Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Hej gruppe
>
> Spinat indeholder forholdsvis meget nitrat, og derfor er der sand-
> synligvis en anbefalet øvre grænse for indtag af spinat, men hvor
> går den? Jeg har googlet rundt uden at kunne finde noget konkret.
> Kan nogen af jer huske at være stødt på en side der omhandler
> emnet?
>
> Fødevarestyrelsen nævner [¹] at »[der er] fastsat en acceptabel
> daglig indtagelse (ADI) på 3,65 mg nitrat pr. kg legemsvægt pr. dag«,
> og det ser ud som om EU har fastsat en øvre grænse på 2,5-3 g nitrat
> pr. kg frisk spinat (og 2 g nitrat pr. kg frossen spinat). I [¹]
> nævnes desuden at det gennemsnitlige indtag af nitrat er 45 mg/dag.
>
> Så hvis jeg lidt forsigtigt regner med at der er 3 g nitrat pr. kg
> spinat, og hvis jeg skønmalerisk sætter min vægt til 70 kg, så får
> jeg en øvre grænse på
>
> (70 kg * 3,65 mg/kg - 45 mg) / 3000 mg/kg ~= 70 g spinat
>
> Lyder det som om jeg har regnet rigtigt?
>
> På forhånd tak.
>
> Mvh
> Klaus
>
> [¹]
http://www.foedevarestyrelsen.dk/NR/exeres/623ACBBB-7D94-4305-BCF6-309238717398.htm?wbc_purpose=Basic&
> [²]
http://www.eu-oplysningen.dk/dokumenter/ft/euu/arkiv/bilag/2001_200202/20020348/
Hej Klaus
Ved du hvad der sker hvis man spiser mere?
Jeg spiser nu ikke spinat hver dag, men når vi spiser spinat så er det i
tærter eller som flødestuvet spinat til pasta. Ved de lejligheder bruger
vi typisk 5-600g frossen spinat og det er vi 2 om at spise. Dermed
overskrides grænsen jo betragteligt jfr dine beregninger o.0
Jesoer