|
| Undskyld jeg spørger herinde, da der ikke ~ Fra : Thomas |
Dato : 10-02-08 19:37 |
|
Hej NG
hvordan koger man en rød pølse så skindet enten bliver sprødt eller mørt ?
Jeg spiser det heldigvis kun få gange om året, men skulle koge nogle i dag
til. Jeg købte nogle Gøl i Fakta. Jeg blev allerede mistænkelig da jeg
ikke kunne skille pølserne fra hinanden med fingrene men måtte klippe dem
over
De fik 30 minutter, i 90 graders varmt vand. Skindet var uspiseligt og
jeg prøvede at flå den sidste og der kunne skindet trækkes helt af uden at
gå i stykker
Så til jer derude:
Hvis man en dag vil fylde sin mave med maskinudbenet/knust/mast kød i et
hylster, hvilket fabrikat skal man så vælge og hvordan skal de koges, så de
bliver lige så gode som hos en pølsevogn
Mvh
Thomas
| |
Tove Krieger (10-02-2008)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 10-02-08 20:00 |
|
"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:47af448a$0$2992$ba624c82@nntp06.dk.telia.net
> Hej NG
>
> hvordan koger man en rød pølse så skindet enten bliver sprødt
> eller mørt ? Jeg spiser det heldigvis kun få gange om året, men
> skulle koge nogle i dag til. Jeg købte nogle Gøl i Fakta. Jeg
> blev allerede mistænkelig da jeg ikke kunne skille pølserne fra
> hinanden med fingrene men måtte klippe dem over
Jeg klipper dem altid over.
>
> De fik 30 minutter, i 90 graders varmt vand. Skindet var
> uspiseligt og jeg prøvede at flå den sidste og der kunne skindet
> trækkes helt af uden at gå i stykker
Det er alt for lang tid, og pølseskindet er tilbøjeligt til at
flække på den måde.
>
> Så til jer derude:
>
> Hvis man en dag vil fylde sin mave med maskinudbenet/knust/mast
> kød i et hylster, hvilket fabrikat skal man så vælge og hvordan
> skal de koges, så de bliver lige så gode som hos en pølsevogn
Jeg gør det, at jeg kommer koldt vand i en gryde, (ikke alt for
meget, men selvfølgelig nok). Så kommer jeg en bouillonterning i, en
god sjat eddike og et løg skåret ud i både. Det lader jeg stå og
simre ½ times tid, så kommer jeg pølserne i og slukker for varmen.
De står så på eftervarmen ca. 10 minutter til de skal spises, og de
smager lige som dem fra en god pølsevogn.
Jeg plejer gerne at bruge hotdog-pølser fra Steff-Houlberg (Tulip).
Jeg synes det er de bedste.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Thomas (10-02-2008)
| Kommentar Fra : Thomas |
Dato : 10-02-08 20:03 |
|
"Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> wrote in message
news:47af499c$0$90262$14726298@news.sunsite.dk...
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:47af448a$0$2992$ba624c82@nntp06.dk.telia.net
>> Hej NG
>>
>> hvordan koger man en rød pølse så skindet enten bliver sprødt
>> eller mørt ? Jeg spiser det heldigvis kun få gange om året, men
>> skulle koge nogle i dag til. Jeg købte nogle Gøl i Fakta. Jeg
>> blev allerede mistænkelig da jeg ikke kunne skille pølserne fra
>> hinanden med fingrene men måtte klippe dem over
>
> Jeg klipper dem altid over.
>>
>> De fik 30 minutter, i 90 graders varmt vand. Skindet var
>> uspiseligt og jeg prøvede at flå den sidste og der kunne skindet
>> trækkes helt af uden at gå i stykker
>
> Det er alt for lang tid, og pølseskindet er tilbøjeligt til at flække på
> den måde.
>>
>> Så til jer derude:
>>
>> Hvis man en dag vil fylde sin mave med maskinudbenet/knust/mast
>> kød i et hylster, hvilket fabrikat skal man så vælge og hvordan
>> skal de koges, så de bliver lige så gode som hos en pølsevogn
>
> Jeg gør det, at jeg kommer koldt vand i en gryde, (ikke alt for meget, men
> selvfølgelig nok). Så kommer jeg en bouillonterning i, en god sjat eddike
> og et løg skåret ud i både. Det lader jeg stå og simre ½ times tid, så
> kommer jeg pølserne i og slukker for varmen. De står så på eftervarmen ca.
