On Thu, 13 Mar 2008 16:44:24 +0100, "Harry Lund" <hcnl@mail.dk> wrote:
>Kære NG,
>min læge siger jeg skal spise masser af rodfrugter, grøntsager m.v. !
>Men jeg kan ikke finde ret mange rodfrugter i min Brugs.
>Kan I give nogle tips til hvordan jeg kan efterkomme min læges ordre.
>Selvfølgelig taler han også om motion og sådan noget.
>men altså .... Rodfrrugter ????
Hej Harry!
Jeg kender ikke din Brugs, men mange supermarkeder har ud over
kartofler og gulerødder ofte persillerødder, pastinak, knoldselleri og
rødbeder. Jordskokker og skorzonnerrødder optræder lidt sjældnere.
Her er et par forslag til retter, hvor rodfrugter indgår:
Rødvinsbraiseret okseskank ((persillerod, pastinak, gulerod):
http://www.bergholt.net/roedvinsbraisseret_okseskank.html
Braiserede andelår med selleri & persillerod, surkål & rødvinssauce
http://www.bergholt.net/braiserede_andelaar_med_ovnbagt_selleri_persillerod_kraftig_roedvinssauce.html
Blandede rodfrugter gør sig godt ovnstegte i store stykker. Spar evt.
på fedtstoffet, hvis du vil gøre lægen glad, men krydr så med fx frisk
timian, friskkværnet sort peber, hvidløg, rosmarin, osv.
Alternativt kan de fleste også indgå som ingrediens i mos - fx 70%
kartoffel & 30% pastinak eller persillerod.
Jordskokker skives fint og bruges i salater. Jordskokkesuppe med
ristede kammuslinger er også godt. De kan også steges i lidt fedstof
og bruges som tilbehør - jeg synes deres sødme går godt til fjerkræ.
Unghane med trøfler og jordskokker:
http://www.bergholt.net/unghane_med_troefler_sauce_a_la_bocuse.html
God fornøjelse med rodfrugterne!
--
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste nyt: Ovnbagt æble, cremefraiche med
reduceret hvidvin og vanilje - karamelsuppe).