
> Vi har også et par sundhedsapostle i familien, som serverer kalkun, men
> det har aldrig givet mig problemer, da de erfaringsmæssigt tilbereder med
> fremmed smag. Marinade af vin, løg, hvidløg og krydderier er udmærket.
> Kan også serveres brunet i en gryde og færdigkogt i en karrysovs sammen
> med ris.
>
> Nyd kødet som du foretrækker, det kan være ligesågodt som tørt gammelt
> kalvekød fra supermarkedet!
>
> finn
>
| |
Max (29-03-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 29-03-08 15:19 |
|
Hej marlene
> tak for de mange ubrugelige kommentare om kalkunkødets smag eller
> mangel på samme,
> hvor blev de gode råd af, dem jeg søgte???
Velkommen til usenet, du spørger som du lyster og vi svare som vi har
lyst til. Så tager du det du kan bruge til noget og glemmer resten.
--
Mvh Max
| |
marlene (29-03-2008)
| Kommentar Fra : marlene |
Dato : 29-03-08 21:30 |
|
altså max.
ingen svar og man kan ligesågodt lade være med at spørge,
men hva pokker, biblioteket elsker at låne kogebøger ud, det her var bare
nemmere og mere spildt.
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:47ee4ffe$0$15874$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej marlene
>
>> tak for de mange ubrugelige kommentare om kalkunkødets smag eller
>> mangel på samme,
>> hvor blev de gode råd af, dem jeg søgte???
>
> Velkommen til usenet, du spørger som du lyster og vi svare som vi har
> lyst til. Så tager du det du kan bruge til noget og glemmer resten.
>
> --
> Mvh Max
>
>
| |
Jens Bruun (29-03-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 29-03-08 21:37 |
|
"marlene" <rin@nyk.dk> skrev i en meddelelse
news:a1ed4$47eea6d9$5293eeba$12380@news.arrownet.dk
> altså max.
> ingen svar og man kan ligesågodt lade være med at spørge,
> men hva pokker, biblioteket elsker at låne kogebøger ud, det her var
> bare nemmere og mere spildt.
1) Kan du ikke nok overtales til at bruge lidt mere læsevenlig
usenet-teknik? Du kan sikkert se, hvordan alle andre gør det, og deraf
udlede, hvordan det smartest gøres.
2) Du fik rent faktisk svar på dit spørgsmål.
3) Hvad betyder "men hva pokker, biblioteket elsker at låne kogebøger ud,
det her var bare nemmere og mere spildt"? Hvis du ikke har dansk som
modersmål, er du lovligt undskyldt. Har du dansk som modersmål, bør du
forlange dine skolepenge tilbage.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Tove Krieger (30-03-2008)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 30-03-08 10:51 |
|
"marlene" <rin@nyk.dk> skrev i en meddelelse
news:a1ed4$47eea6d9$5293eeba$12380@news.arrownet.dk
> altså max.
> ingen svar og man kan ligesågodt lade være med at spørge,
> men hva pokker, biblioteket elsker at låne kogebøger ud, det her
> var bare nemmere og mere spildt.
Hej Marlene.
Du kunne jo også evt. prøve at google på "marineret kalkunkød", der
er da en del opskrifter.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Frank Løkkegaard (27-03-2008)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 27-03-08 22:57 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> on torsdag 27. marts 2008 at 22:41
+0100 wrote:
>Også med stegt sild i eddike ?
))
Du har da ganske ret - den overså jeg lige i farten - og der er sikkert
flere.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
|
|