> 10 minutter til de skal spises, og de smager lige som dem fra en god
> pølsevogn.
>
> Jeg plejer gerne at bruge hotdog-pølser fra Steff-Houlberg (Tulip). Jeg
> synes det er de bedste.
> --
hej
Glemte lige at sige at jeg også havde en bouillon terning i.... kun 10
minutter ? jeg mente ellers at have hørt at de skulle hygge sig så længe
som muligt i varmt, ej kogende, vand
Måske man gør skindet sejere med den længere kogetid ?? Jeg skal
ihvertilfælde prøve med nogle løgbåde når jeg får disse lyster om et ½ år
igen
Mvh
Thomas
| |
Ralph Køster (11-02-2008)
| Kommentar Fra : Ralph Køster |
Dato : 11-02-08 11:04 |
|
Jeg lærte at bringe vandet i kog, så putter man pølserne i og lader det stå
få minutter og så slukker man og lader gryden stå på i 5 min eller lign.
Så er de færdige.
Boullion i vandet er også godt.
Eller en sjat okse kraft.
Men med 30 min, så kunne du koge en hel gris
Ralph.
| |
Kirsten Marker (11-02-2008)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 11-02-08 11:58 |
|
For mange år siden, fik jeg det tip fra en pølsemand i provinsen at koge et
løg i vand indtil løget gav smag, derefter tilsætte en skvæt eddike/ øl, og
gerne en bouillonterning;
pølserne må ikke koge men ligge og simre lige under kogepunktet i ca. 10
min. .... når pølserne ligger og er buede og sprøde ved berøring, er de
klar til brug og resultatet fås ikke bedre ved selv den bedste pølsevogn i
kongeriet Dk. .
Hvis der er plads i fryseren til gryden med det brugte pølsevand, er det en
nemt næste gang at tilberede sine pølser måske lige tilsætte endnu engang
en mindre skvæt øl/eddike. ..det bliver pølserne ikke ringere af, tværtimod
pølsevandet bliver mere koncentreret.
mvh/Kirsten
..
til dt er "Ralph Køster" <Get@grip.now> skrev i en meddelelse
news:47b01d6c$0$15873$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg lærte at bringe vandet i kog, så putter man pølserne i og lader det
> stå få minutter og så slukker man og lader gryden stå på i 5 min eller
> lign.
> Så er de færdige.
>
> Boullion i vandet er også godt.
> Eller en sjat okse kraft.
>
> Men med 30 min, så kunne du koge en hel gris
>
> Ralph.
>
| |
Herluf Holdt, 3140 (11-02-2008)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 11-02-08 16:48 |
|
Kirsten Marker skrev:
> For mange år siden, fik jeg det tip fra en pølsemand i provinsen
> at koge et løg i vand indtil løget gav smag, derefter tilsætte en
> skvæt eddike/ øl, og gerne en bouillonterning;
> pølserne må ikke koge men ligge og simre lige under kogepunktet
> i ca. 10 min. .... når pølserne ligger og er buede og sprøde ved
> berøring, er de klar til brug og resultatet fås ikke bedre ved selv
> den bedste pølsevogn i kongeriet Dk.
Hvad gør pølsemanden så, hvis han ikke får solgt alle sine pølser
inden der er gået 10 minutter?
--
Herluf :·)
- som *aldrig* vil spise en rødsminket pølse
- hellere en af de gode kålpølser fra Højer.
| |
Henrik (12-02-2008)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 12-02-08 16:32 |
|
"Herluf Holdt, 3140" skrev i en meddelelse
>
> Hvad gør pølsemanden så, hvis han ikke får solgt alle sine pølser
> inden der er gået 10 minutter?
>
Også min tanke, da jeg læste de foregående indlæg. Om en pølse skal ligge 10
min. eller 2 timer i varmet vand burde ikke gøre nogen forskel.
