"KV Christiansen" <kay-verner@forum.dk> writes:
> Leder lidt efter spændende opskrifter på en ret med mørbrad (svin),
> men som gerne må være lidt fedtfattig (får en gæst som lige er
> maveopereret)..
Nu får jeg sikkert på puklen af de fleste i gruppen, men jeg har da et
par forslag. Jeg går og venter på en maveoperation, så jeg spiser
faktisk kun meget fedtfattigt mad.
Brun mørbraden i en meget varm støbejernsgryde - uden fedtstof, men
evt. i en smule balsamicoeddike. Hæld enten en mørk øl eller en
ordentlig sjat rødvin ned i gryden sammen med en masse gode
grøntsager: Persillerødder, pastinakker, løg, porrer, kartofler,
selleri, gulerødder eller hvad du nu lige har i køkkenet. Kom et par
laurbærblade ved, læg låg og smid det i ovnen et par timer ved 120
grader. Så godt som ingen fedt og det smager pragtfuldt.
Skær mørbraden i tykke skiver og brun dem på en meget varm
støbejernspande, den skal i hvert fald kunne tåle hård varme. Hæld
lidt sherry over og lad det koge ind. Tag kødstykkerne af, skru ned
for blusset og rist et par løg eller porrer eller begge dele sammen
med en masse champignoner. Sørg for at røre godt rundt hele tiden, så
det ikke brænder på. Kom evt. en håndfuld sherrytomater ved også. Hak
et par blade salvie og kom ved, når der er trukket væske ud fra
svampene og læg kødstykkerne ned og et låg over til køddet er
gennemstegt. Tag et par deciliter mager A38 eller letmælk og rør lidt
maizena ud i det og hæld ved. Smag til med sherry og server med f.eks.
frisk pasta. I stedet for salvie smager estragon også godt.
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg