|
| Pebersauce Fra : Rainman |
Dato : 12-02-08 08:56 |
|
Skal have nogle mørbradbøffer på Weberen i morgen, og ville gerne lave
en rigtig god pebersauce/-sovs, så hører gerne hvis der er nogen som har
et link til en opskrift.
Peberkornene skal vel være syltede peberkorn, såsom madagascar peber
eller....?
Må gerne være med lidt "snyd" såsom købebouillon, så der kommer lidt
kraft i smagen :)
På forhånd tak!
| |
mcloud (12-02-2008)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 12-02-08 16:20 |
|
"Rainman" <rainman@rainman.dk> skrev i meddelelsen
news:47b150f9$0$99018$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
Hej
Her er min opskrift:
Stærk sauce , peberkornene kan tilsættes tilsidst , så bliver den mild.
30 gram hele grønne peberkorn,afdryppede
1 dl. cognac
3 dl. okse eller lammebouilon
1 dl. piskefløde
Peberkornene kommes i en tykbundet gryde.
De tørres ved meget lav varme,peberen skal kun tørres ikke ristes.
Knus kornene let med grydeskeen.
Hæld cognac i og skru op for varmen,kog til cognacen er næsten væk,
tilsæt derefter bouilonnen og der koges videre i ca 5 minutter,til væden er
kogt ind med ca 1/4 .
Tilsæt fløden og lad saucen simre til cremet konsistens. Smag til med salt
og evt.ekstra peber.
mvh mcloud
| |
Rainman (12-02-2008)
| Kommentar Fra : Rainman |
Dato : 12-02-08 18:49 |
|
mcloud wrote:
>
> "Rainman" <rainman@rainman.dk> skrev i meddelelsen
> news:47b150f9$0$99018$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>
> Hej
> Her er min opskrift:
> Stærk sauce , peberkornene kan tilsættes tilsidst , så bliver den mild.
>
> 30 gram hele grønne peberkorn,afdryppede
> 1 dl. cognac
> 3 dl. okse eller lammebouilon
> 1 dl. piskefløde
>
> Peberkornene kommes i en tykbundet gryde.
> De tørres ved meget lav varme,peberen skal kun tørres ikke ristes.
> Knus kornene let med grydeskeen.
> Hæld cognac i og skru op for varmen,kog til cognacen er næsten væk,
> tilsæt derefter bouilonnen og der koges videre i ca 5 minutter,til væden
> er kogt ind med ca 1/4 .
> Tilsæt fløden og lad saucen simre til cremet konsistens. Smag til med
> salt og evt.ekstra peber.
>
> mvh mcloud
Tak for det mccloud - det skal prøves! Jeg kunne kun finde madagascar
peberkorn da jeg var i Føtex idag - er de for milde, eller kan jeg evt.
øge mængden af peberkorn for at kompensere?
| |
mcloud (12-02-2008)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 12-02-08 21:40 |
|
"Rainman" <rainman@rainman.dk> skrev i meddelelsen
news:47b1dc0e$0$99021$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> mcloud wrote:
>>
>> "Rainman" <rainman@rainman.dk> skrev i meddelelsen
>> news:47b150f9$0$99018$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>
> Tak for det mccloud - det skal prøves! Jeg kunne kun finde madagascar
> peberkorn da jeg var i Føtex idag - er de for milde, eller kan jeg evt.
> øge mængden af peberkorn for at kompensere?
Hej Igen
grønne peber korn i lage har en frisk mild ,men dejlig aromatisk
smag.......uden at være den store peber "fessor" vil jeg mene at det er smag
og behag ed hensyn til styrke.
Jeg ville experimentere mig frem.
Her er en lille variant der er nem.
2 tsk mosede grønne peberkorn
1½ dl piskefløde eller fed creme fraise
lidt citronsaft
salt efter smag og behag.
Bland peberkorn og fløde,tilsat citronsaft og salt og varm forsigtigt op til
lige under kogepunktet.
serveres som evt. kød eller fisk.
mvh mcloud
| |
Ole Larsen (12-02-2008)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 12-02-08 18:30 |
|
Rainman skrev:
> Skal have nogle mørbradbøffer på Weberen i morgen, og ville gerne lave
> en rigtig god pebersauce/-sovs, så hører gerne hvis der er nogen som har
> et link til en opskrift.
>
> Peberkornene skal vel være syltede peberkorn, såsom madagascar peber
> eller....?
>
> Må gerne være med lidt "snyd" såsom købebouillon, så der kommer lidt
> kraft i smagen :)
>
> På forhånd tak!
Da Lauterbach huserede på Østerport oplevede jeg kalv m. himmelsk
pebersauce. Han sagde "koge peberkorn i timer i fond" og det var sorte
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html
| |
|
|