Henrik
| |
Lars (13-02-2008)
| Kommentar Fra : Lars |
Dato : 13-02-08 23:29 |
|
Tove Krieger wrote:
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:47af448a$0$2992$ba624c82@nntp06.dk.telia.net
>> Hej NG
KLIP KLIP
> Jeg gør det, at jeg kommer koldt vand i en gryde, (ikke alt for
> meget, men selvfølgelig nok). Så kommer jeg en bouillonterning i, en
> god sjat eddike og et løg skåret ud i både. Det lader jeg stå og
> simre ½ times tid, så kommer jeg pølserne i og slukker for varmen.
> De står så på eftervarmen ca. 10 minutter til de skal spises, og de
> smager lige som dem fra en god pølsevogn.
KLIP KLIP
Du glemt en slat øl i vandet
Lars '
| |
Henrik (12-02-2008)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 12-02-08 16:35 |
|
"Thomas" skrev i en meddelelse
> ... Jeg købte nogle Gøl i Fakta. Jeg blev allerede mistænkelig da jeg
> ikke kunne skille pølserne fra hinanden med fingrene men måtte klippe dem
> over
>
> Hvis man en dag vil fylde sin mave med maskinudbenet/knust/mast kød i et
> hylster, hvilket fabrikat skal man så vælge og hvordan skal de koges, så
> de bliver lige så gode som hos en pølsevogn
>
Mon ikke du bare har været uheldig med en ene pakke - det er vel næppe
skindet er adskiller de enkelte pølsemærker?
| |
Kurt Hansen (12-02-2008)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 12-02-08 16:50 |
|
On Tue, 12 Feb 2008 16:34:33 +0100, Henrik wrote:
> "Thomas" skrev i en meddelelse
>> ... Jeg købte nogle Gøl i Fakta. Jeg blev allerede mistænkelig da jeg
>> ikke kunne skille pølserne fra hinanden med fingrene men måtte klippe dem
>> over
>>
>> Hvis man en dag vil fylde sin mave med maskinudbenet/knust/mast kød i et
>> hylster, hvilket fabrikat skal man så vælge og hvordan skal de koges, så
>> de bliver lige så gode som hos en pølsevogn
>>
>
> Mon ikke du bare har været uheldig med en ene pakke - det er vel næppe
> skindet er adskiller de enkelte pølsemærker?
Mon ikke langt de fleste supermarkedspølser er i plastictarm? Der fås gode
og dyrere pølser i naturtarm, selv om det selvfølgelig ikke alene er
afgørende for kvaliteten.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Tove Krieger (12-02-2008)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 12-02-08 17:02 |
|
"Kurt Hansen" <kurt@fjerndettetowle.dk> skrev i en meddelelse
news:1nldc7i4pdffe.ort84abkg3rj.dlg@40tude.net
>
> Mon ikke langt de fleste supermarkedspølser er i plastictarm? Der
> fås gode og dyrere pølser i naturtarm, selv om det selvfølgelig
> ikke alene er afgørende for kvaliteten.
Min erfaring er, at pølser i lammetarm er gode. De plejer ikke at
være seje,
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Erling Hansen (15-02-2008)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 15-02-08 16:21 |
|
Henrik <hallo_derude@hotmail.comXX> wrote:
> "Thomas" skrev i en meddelelse
> > ... Jeg købte nogle Gøl i Fakta. Jeg blev allerede mistænkelig da jeg
> > ikke kunne skille pølserne fra hinanden med fingrene men måtte klippe dem
> > over
> >
> > Hvis man en dag vil fylde sin mave med maskinudbenet/knust/mast kød i et
> > hylster, hvilket fabrikat skal man så vælge og hvordan skal de koges, så
> > de bliver lige så gode som hos en pølsevogn
> >
>
> Mon ikke du bare har været uheldig med en ene pakke - det er vel næppe
> skindet er adskiller de enkelte pølsemærker?
Når nu der er taget hul på dette uhellige emne, så bliver jeg nødt til
at spørge: Mine yndlingspølser, knækpølserne, de tykke, røde, saftige
knækpølser. Hvor får man fat i dem? Hverken Føtex eller Brugsen har
noget der hedder knækpølser.
erlling
| |
Ukendt (15-02-2008)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 15-02-08 17:20 |
|
On Fri, 15 Feb 2008 16:21:12 +0100, spameh-dh@mail.dkspam (Erling
>Når nu der er taget hul på dette uhellige emne, så bliver jeg nødt til
>at spørge: Mine yndlingspølser, knækpølserne, de tykke, røde, saftige
>knækpølser. Hvor får man fat i dem? Hverken Føtex eller Brugsen har
>noget der hedder knækpølser.
