Jaja, jeg har skrevet om det før, men nu er den sgu' ved at være der:
Jeg løb over andelår på tilbud. Godt nok frosne, men til 15 kroner stykket
går det nok. Købte en ordentlig røvfuld, og kan konstatere, at de egner sig
meget bedre til confit de canard sammenlignet med de bryster, jeg tidligere
har eksperimenteret med.
Min erfaring er, at de kan tåle meget mere kraftig saltning (sprængning)
inden kogning, og at de efterfølgende har en langt bedre tekstur en
brysterne, når de er færdige.
For pokker, hvor smager de godt efter en fem-seks timers nedsaltning,
efterfølgende småkogning i andefedt en to-tre timer, og så lidt tid i
køleskabet nedsænket i samme andefedt.
Og så er jeg lidt imponeret over, at mit andefedt fra julen stadig holder.
Det har fået mange tæsk med kogning/køling, men smager stadig helt frisk.
Det giver mig håb om, at den del af fedtet, jeg frøs ned, kan holde endnu
længere tid uden at blive harsk.
NB: De sidste to andelår ryger over ilden om et par timer. Så meget for
tanken om at lave confit de canard, der skulle have holdt det meste af året
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.