>erlling
Tror at Metro har dem.
/gubbi
| |
søren brix (15-02-2008)
| Kommentar Fra : søren brix |
Dato : 15-02-08 22:45 |
|
"gubbi" skrev i meddelelsen
news:erebr3tsep8ir7h6kbi50jq9akr4gisa1b@4ax.com...
> On Fri, 15 Feb 2008 16:21:12 +0100, spameh-dh@mail.dkspam (Erling
>>Når nu der er taget hul på dette uhellige emne, så bliver jeg nødt til
>>at spørge: Mine yndlingspølser, knækpølserne, de tykke, røde, saftige
>>knækpølser. Hvor får man fat i dem? Hverken Føtex eller Brugsen har
>>noget der hedder knækpølser.
>>erlling
Hej
De hedder nu frokost pølser og er fra Gøl pølser....jeg har købt dem i
superbrugsen
vh
Søren
| |
Erling Hansen (16-02-2008)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 16-02-08 01:57 |
|
søren brix <jennyogsoren@mail.dk> wrote:
> "gubbi" skrev i meddelelsen
> news:erebr3tsep8ir7h6kbi50jq9akr4gisa1b@4ax.com...
> > On Fri, 15 Feb 2008 16:21:12 +0100, spameh-dh@mail.dkspam (Erling
> >>Når nu der er taget hul på dette uhellige emne, så bliver jeg nødt til
> >>at spørge: Mine yndlingspølser, knækpølserne, de tykke, røde, saftige
> >>knækpølser. Hvor får man fat i dem? Hverken Føtex eller Brugsen har
> >>noget der hedder knækpølser.
> >>erlling
>
>
> Hej
>
> De hedder nu frokost pølser og er fra Gøl pølser....jeg har købt dem i
> superbrugsen
>
> vh
>
> Søren
Tak Søren,
jeg prøver næste gang jeg passerer en superbrugs.
erling
| |
Ukendt (27-02-2008)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 27-02-08 12:25 |
|
On Sun, 10 Feb 2008 19:36:39 +0100, "Thomas"
<bambanosFJERN@hotmail.com> wrote:
>Hej NG
>
>hvordan koger man en rød pølse så skindet enten bliver sprødt eller mørt ?
>Jeg spiser det heldigvis kun få gange om året, men skulle koge nogle i dag
>til. Jeg købte nogle Gøl i Fakta. Jeg blev allerede mistænkelig da jeg
>ikke kunne skille pølserne fra hinanden med fingrene men måtte klippe dem
>over
>
>De fik 30 minutter, i 90 graders varmt vand. Skindet var uspiseligt og
>jeg prøvede at flå den sidste og der kunne skindet trækkes helt af uden at
>gå i stykker
>
>Så til jer derude:
>
>Hvis man en dag vil fylde sin mave med maskinudbenet/knust/mast kød i et
>hylster, hvilket fabrikat skal man så vælge og hvordan skal de koges, så de
>bliver lige så gode som hos en pølsevogn
>
>Mvh
>
>Thomas
>
Nu vi er ved emnet,hvofor flækker pølsemandens brød næsten aldrig helt
igennem når han laver hotdogs???
/gubbi
| |
Lars (28-02-2008)
| Kommentar Fra : Lars |
Dato : 28-02-08 04:47 |
|
gubbi skrev:
>
> Nu vi er ved emnet,hvofor flækker pølsemandens brød næsten aldrig helt
> igennem når han laver hotdogs???
>
håndelag
| |
Børge List (28-02-2008)
| Kommentar Fra : Børge List |
Dato : 28-02-08 08:15 |
|
Lars skrev:
> gubbi skrev:
>
>>
>> Nu vi er ved emnet,hvofor flækker pølsemandens brød næsten aldrig helt
>> igennem når han laver hotdogs???
>>
>
> håndelag
Det er nok fordi det er nemmere at holde styr på pølse og tilbehør.
Børge
| |
|
|